ARDAHAN KÜLTÜR EVİ BAŞKANI TUNCER DAĞ’DAN BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ
Bu haber 06 Haziran 2013, Perşembe 01:28:22 eklenmiş ve 749 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ BAŞKANI TUNCER DAĞ’DAN BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt İlçesinde inşaat halindeki Dernek binasının sözünde durup bitirmesi çağrısında bulundu.

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi olarak yapımı devam eden bina benim başkanlığını yapmış olduğum dönemden önceki yönetim tarafından talep edilen, yönetimimiz Kültür Sanat Birimi tarafından olgunlaştırılan ve Esenyurt Belediyesinde görev yapan 4 AKP 2 CHP ve 1 BDP li olmak üzere yedi belediye Meclis üyelerimizin katkısı ile gündeme getirilen 2010 yılı Eylül ayında temeli atılan İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi binası arada üç yıl geçmesine rağmen halen bitirilememesi ve her defasında çeşitli gerekçelerle durdurulması kabul edilir bir durum değildir.

 2009 Yılında yerin tahsis edilmesi sözü verilmesinden sonra Başkanlığını yapmış olduğum yönetimin yeniden şekillendirilmesi konusunda çeşitli girişimler olmuş yönetim kurulumuzun bu girişimleri boşa çıkarmasından sonra 12 Eylül referandumuna yakın bir zamanda temeli atılması ile toplumumuzda bu yerin bir seçim yatırımı olacağı kuşkusunu ortaya koymuştur. Temel Atma töreni de yönetimiz ile istişare edilmeden yapılmıştır.

 Ardahan Kültür Evi binasının temelinin atılmasından sonra üç yıl geçmesine rağmen her defasından çeşitli gerekçelerle inşaatın durdurulması ile toplumumuzda kaygı ve endişelerle birlikte Ardahanlılar üzerinde bir seçim yatırımı yapıldığı kuşkularını da beraberinde getirmektedir.

İstanbul Ardahan Kültür Evi binasının temelinin atılmasından sonra yer tahsis edilen bir çok dernek yeri ile birçok kültür birimleri kısa sürede yapılarak teslim edilmesine rağmen Ardahan Kültür Evi binasının henüz bitirilmemesi düşündürücüdür.

Şahsım olarak ilgili birimlerle yapmış olduğum birçok girişimden sonra sonuç alınmamasın neticesinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile yapmış olduğum mesaj iletişiminden sonra Sayın Kadıoğlu “Mahalle baskısı yapmayın ters teper” şeklinde tepki göstermiş ve akabinde Ardahan Kültür Evi Yönetiminin yeniden dizayn edilmesi konusunda girişimlerde bulunmuştur. Sayın Belediye Başkanının yönetimdeki değişim talebi tarafımızca tepki ile karşılanmıştır.

 Esenyurt Belediye Başkanının İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Yönetimini kendine göre belirlemesine izin verilmemesi üzerine Ardahan Kültür Evine tahsis edilen binanın yapımı da geciktirilmek istenmektedir.

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Yönetimi her kesimdeki insanlarda oluşmuş bir Ardahan Mozaiğini ortaya koymaktadır. Hiçbir siyasi otoritenin kendisine göre bir dernek yönetimini oluşturma hakkına sahip değildir. Ardahan Kültür Evi Yönetimini değiştirecek bir kurum varsa o da Ardahan Kültür Evi üyelerinden oluşan Genel Kuruldur.

 Ardahanlılara bir yer tahsis edilerek kendine göre Ardahanlılar üzerinde insiyatif kurma hakkı hiç kimseye verilmemiştir. Türkiye’nin seçim ortamına girdiği bir dönemde bu oyalama taktiğinin devam ederek seçime yakın açılışının yapılması ise siyasi bir yatırım olarak algılanacağı muhakkaktır. Ardahanlıların böyle bir oyuna alet olmayacağının da bilinmesi gerekmektedir.

 Geçen üç yıllık süre içerisinde Esenyurt Belediyesi icraatlarını açıkladığı her dönemde maket üzerinde gösterdiği Ardahan Kültür Evinin henüz teslim edilmediğini kamuoyuna bildiririz.

 Tuncer DAĞ

Ardahan Kültür Evi Başkanı

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA