Yüksekova'da "66. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri"


Bu haber 2013-08-31 19:59:03 eklenmiş ve 302 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) ortaklaşa düzenlediği "66. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri", Hakkari, Van, Şırnak ile ilçelerinde görev yapan gazetecilerin katılımıyla Yüksekova'da yapıldı.

TGC ve KAS işbirliğiyle ilçede verilen seminerde, medyanın günümüzdeki yeri ve basın özgürlüğü konularında bilgi verildi.

Semineri Yüksekova'da düzenlediği için TGC'ye teşekkür eden Kaymakam Yasin Tikdağ, bugünlerde çokça üzerinde konuşulan süreçlerin daha faydalı şekilde yürüyeceğini ümit ettiğini, TGC'nin yaptığı etkinliğin de faydalı olacağını ve sürece fayda sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin güç günlerden geçtiğini ancak barışa çok yakın bir dönem yaşadığını vurgulayan TGC Başkanı Turgay Olcayto ise gazetecilerin de haberlerinde barış dili kullanarak, nefret söylemlerinden ve savaş dilinden uzak durması gerektiğini belirtti.

1 Eylül Dünya Barış Günü'ndü yeni umutların yeşermesini ümit ettiğini anlatan Olcayto, "Türkiye'de ve dünyada çok sayıda kayıp bulunuyor. Cumartesi anneleri, Galatasaray Lisesi'nin önünde kayıplarını aramakla direnişlerini sürdürüyorlar. İspanya'da, Şili'de, Arjantin'de aynı şekilde kayıplar aranıyor. Bu acılar bitmeli.1 Eylül Dünya Barış Günü'nde umarım Türkiye'de yeni umutlar yeşerir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dört oturum halinde katılımcılara seminer verilerek sertifikaları dağıtıldı. - Hakkari

ETİKETLER : Yüksekova'da "66. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri"
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA