Yüksekova'da Gazetecilere Meslek İçi Eğitim Semineri


Bu haber 2013-08-31 19:59:03 eklenmiş ve 334 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri'nin 66'ncısını Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenledi.

Bir kafede düzenlenen seminere Yüksekova Kaymakamı Yasin Tiktağ, TGC Başkanı Turgay Olcayto, yazarlar, televizyon muhabirleri, foto muhabirleri ile Hakkari, Van ve Şırnak'ta görev yapan gazeteciler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin haberlerinde barış dilini kullanmasını istedi. Olcayto, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Ama barışa da çok yakın bir dönemde. Bu ayrımcılığa karşı büyük bir umut. Gazeteciler de haberde barış dili kullanmalı. Nefret söyleminden, savaş dilinden uzak kalmalı" dedi.

Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, barış gazeteciliği açısından bakıldığında medya tarihinin ayıplarla dolu olduğunu söyledi. Gazetecilerin barış ve demokrasinin taraftarı olması gerektiğini anlatan Çalışlar, "Bunu da gerçek gazetecilik üzerinden yapmamız gerekiyor. Karnemiz çok kötü. Hem yerel basında hem de yaygın basında. İnsan hakları konusunda duyarlı olmalıyız" dedi.

Gün boyu yapılan oturumlarda gazetecilik etiği, haber verirken uyulması gereken kurallar gibi bir çok konuda bilgilendirme yapıldı. Daha sonra usta gazeteciler ve foto muhabirleri deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaştı. Seminer sertifika töreniyle son buldu. - Ksekova

ETİKETLER : Yüksekova'da Gazetecilere Meslek İçi Eğitim Semineri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA