Sarıkamış Besyo'da Özel Yetenek Sınavı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)'nun özel yetenek sınavı yapıldı.
Bu haber 2013-08-28 10:59:02 eklenmiş ve 539 kez görüntülenmiştir.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)'nun özel yetenek sınavı yapıldı. Sınava giren adaylar başarılı olmak için kıyasıya mücadele etti.

BESYO Spor Salonu'nda yapılan sınavlara, 386'sı kız olmak üzere bin 536 aday başvurduğunu ifade eden Okul Müdürü Doç. Dr. Selami Yüksek; "Erkekler için hazırlanan parkurda hentbol, futbol, basketbol, voleybol, bayanlarda ise hentbol, basketbol, voleybol gibi temel branşların en basit unsurlarını dikkate aldık" dedi.

Yüksek; "Sınavların sonunda geleneksel olarak en iyi başarıyı sağlayan bir bayan ve bir erkek öğrenciye, plaket ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Sınavlardan önce hazırladığımız parkuru öğrenci adaylarımıza tanıtarak sınav öncesi alışmalarını sağlıyoruz. Bu adaylar için oldukça önemli bir konudur. Sınavlar sonucunda 70 kişi beden eğitimi öğretmenliği bölümüne 100 kişi spor yöneticiliği, 60 kişi ise antrenörlük bölümüne alınacak. Sınavlar hocalarımızın kontrolünde, adil bir şekilde kamerayla kayıt altına alınarak gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Selami Yüksek, milli sporcu kontenjanından müracaat edenler arasından yapılan puanlamaya göre bir kız, 7 erkek öğrenci alınacağını da sözlerine ekledi. - Kars

ETİKETLER : Sarıkamış Besyo'da Özel Yetenek Sınavı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA