KIŞKAN, YANLIZÇAM KÖYÜ ARDAHAN TURİZMİNİN KALBİDİR…

Yalnız çam Köyü Derneği başkanı Selahattin Kışkan, Ardahan konumuyla Doğu Anadolu’nun, Kafkasların, Ticaret, Turizm, Ekolojik tarım ve hayvancılığın başkenti olacaktır.
Bu haber 2013-09-03 23:36:16 eklenmiş ve 1502 kez görüntülenmiştir.

KIŞKAN, YANLIZÇAM KÖYÜ ARDAHAN TURİZMİNİN KALBİDİR…

Yalnız çam Köyü Derneği başkanı Selahattin Kışkan, Ardahan konumuyla Doğu Anadolu’nun, Kafkasların, Ticaret, Turizm, Ekolojik tarım ve hayvancılığın başkenti olacaktır.

Sarıçam ormanlarıyla, yayla turizmi ile, yeni yapılmakta olan kayak tesisleri ile, kaliteli karı ile kış turizmi açısından Ardahan genelinde Yanlızçam Köyü müstesna bir konuma sahip. Gürcistandan, Karadenizden, Bülbülan yaylasınadan Yanlızçama açılacak olan bir turizm koridoru ile bölge çok büyük bir gelişme potansiyelini yakalayacaktır…

Köyümüzün arazisi üzerinde uğurlu dağında kurulmuş olan ancak 2013 yılına  kadar bir türlü faaliyete geçilemeyen Yanlızçam Kayak Tesislerine azda olsa yatırımların gitmeye başlaması bizleri sevindirmiştir. Teleferik ayakları konuyor, yetmiş yataklı konaklama tamamlanmak üzere, bizler dernek olarak Önceleri 2012 Yılında Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğtul GÜNAY’A , Kaçkar T.V. Programında, Ayrıca 2013 yılı kaz gecemizde yapılan programlarda ve ayrıca Ardahan Valiliğine göndermiş olduğumuz imzalı dilekçe,  buna paralel Bölgede bulunan SERKA Ajansının katkılarıyla bu tür oluşumların alt zeminin oluşturarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu konuda emeği ve çabası olan basınımıza teşekkür ediyoruz.

Doğu Kültür Gazetesi imtiyaz sahibi Sayın Yusuf SİT, Doğu Kültür Medya (DKM) (www.dkmhaber.com) ile bir çok ile atadığı temsilcilerle bölgemizin Mynet’ini oluşturdu. Artık Doğu Anadolu’da saate bir tüm sıcak haberleri DKM’den görebiliyoruz. Her gün yüzlerce haber, binlerce ziyaretçi ile bölge iş-stk dünyamıza önemli katkılar sunan Sayın Yusuf SİT her zaman duygularımızın tercümanı oldu. Bu hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkürlerimizi şahsım adına bir borç bilirim.

 Bu müjdeli gelişmelerin ardından Yayla turizmini güçlendirmek için çalışmalar yine sağlık bakanlığının programında olduğunu saptadığımız kayak tesisleri bölgesi veya uygun bir alana tam kapasiteli bölgeye hakim olacak göğüs hastalıkları hastanesinin projelendirilebilir bir çalışma içerisinde bulunulduğunu bilgisini almış bulunmaktayız. Eğer sizlerin bizlerin bölge halkının birlikte örgütlenmesi ve bilinçli haraket etmesi durumunda bölgemiz köyümüz kalkınmada iş gücünde ,verimlilikte, İstihdamda Kuzeydoğu Anadolun'ın Ardahanımızın gözde bir ili haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Kışkan, Kura Nehri, Sarıçam Ormanları gibi doğamıza dokunan uzanan elleri kırarız. Bu bizim kırmızı çizgimizdir…

Türkiye'deki Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes, Bursa Uludağ ve Kars Sarıkamış gibi kayak tesisleri o illerin tanıtımlarını büyük ölçüde katkı sunduğu gibi reklamlarında yapmıştır. Eğer Yalnızçam kayak testleri hizmete başlarsa o zaman Ardahan Türkiye ve Uluslararası arenada önemli ölçüde tanıtılıp reklam yapılacaktır.

Kışkan, Sarıçam ormanlarına dokunmak cinayettir. Bu anlamda Sarıçam Ormanları acilen korum altına alınmalıdır

Dünya'da ırkı çok az olan sarıçam ormanları her geçen gün azaldığını duymak bizlerin içini acıtıyor. Yalnızçam Orman İşletme Şefliği var iken koruma memurları olduğundan dolayı fazla ağaç kesilmiyordu, İşletme gittikten sonra vatandaşlar daha fazla ağaç kesip kışlık yakacak ihtiyaçların karşılarken büyük zararlar vermeye başladılar.

Buda yetmemiş 100 yılda ancak yetişen ağaçları Devlet her yıl binlercesini kesip götürüyor. Biz dernek olarak Muhtarımızla temasa geçip bundan sonra Ağaç kesimlerine tüm gücümüzle  engel olacağız

 Sonuç olarak Sarıçam ormanları korum altına alınmadığı taktirde yakın zamanda bitirilip bölgemiz çöl olacak. Ve olacak bir afet karşısında büyük zararlar göreceğiz.

 

 

Yanlızçam Köyü Derneği Başkanı: Selahattin Kışkan 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA