Türkiye'nin Farklı Kentlerinden Öğrenciler Kayıt İçin Ardahan'a Geldi

TÜRKİYE'NİN FARKLI KENTLERİNDEN ÖĞRENCİLER KAYIT İÇİN ARDAHAN'A GELDİ - 'Üniversiteli olma' ayrıcalığını yaşamak isteyen gençlerin tercih listelerinin vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Ardahan Üniversitesi'nde 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi kayıtları 2 Eylül 2013 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Ardahan Üniversitesi Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi binasında başladı.
Bu haber 2013-09-06 10:59:13 eklenmiş ve 506 kez görüntülenmiştir.

"Öğrenci odaklı" bir anlayışla hareket eden Ardahan Üniversitesi Yönetimi, ARÜ'yü ilk yerleştirmelerde tercih eden 1122 öğrenciyi mağdur etmemek ve kayıt işlemlerini en kısa zamanda gerçekleştirebilmek için 41 personel görevlendirdi. Öte yandan ARÜ'nün çeşitli bölümlerinden akademisyenler, yeni gelen öğrencilerin ARÜ'yle ilgili tam bilgilendirilmesi ve ekstra taleplerinin alınması için kayıt yerinde özel olarak görev aldı.

Kayıtlar esnasında yapılan görüşmelerde öğrenciler, ARÜ personelinin güler yüzlü yaklaşımı ve koordineli çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin farklı kentlerinden Ardahan'a kayıt için gelen öğrenciler, ARÜ'yü bilinçli bir şekilde tercih ettiklerini ve Ardahan Üniversitesi'nin hızlı gelişen bir üniversite olmasından dolayı bunun kendileri için büyük bir avantaj olabileceğini vurguladı.

ARÜ TÖMER binasında hızla devam eden kayıtlar 6 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Akademik alanda kısa sürede büyük bir ivme kazanan ve çeşitli yeniliklerle adından daha çok söz ettirmeye başlayan ARÜ'de bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun kontenjanları yüzde yüz doldu. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bölümleri de öğrencilerin tercihlerinde ön sıralarda yer aldı. Buna göre Çağdaş Türk Lehçeleri, Tarih (normal ve ikinci öğretim), Türk Dili ve Edebiyatı (normal ve ikinci öğretim), Gıda Mühendisliği ve Eşit Ağırlıklı bölümler yüzde yüz doldu. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Elektrik, Lojistik, Laborant ve Veteriner Sağlık programları da yine aynı şekilde yüzde yüz tercih edildi. Normal ve ikinci öğretim olarak eğitim veren Bilgisayar Programcılığı da tercihlerdeki en favori programlar arasında yer aldı. Böylelikle Ardahan Üniversite'nin yeni sezondaki öğrenci sayısı 4000'i geçti.

ETİKETLER : Türkiye'nin Farklı Kentlerinden Öğrenciler Kayıt İçin Ardahan'a Geldi
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA