Ardahan'a Havaalanı İsteği


Bu haber 2013-09-01 12:59:03 eklenmiş ve 434 kez görüntülenmiştir.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan'a havaalanı yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan Ovasında merkeze bağlı Edegül köyü mevkisinin havaalanı için belirlendiğini kaydetti. 

Söz konusu alada yapılacak olan çalışma için Ankara'da bir heyet talep ettiklerini ifade eden Azizoğlu, "En son Ankara'ya gidişim bununla ilgiliydi. İyi gelişmeler var. Yoğun uğraş veriyoruz. Ardahan'ı havaalanına kavuşturacağız. Bu konuda kararlıyız. Aktaş Sınır Kapısı'nda nasıl çalışma başlattıysak bu alanda da aynı çalışmayı başlatıyoruz. Başlatacağımız çalışma Aktaş Sınır Kapısı gibi iyi sonuç verecektir" dedi.

Ardahan'a yapılacak olan havaalanının sadece Ardahan'a hitap etmeyeceğini, Karadeniz ve Kafkasya'ya da hitap edeceğini vurgulayan Azizoğlu, "Bu planları yaparken, sadece kendimizi düşünmüyoruz. Çevremizi ve bölgemizi düşünüyoruz. Bugün yapılacak olan havaalanı kesinlikle Artvin'i ilgilendirecek. Dolayısıyla Karadeniz'i de ilgilendirecektir. Bundan daha önemlisi Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten birinin bu havaalanını kullanması daha avantajlı olacak. Ardahan'a yapılacak olan havaalanı Ardahan'ın dışında hem Karadeniz hem de Gürcistan'a da hitap edecektir. Çünkü birinin Tiflis'ten 3 saatlik bir mesafede buraya geldiğinde buradan İstanbul'a uçtuğunu düşünün. Bu çok büyük avantaj olacak Gürcistan'dan gelen bir yolcu için" diye konuştu.

Aktaş Sınır Kapısı ile havaalanını alt yapısının sağlamlaştırılacağını belirten Azizoğlu, "Aktaş, Gürcistan'ı buraya çok yakınlaştıracaktır. Yani Tiflis'ten 3 saatten daha erken bir mesafe olacak. Hatta belki daha da bu süre düşecek. Çünkü Aktaş'ın yanı sıra, Gürcistan sınırı ile bağlantımızı Ardahan'a kadar duble yolla örüyoruz" ifadelerini kullandı. - Ardahan

ETİKETLER : Ardahan'a Havaalanı İsteği
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA