Bakan Yardımcısı Arıcı, Nemrut Krater Gölünde İncelemelerde Bulundu

BİTLİS (İHA) – Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Nemrut Krater gölünü ziyaret etti.
Bu haber 2013-08-27 20:59:02 eklenmiş ve 418 kez görüntülenmiştir.

BİTLİS (İHA) – Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Nemrut Krater gölünü ziyaret etti.

Bitlis Valiliğini ziyaretinin ardından çarşı merkezindeki tarihi camilerde inceleme yapan Arıcı, El-Aman Hanını da gezerek Nemrut Krater gölüne de bir gezi gerçekleştirdi. Yaklaşık 65 milyon TL'ye ihale edilen Nemrut yolunda yetkililerden bilgiler alan Arıcı, daha sonra buhar bacasını ve Nemrut Kalderası içinde bulunan gölleri gezdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdurrahman Arıcı, Nemrut'a yeteri kadar turistin gelmesi için il önce alt yapının tamamlanması gerektiğini belirterek, "64 milyon TL'ye yolun ihalesi yapıldı" dedi.

Arıcı, yaptığı açıklamasında, "Ben Van'a, Tatvan'a ve Bitlis'e yıllarca geldim. Fakat Nemrut'a ilk defa çıktım. Şuanda tepeye kadar olan bölümde çok güzel bir yol yapılıyor. Buraya gelen misafirlerin ve turistlerin ulaşması için önemli kışında çok kar aldığı için dolayısıyla kar sporlarının yapılması gerektiği bir yer. Bu nedenle yolun muhakkak bitirilmesi gerekiyor. Burayı turizme açmamız lazım. Burası sit alanı olduğu için yapılan projeler kurullardan geri dönmüş bu nedenle çabamız yine kurullarla görüşerek ulaşımı sağlamamız gerekiyor. Çünkü eğer ulaşım kolaylaşırsa burası Türkiye'nin önemli destinasyonlarından birisi olur. Bununla ilgili alt yapılar yapıldı. Yurt dışında ve yurt içinden misafirler kolaylıkla gelir gelen misafirler buraya ulaşabilmesi için muhakkak ulaşım yollarının olması gerekiyor. Buradaki doğayı bozmayacak şekilde bir proje yaparak bu gölün kıyısına kadar ulaşmamız gerekiyor. Biz neredeyse bir saattir yoldayız çok yavaş ilerleyerek geldik. Muhakkak bakanlıklar ve bizler gerekli yerlerle görüşerek bu işi halletmemiz gerekiyor. Bizimde üzerinde durduğumuz asıl konu doğanın yapısını bozmadan bunu yapabilmektir. Çünkü doğayı bozduktan sonra zaten buranın bir önemi kalmamış oluyor" şeklinde konuştu.

Nemrutta betonlaşmaya izin verilmemesi gerektiğini açıklayan Arıcı, "Buraya doğayla uyumlu ahşap yüksek olmayan günü birlik alanların olması gerekiyor. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve gelip göl kıyısında oturabileceği günlük aktivitelerini yapabilecekleri ahşaptan yerlerin yapılması gerekiyor. İnşallah kısa sürede ortak olarak bunların üstesinden geliriz" diye konuştu. - BİTLİS

ETİKETLER : Bakan Yardımcısı Arıcı Nemrut Krater Gölünde İncelemelerde Bulundu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA