Paris'te Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'a Semahlı Anma

PARİS'TE ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAKİNE CANSIZ'A SEMAHLI ANMA - BDP Tunceli İl Örgütü ve DÖKH öncülüğünde 7 Eylül Cumartesi günü Tunceli'de, 'Bir Semah bin kadın, bir Sakine bin kadın' adlı etkinlik düzenlenecek.
Bu haber 2013-09-05 19:59:02 eklenmiş ve 487 kez görüntülenmiştir.

Bdp Tunceli İl örgütü ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), öncülüğünde 7 Eylül Cumartesi Günü Tunceli'de, 'Bir Semah bin kadın, bir Sakine bin kadın' adlı etkinlik düzenlenecek. Etkinlik kapsamında, Paris'te 2 arkadaşı ile birlikte suikast sonucu öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız için Semah dönülecek.

Tunceli kent merkezinde Aleviler tarafından kutsal sayılan Gola Çetu'da, PKK'lı Sakine Cansız anısına, bin kadının katılacağı bir Semah töreni düzenlenecek. Türkiye'nin bir çok ilinden gelecek kadınlarla birlikte BDP'nin bütün kadın milletvekileri de semah törenine katılacak. Hazırlanan, 'Bir Semah bin kadın, bir Sakine bin kadın' yazılı döviz ve afişler, çeşitli kentlere dağıtılarak insanların bu törene katılması için çağrılar yapılıyor.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) adına konuşan Leyla Akyıldız, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile birlikte düzenlediği basın topntısında, etkinlikle Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ı anmak ve kadın özgürlüğüne dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Leyla Akyıldız şöyle dedi:

"Gola Çetu ziyaretinde; bin kadının katılımı ile bir etkinlik düzenleyeceğiz. Amacımız Dersim'de uygulanan asimilasyon ve Alevilik inancını yok etme politikalarına karşı bir olup, semah dönmek. Dersim'in ve Kürt Aleviliği'nin önder kişiliği Sakine Cansız'ı anmak ve kadına verilen önemi ortaya koymayı hedefliyoruz. Dersim'in pirleri ve anaları bu etkinliğe katılacak ve semahı döndürecek. Herkes bu semaha dönmeli." - Tunceli

ETİKETLER : Paris'te Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'a Semahlı Anma
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA