Sağlık İçin Yürüyen Merdivenleri Durdurdular

SAĞLIK İÇİN YÜRÜYEN MERDİVENLERİ DURDURDULAR - Van'da ''Halk Sağlığı Haftası'' etkinlikleri kapsamında alışveriş merkezinde yürüyen merdivenler durduruldu.
Bu haber 2013-09-05 19:59:02 eklenmiş ve 403 kez görüntülenmiştir.

Van'da "Halk Sağlığı Haftası" etkinlikleri kapsamında alışveriş merkezinde yürüyen merdivenler durduruldu.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet Caddesi'nde hizmet veren bir alışveriş merkezi, çağrıya uyarak gün boyunca yürüyen merdivenleri çalıştırmadı. Alışveriş merkezi girişine de Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurulan stantta, psikolog ve diyetisyenler tarafından vatandaşlara bilgi verildi.

Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Mehmet Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlık İçin Haraket Edelim" temasının işleneceği hafta boyunca, yapacakları etkinliklerle vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilgilendireceklerini söyledi.

Sağlık sorunlarının en önemli kaynaklarından birisinin fazla kilolar olduğuna değinen Eker, obeziteye karşı fiziksel aktivitenin ve egzersizin önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

İnsanların hareket yetisini kısıtlayan yürüyen merdivenleri durdurdukları için zaman zaman olumsuz tepkilerle karşılaştıklarını anlatan Eker, bazı vatandaşların, "merdivenlerden yürüdüğümüz için kalp krizi geçireceğiz" yönündeki eleştirileriyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Uygulamanın yapıldığı alışveriş merkezine gelen vatandaşlar ise yürüyen merdivenlerin çalışmadığını görünce üst katlara çıkmak için genellikle asansörleri tercih etti. - Van

ETİKETLER : Sağlık İçin Yürüyen Merdivenleri Durdurdular
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA