BURSA KAİ-FED’İN YENİ MERKEZİNİN AÇILIŞI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ…

Bursa’da faaliyet gösteren “Kars, Ardahan, Iğdır federasyonu, yeni merkezi büyük bir törenle açıldı.
Bu haber 19 Mayıs 2013, Pazar 22:17:54 eklenmiş ve 580 kez görüntülenmiştir.

BURSA KAİ-FED’İN YENİ MERKEZİNİN AÇILIŞI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ…

Bursa’da faaliyet gösteren “Kars, Ardahan, Iğdır federasyonu, yeni merkezi büyük bir törenle açıldı.

Bursa KAI Federasyonun yeni merkezinin açılışına CHP, MHP ve AKP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı

Açılış konuşmasını yapan KAI federasyon Başkanı Recep Çohan şunları söyledi; “Bizler vatanın bölünmez bütünlüğünden, hukukun üstünlüğünden, insan hakları ve özgürlüklerden yanayız”. Ancak milletin birlik ve bütünlüğünü bozacak eylem ve söylemleri her zaman karşısındayız diyerek Reyhanlıdaki kanlı saldırıyı kınayan Başkan Çohan konuşmasını şöyle sürdürdü; Bursa’da Kurulu bütün Kars Ardahan Iğdır derneklerimizi federasyonumuzun çatısı altında birleştirmeye dernekler arasındaki iletişimi sağlamaya, gençlerimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmeye çalışıyoruz. Diyen Başkan Çohan; geleneksel hale getirdiğimiz gençler arasındaki futbol turnuvamız devam ediyor. Önümüzdeki haftada finalleri oynayacak ve kupa töreniyle sonlanacaktır.

Bazılarımız okumak, bazılarımız iş ve bazılarımız tayin dolayısıyla Bursa’ya geldik, yerleştik. Artık sanayicilerimiz, iş adamlarımız, bürokratlarımız, öğretmenlerimiz ve siyasetçilerimiz var. Ve bizler Bursa’mıza değer katmaktayız. Bizler artık Kars-Ardahan-Iğdırlı olduğumuz kadar Bursalıyız da. Bursa’nın tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Bursa topraklarında yaşıyoruz. İşimizi, aşımızı bu kentten sağlıyoruz. Geleceğimizi, yönümüzü bu kentin değerleri ile bütünleştirdik. Kültürümüzü geleneklerimizi bu kentin değerleri ile entegre ederek, daha güçlü bir sosyal ve toplumsal birliktelik için çabalıyoruz. Bu hepimizin ve bu kentte yaşayan herkes için asıl olan sorumluluktur. Bunun yanında da geldiğimiz toprakları unutmuyoruz. Orada ki değerlere de sahip çıkıyoruz. Yöremizin tarihini, tarihsel değerlerini, Âşıklık Kültürünü, folklorik özelliklerini, örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara da aktarma görevini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Bizler her sene Kars-Sarıkamış’ta şehit düşen şehitlerimizi Büyükşehir Belediyesi ve kent konseyi katkılarıyla, tüm sivil toplum örgütleri ve Bursa halkıyla beraber anma töreni düzenliyoruz.

Siyasi partilerimize de buradan seslenmek istiyorum. Önümüzde bir yerel seçim var. Hemşerilerimizden belediye başkanı adayı ve seçilecek yerlere meclis üyesi adayları koyduklarında destekleyeceğimize söz veriyoruz. Her zaman hemşerilerimizin arkasındayız ve destekliyoruz.

Federasyonumuzun kurulmasına vesile olan ve katkı sağlayan hemşerilerimize, kuruluşundan bugüne kadar ki başkanlarıma, yönetim kurullarına bu güzel yerimizin oluşumunda maddi ve manevi katkıda bulunan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Açılış törenine katılan belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize,Siyasi Partilerimizin İl ve İlçe Başkanlarını , Federasyon Başkanlarına, Siadların Başkanlarına.Dernek Başkanlarına ve yönetim kuruluna, hemşerilerime ve Bursa’lı dostlarıma  bizleri burada yalnız bırakmayan herkese saygı ve sevgilerimi sunarım dedi.

Bursa AKP Milletvekili Hüseyin Şahin; Öncelikle burada bulunan herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Kars Ardahan ve Iğdır hala üçlüsünün il olmadan önceki coğrafik yapısının devam ettiğini birleşik ve aynı ruhaniyet içerisinde oradan gelen hemşerilerimizin komşularımızın ve vatandaşlarımızın bir dayanışma içersinde olduğunu görüyoruz güzel bir örgütlülük modeli.

Ben Kars a bir kez gittim. Kars’taki kristal karın methini çok yaptılar. Hakikatten gittiğimde gördüm o kayağın karın üzerinde giderken hışırtısı hala kulaklarımda. Hep aklımda gidip Sarıkamış’ta kayak yapmak var. Çok güzel bir coğrafya da olan Kars, Sarıkamış’a doyulmaz güzelliklere sahip bir yer. Bursa Uludağ’la bir kayak şehrimiz ama Kars, Sarıkamış ta bu konuda bir hayli yol almış yol almaya da devam ediyor. Emsalsiz kristal kar yapısından dolayı kayak yapanlara büyük zevk veriyor. Bursalılarında Sarıkamış’ı görmelerini tavsiye ederim dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gündeminde reyhanlıda vardı; Bizim birlik ve beraberliğimizi kıskananlara, Türkiye’nin gidiş hattını sabote edenlere inşallah gereken cevap verilecektir.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler federasyonun kurulması Bursa’daki sivil toplum örgütlerine güç katmıştır bu anlamda kurucuları tebrik ediyorum.

Bugün Bursa’nın Osman gazi ilçemizde federasyonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz bu gerçekten güzel niyetlerle hazırlanmış olan güzel bir çalışma ve bu toplum için gerçekten büyük fedakârlıklarda bulunan ve toplum için kendi hemşerileri için ülkemiz için güzel faaliyetler yapmayı isteyen insanları bir arada toplayan bir kuruluş. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur diyorum. Bizlerde her zaman için sizlerin yanındayız Bursa büyük şehir belediyesi olarak Bursa’mızın gelişmesi ve tanıtılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.

Türkiye şu anda dünyada örnek bir ülke hem gelişiyor ve kalkınıyor Bursa’mız da aynı şekilde bizlerde el birliğiyle buna katkı sağlayacağız ben burada bu açılışı gerçekleştiren bu güzel organizasyonu düzenleyip, federasyonu kuran değerli başkanımıza ekibine vereceği hizmetlerden dolayı şimdiden kolay gelsin diyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Bursa CHP Milletvekili Kemal Ekinci; Böyle bir güzel yerin açılmasında öncelik eden kurucu ve yönetici hemşerilerimi kutluyorum. Bu gün açılışımızda değişik siyaset anlayışına sahip birçok Milletvekili arkadaşımız var. Onlar bilirler ki Karslı hemşerilerim de bilir bu tür toplantılarda asla siyasi bir konuşma yapmadım siyasette rengim belli olduğu halde o toprakların insanı olarak her zaman bir dayanışma duygusu içerisinde birlikte olacağız dedi.

Bursa’da yoğun bir nüfusumuz var içimizdeki değerleri siyaseten mi ticaretten mi nasıl ön plana çıkaracaksak hep birlikte el birliğiyle yardım edeceğiz. Onlar öne çıkacaklar. Başkanın söylediği temel şey bu kadar potansiyel varken hemşerilerim yerel yönetimlerde görev alsın belediye başkanı da olabilir belediye meclis üyesi de olabilirler.  Eğer bunlar siyasetin içinde yerel yönetimlerde görev alırlarsa siyaset yapan insanların yükü bir nebze azalmış olur bu temenni içerisinde bütün hemşerilerimin birlik beraberlik içerisinde olmasını gerçekten canı gönülden diliyorum. Reyhanlıdaki olaya da değinen ekinci ise şunları söyledi kalbura dönen sınır kapılarımızda bir ilçe top yekûn imha edilmek isteniyorsa bizler insan olarak oturup düşünmemiz gerekir dedi.

Bursa AKP Milletvekili Bedrettin Yıldırım;  Sevgili hemşerilerim değerli milletvekili arkadaşlarım Bu gün Kars Ardahan Iğdırlı hemşerilerimle birlikte olmanın hazzını, sevincini sizinle birlikte yaşıyoruz. Bursa da her birimiz Bursa’ya değer katıyoruz ve Bursalı olmaktan da şeref duyuyoruz. Bursa bizim marka şehrimiz Bursa da yaşamak bizim için ayrı bir şeref o yüzden buradaki birliğimiz ve dirliğimiz Bursa yâda değer katıyor, bizlerin burada mutlu huzurlu yaşaması konusundaki sizlerin gayretleri bizi de memnun ediyor. “Bursa huzurlu ve güvenli bir şehir” ülkemizde inşallah her gün biraz daha huzur güvenin sağlanması devlet tarafından gayret gösteriliyor bu hususta yapılan çalışmaları sizin dualarınızla beraber pekiştiriyoruz. Bu lokalimiz birliğimize beraberliğimize inşallah değer katsın bir olalım bir yol alalım güçlü olalım hep beraber olalım hepinizi saygıyla selamlıyorum dedi.

Bursa MHP Milletvekili Necati Özensoy; Büyükşehir belediye başkanımız serhat günlerimizin değerli insanları hepinizi sevgi saygı muhabbetle selamlıyorum genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nin de selam ve sevgilerini iletmek istiyorum.  Böyle güzel bir binayı Kars Ardahan Iğdır federasyonu üyelerine kazandıran Başkan ve yönetim kurulu üyelerini Bursa’nın hizmetine sunan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Başta Kars Ardahan Iğdır federasyonunun yöneticileri olmak üzere bu açılıştan kısa bir süre önce burayı ziyaret etme fırsatını da bulmuştum gerçekten burası hizmet etmek için gayet nezih bir mekân olarak tefriş edilmiş inşallah bundan sonrada güzel hizmetlere vesile olur kültürümüzü değerlerimizi yaşatmak adına değerli hizmetlere vesile olur diye düşünüyorum. Bir kez daha tebrik ediyorum tabi çok fazla konuşmak ta istemiyorum gerçekten acılı bir gün Hatay Reyhanlı da yapılan hayin’ce ve menfur saldırı hiçbir yere sığdırılacak tarafı yok. Dünyanı hiçbir yanında böyle bir saldırı’da yok. maalesef elliye yakın vatandaşımız şehit oldu yüzlerce yaralımız var şehit olan vatandaşlarımıza Allah tan rahmet diliyorum Türk milletinin başı sağ olsun yaralılara da acil şifalar diliyorum

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin is; Bizler daima şükür ediyoruz biz Türkiye’de doğduk, ne mutlu Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu bayrağın altında yaşamaktan onur duyduk, şeref duyduk. Dünya döndükçe bu böyle devam edecek dedi

“Açılışa ilgi yoğundu”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili, Kemal Ekinci, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy,  Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu,  Ak Parti Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı,  CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, CHP Bursa Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan,  MHP Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, ANASİAD Başkanı Eyüp Kutlucan,  Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, Bursa Mimar – Mühendis işadamları derneği Başkanı İlker Özaslan, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, CHP Osmangazi Kadın Kolları Başkanı Gamze Kayabaş, Bursa İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Bursa’daki Siyasi Partileri İl Ve İlçe Yönetim Kurulları, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

“Açılışa katılamayanlar Telgraf gönderdi”

Bursa Valisi Şahabettin Harput,  Başbakan Yardımcısı Ak Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç,  Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay,  Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Önder Matlı,Tülin ErkalKara , Av. İsmet Su, İsmail Aydın,

Ak Parti Kars Milletvekilleri: Ahmet Arslan, Prof Dr Yunus Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı: Gürsel Tekin, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,  CHP Bursa Milletvekilleri: Turhan Tayan, Doç. Dr. Aykan Erdemir, İlhan Demiröz MHP Bursa Milletvekilleri: İsmet Büyükataman, Necati Özensoy tegrafla kutladılar, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, telgraf göndererek Bursa’da faaliyetlerini sürdüren KAI-FED yeni merkezinin açılışını kutladılar.

DKM HABER/BURSA

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA