ÇİFTÇİYİ DOLU VURDU

Bölgede şimdiye kadar bu büyüklükte ve bu sağanakta görülmeyen dolu yağışı Urfalı çiftçiyi kötü vurdu
Bu haber 11 Mayıs 2013, Cumartesi 10:55:09 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.
ÇİFTÇİYİ DOLU VURDU
Bölgede şimdiye kadar bu büyüklükte ve bu sağanakta görülmeyen dolu yağışı Urfalı çiftçiyi kötü  vurdu. Hilvan merkezine bağlı Kırbaşı köyü ve mezralarında aşırı dolu yağışıyla ilgili incelemelerde bulunan Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, çiftçinin mağduriyetini dile getirerek, afetlerle ilgili kanunlarda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.
Basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, "Saat 17.30 itibari ile yağan aşırı dolu yağışının ardından çiftçilerimiz telefonla durumlarını bildirdikleri gibi durumu yerinde incelemek için afetin yaşandığı bölgede bulunduk. Yapılan incelemede durumun çok vahim olduğunu ceviz büyüklüğünde yağan dolunun arazilerde büyük hasar meydana getirdiği ve çiftçinin çaresiz kaldığı noktayı gördük" dedi.
Bölgede şimdiye kadar bu büyüklükte ve bu sağanakta bir yağışın olmadığını anlatan İpar, şunları söyledi: "Yaşlı çiftçilerimizden öğrenmiş olup bunun büyük bir afet olduğunu anladık. Bu durum karşısında çaresiz kalan çiftçilerimiz haklı olarak devletin bu işe el atmasını ve borçlarının ertelenmesini talep etmektedir. Mevcut olan Tarım Sigortası Kanunu (TARSİM) çiftçilerimizin beklentilerini karşılayamamaktadır. Bölgemizde arazilerimizin müşterek oluşu, ürününü sigortalayan çiftçilerimiz bile bundan ancak kısmi faydalanmaktadır. Birçok çiftçimizde maddi imkansızlıktan dolayı ürününü sigortalayamadığı için umudunu devlet kapılarına bağlamıştır."
ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA