Sarıkamış'a Modern Süt Üretme Tesisi Kuruluyor


Bu haber 2013-08-29 11:59:02 eklenmiş ve 280 kez görüntülenmiştir.

Sarıkamış ilçesinde modern süt üretme tesisi kuruluyor.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamamlı köyüne Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekli, Avrupa Birliği standartlarına uygun süt üretme tesisi kurulacağını söyledi.

Gök, tesisin 7 bin 939 metrekare alan üzerine yapılacağını belirterek, ilçede bu tür tesislerin yapılmasının sağlıklı hayvan besiciliği ve güvenli süt üretimi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Çiftçilerin son yıllarda aldıkları hibe destekleriyle tarım ve hayvancılığı daha teknik ve modern biçimde yaptıklarını anlatan Gök, şunları kaydetti:

"Köylerimizde eski usullerle tarım ve hayvancılık artık yapılmıyor. Gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları ve TKDK gibi kurumlar çiftçilerimize büyük destek veriyor. Bu bağlamda Avrupa Birliği standartlarına uygun ahır yapımı, makine ekipmanı alımı, hedeflenen standartlarda hayvan konforu ve ürün hijyenini maksimum noktaya taşıyacaktır. Ayrıca bu tesisin faaliyete geçmesiyle el değmeden süt üretim teknolojisinin nasıl olduğunu hep birlikte göreceğiz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Proje koordinatörü Yunus Gökcan da bölgede ilk defa bu tür modern bir tesis kurmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, projenin diğer köylere de örnek olmasını diledi.

Tesislerin sayısının artmasının bölge ekonomisine, çiftçilere çok yarar sağlayacağını belirten Gökcan, "Yaklaşık 1.659.254,44 TL'ye mal olacak tesisin yüzde 65'lik kısmı TKDK tarafından karşılanacak. Tesisin 2013 yılı sonunda faaliyete geçmesini planlıyoruz" diye konuştu. - Kars

ETİKETLER : Sarıkamış'a Modern Süt Üretme Tesisi Kuruluyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA