Iğdır'da Gagası Kırılan Tahtalı Güvercin Tedavi Altına Alındı

IĞDIR'DA GAGASI KIRILAN TAHTALI GÜVERCİN TEDAVİ ALTINA ALINDI - Iğdır'da gagası kırılan tahtalı güvencin tedavi altına alındı.
Bu haber 2013-09-06 11:59:02 eklenmiş ve 401 kez görüntülenmiştir.

Iğdır'da gagası kırılan tahtalı güvencin tedavi altına alındı.

Kiti Kum Ocakları mevkisinde vatandaşlar tarafından yol ortasında gagası kırık şekilde bulunan tahtalı güvercin Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, tahtalı güvercinin üst gagasından yara aldığını belirtti.

Güvercinin besin bozukluğu, sıkışma sonucu ya da yırtıcıların saldırısı sonucu üst gagasından yara aldığını anlatan Türkoğlu, "Bu güvercin bulunduğunda bitkin ve acıkmıştı. Burada yaptığımız ilk tedavilerin ardından tedavisi için güvercini Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Rehabilitasyon merkezine göndereceğiz" dedi.

Tahtalı güvercinin tedavisi yapıldıktan sonra yaşam alanına salınacağını ifade eden Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Bu güvercinlerin yaşama ortamı ormanlık dağlık alanlar, otlaklar, 850–900 metre üstü ağaçlıklı bölgeler başlıca doğal ortamlarıdır. Uçuşları çok seridir. Doğal düşmanları tilki, çakal ve yırtıcı kuşlardır. En büyük düşmanı ise çevre kirliliği, kuraklık ve avcıdır. Ormanlık bölgelerde ya da  ağaçlık alanlarda dallara yuva yapıp ürerler. Ağaçlarının tohum, tomurcuk, fidecik, çiçek kuruları ve böceklerle beslenirler. Yedikleri tohumları dışkılarıyla toprağa bırakırlar. Böylece doğadaki ağaç oluşumuna katkıda bulunurlar. Kışın açık arazide daha çok görülür. Kuluçka süreleri 17-18 gündür. Genellikle iki yumurta yaparlar. Bu kuşlar yıl da iki kez kuluçkaya yatarlar. Doğal denge için önemli bir varlık olan bu güvercinleri korumamız gerekiyor." - Iğdır

ETİKETLER : Iğdır'da Gagası Kırılan Tahtalı Güvercin Tedavi Altına Alındı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA