Kararsız Seçmenlere Yardımcı Olan Bilgisayar Programı Hizmete Girdi


Bu haber 2013-08-30 10:59:02 eklenmiş ve 327 kez görüntülenmiştir.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılcak genel seçimlerde vatandaşlara kimden yana oy kullanabilecekleri konusunda yardımcı olacak Wahl-O-Mat sitesi Federal Basın Evi'nde düzenlenen programla hizmete açıldı.

Federal Siyasi Bilinçlendirme Dairesi'nin (bpb) sunduğu bu sanal program ile seçmen birtakım soruları cevapladıktan sonra kendisinin hangi partiye daha yakın durduğunu tespit edebilme imkanına sahip.

Vatandaşlar, sitede sunulan 38 tezin değerlendirildiği anketi cevapladıktan sonra, seçimde yarışan 28 partiden hangisiyle fikir ve duruşunun örtüştüğünü görebiliyor. Bu siteden herkesi yararlanmaya davet eden bpb Başkanı Thomas Krüger, Wahl-O-Mat ile oyun oynar gibi siyasi partiler arasındaki farklılıkları tespit etmenin ve seçim öncesi siyasi konuları değerlendirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Hermann Gröhe, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Andrea Nahles, Hür Demokrat Partili (FDP) Jörg Paschedag, Sol Partili Jan Van Aken, Birlik 90/Yeşiller'den Steffi Lemke ve CSU'lu Dorothee Bär, 2013 genel seçimlerine yönelik Wahl-O-Mat sitesinin tanıtımında hazır bulundu.

Düsseldorf Üniversitesi'nden siyaset bilimcisi Profesör Doktor Stefan Marschall'ın bpb ile birlikte geliştirdiği Wahl-O-Mat ilk kez 2002'de hizmete sunuldu. 2009 genel seçimlerinde bu sitedeki anket 6,7 milyon kez cevaplandırılırken, 2002 yılından bu yana federal, eyalet ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik hazırlanan anketler 25 milyon kez kullanıldı.

ETİKETLER : Kararsız Seçmenlere Yardımcı Olan Bilgisayar Programı Hizmete Girdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA