Şenkaya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu


Bu haber 2013-08-30 11:59:02 eklenmiş ve 383 kez görüntülenmiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıl dönümü Şenkaya'da düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Kutlamam programı sabah cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını Garnizon Komutanı adına J. Kd. Bçvş. Mehmet Alpsaran yaptı. Alpsaran; "Bu gün tarih sahnesinde var olduğundan itibaren bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş yüce Türk Milletinin vatanını işgal etmek isteyenlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının 91. Yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Anadolu'nun ebedi vatanımız oluşunun 852'inci yıl dönümünde 26 Ağustos günü başlayan taarruzu harekat sadece dört gün sonra 30 Ağustosta kesin zaferle neticelenmiş ve Türk Ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığı tarihe bir kez daha altın harflerle yazılmıştır. Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı olan bu zaferle ebedi baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türk milletinin değil dünyadaki özgürlük mücadelesi veren bütün milletlerinde Hürriyet meşalesi olmuştur. Bu zaferle muhabere meydanında düşmanı mağlup etmenin yanı sıra genç ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun da temelleri atılmıştır. Türk vatan severliğin çelikleşmiş bir ifadesi olarak bağrından çıktığı yüce milletimizde hizmetten başka gayesi olmayan, varlığını milli birliğimiz ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı sayılan değerleri yaşatmaya adayan Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugünde kendisine verilen her türlü görevi başarı ile icra etmektedir." Dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı askerlerinden J. Er. Emrah Güldalı ile J.Er. Hamza Kırkopan tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudu.

Cumhuriyet meydanındaki çelenk törenin ardından Şenkaya Kaymakamı Murat Şener Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. - Erzurum

ETİKETLER : Şenkaya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA