SENDİKA AĞALARI İŞÇİ SINIFINA İHANET EDİYOR…


Bu haber 04 Mayıs 2013, Cumartesi 09:51:57 eklenmiş ve 319 kez görüntülenmiştir.
SENDİKA AĞALARI İŞÇİ SINIFINA İHANET EDİYOR…
DİSK ve KESK’in İhaneti
Ak Parti Urfa Milletvekili Kaçar, İşçi sınıfına en büyük zararı ve darbeyi sendika ağalrının yaptığını, Türkiyede 10 milyon olan işçi var. Sendikalara güven olmadığı için sadece 1 milyona yakın sendikalı var. Sendika ağalarının işçiye darbesi Ak Parti ile birlikte giderilmeye başlandı dediler…
 
İstanbul’daki anarşik olaylar üzerinden Hükümet aleyhinde kara propagandaya girişilirken, 1 Mayıs azgınlarının yıllardır dillendirdiği taleplere AK Parti döneminde kavuşmuş oldukları gözlerden kaçırılıyor.
 
Sokakların savaş alanına döndüğü 1 Mayıs kutlamalarının yankıları devam ediyor. Şiddet olaylarında başı çeken DİSK ve KESK, her yıl 1 Mayıs kutlamalarına gölge düşürüyor. Kutlamaları terör olaylarına dönüştüren malum sendikaların kullandığı bu yöntem ise kamuoyunda büyük tepki görüyor. Çıkan olayları  değerlendiren eski sendikacı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, hem söz konusu sendikalara hem de bu sendikaların sırtını dayadığı CHP’ye eleştiriler yöneltti.

KAÇKAR “HALA NEYİ PROTESTO EDİYORLAR?”

Eski sendikacı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, hükümetin her alanda attığı demokratikleşme ve normalleşme adımlarının en büyüğünün işçilerle ilgili atıldığını dile getirdi. 1 Mayıs’ın bayram olarak kabul edilmesinin ve bugünün tatil ilan edilmesinin AK Parti iktidarı döneminde olduğunu hatırlatan Kaçar, “1977 yılında kutlamalara kapatılan Taksim’i 2010 yılında yeniden açtık. İş sağlığı ve güvenliği adına ciddi adımlar atıldı. Darbe ürünü sendikalar kanunu bu iktidar döneminde değiştirildi. Hala neyin protestosunu yapıyorlar?” diyerek DİSK ve KESK’i eleştirdi.

“ŞİDDET YOLUYLA İFADE EDİLEN TALEPLER CİDDİYE ALINMAZ”

Bu hakların kimsenin dayatması ya da zorlaması ile verilmediğine dikkat çeken Kaçar, “Taleplerini bu tür gösterilerle kabul ettireceğini zannedenler, hadiselere ideolojik açıdan bakan gericilerdir. Kimse, taleplerini bu eylemlerle kabul ettireceğini sanmasın. Bayramın bayram gibi kutlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

“SIRTLARINI DAYADIKLARI PARTİLERİN TARİHİNE İYİ BAKSINLAR”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, CHP’ye de tepki gösterdi. Sokaklarda terör estiren sendikaların sırtını CHP’ye dayadıklarını hatırlatan Kaçar, “İşçi bayramı Osmanlı Devleti döneminde 1909 yılında kutlanmaya başlandı. Ancak, Türkiye’de 1923 ve 1935 yılları arasında CHP’nin tek parti iktidarı döneminde yasaklandı. 1935 yılında ise 1 Mayıs Çiçek ve Bahar Bayramı olarak kabul edildi. CHP, DSP ve SHP gibi medet umanlar önce bu partilerin işçilerle ilgili neler yaptığına baksın” dedi.

“TALEPLERİNİ ŞİDDETLE KABUL ETTİRECEKLERİNİ ZANNEDENLER VAR”

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, “Bazı sendikalar taleplerinin şiddet ile elde edilebileceğini zannediyorlar” dedi. Oysa demokratik mücadele ve şiddetin birbirinden çok farklı olduğunu ifade eden Toruntay, “Talepler ve problemler ancak diyalog ile çözüme kavuşur. Taleplerimizi, beklentilerimizi her zeminde ifade edeceğiz. Ancak kimse bizden şiddete başvurmamızı beklemesin” dedi.
Memur-Sen ve Hak-İş gibi sendikaların 1 Mayıs’ı bayram havasında kutladıklarını hatırlatan Toruntay, “Eğer bunu bir bayram olarak kabul ediyorsak ismine uygun şekilde kutlamalıyız. Kimsenin ortamı germeye, sokakları savaş alanına çevirmeye hakkı yok” diye konuştu.

ASIL DERTLERİ MUHAFAZAKAR İKTİDARLAR

Söz konusu sendikaların geçmişlerine bakıldığında asıl dertlerinin muhafazakar iktidarlarla olduğu ortaya çıkıyor. 1960’da DP iktidarına yönelik yapılan darbeyi destekleyerek Adnan Menderes’in idamına önayak olan bu çevreler, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a yönelik de ağır ithamlarda bulunmuştu. 28 Şubat döneminde gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyan bu sendikalar, 5’li çete içerisinde yer alarak demokratik yöntemlerle iktidara gelmiş olan Refah-Yol hükümetini devirmek için antidemokratik eylemlerde bulundu. Son olarak da hedeflerini AK Parti hükümeti olarak belirlediler.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan; 1 Mayıs’ta marjinal örgütlerle birlikte kanunları hiçe sayıp ortalığı savaş alanına çeviren CHP, büyük bir pişkinlik sergileyerek, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Emniyet Müdürü ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

“3 GENCİ KOMAYA SOKANLAR MARJİNALDİR”

İstanbul Valisinin “marjinal” açıklamasını da eleştiren Salıcı, CHP’nin 90 yıllık bir parti olduğunu ve partilerinin marjinal olmadığını belirterek, “Marjinal olanlar, Taksim’e gelmeyen emekçilere teşekkür edenler, orantılı güç kullandığını iddia ederek 3 genci komaya sokanlar, halktan ve işçiden korkanlar ile bütün bir şehri cehenneme çevirenlerdir” yorumunda bulundu.
Salıcı, bu saldırının hesabının sorulacağını ifade ederek, “Bugün o koltuklarda oturanlar, halka reva gördükleri bu zulümle yarın sanık koltuğunda oturacaklarını da unutmasınlar” dedi.

MEMUR-SEN: “1 MAYIS’I ESKİ ÇATIŞMA GÜNLERİNE DÖNDÜRME ÇABASINDALAR”

Öte yandan Memur-Sen Ankara Başkanı Mustafa Kır, yazılı bir açıklama yaparak Taksim’de kutlama yapmak için ısrar eden söz konusu sendikalara tepki gösterdi. Taksim’de gerçekleşen yol yapım çalışmaları nedeniyle bu yıla mahsus olmak üzere kutlamaların burada yapılamadığını hatırlatan Kır, “Taksimde yapılacak kutlamaların engellemesinin dışında hiçbir kutlama engeli olmamasına rağmen, özellikle bazı işçi sendika konfederasyonlarının gerekçeye rağmen 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama diretmesi 1 Mayıs’ı eski çatışmalı günlerine döndürme çabası olarak değerlendirilmektedir. Oysaki Bizim için 1 Mayıs’ın nerede kutlandığından ziyade nasıl kutlandığı önemlidir” diye konuştu.
Hizmet AK Parti’den oylar ise CHP’ye

İstanbul’daki anarşik olaylar üzerinden Hükümet aleyhinde kara propagandaya girişilirken, 1 Mayıs azgınlarının yıllardır dillendirdiği taleplere bu dönemde kavuşmuş oldukları gözlerden kaçırılıyor.

NEYDİ NE OLDU?

Taksim’de 1 Mayıs kutlaması, 2009’a kadar yasaktı. Bu yasak 2009’da kaldırıldı ve 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edildi. Yine, darbeciler 1981’de 1 Mayıs’ı resmi tatil olmaktan çıkarmıştı. 1 Mayıs yeniden 2009’da resmi tatil ilan edildi.

DERTLERİ BAŞKA

DİSK, KESK gibi sendikaların başını çektiği marjinal sol grupların, inşaat çalışmaları nedeniyle Taksim’e bu yıl için müsaade edilmemesi karşısında takındıkları tavır “dertleri başka” yorumlarına neden oluyor.

CHP’YE ÇALIŞIYORLAR

Bu çevrelerin tamamen ideolojik bir tavır içinde oldukları ifade edilirken, kimi seçimlerde CHP’yi destekleme kararı almış oldukları biliniyor. Örneğin DİSK, 1973’te, 1977’de açıktan, diğer yıllardaki pek çok seçimde de üstü örtülü bir şekilde muhafazakar partilere karşı CHP’yi desteklediler; halka CHP’ye oy verin çağrılarında bulundular.  

CHP’DEN VEKİLLİK ÖDÜLÜ

Sözkonusu sendikaların tepe yöneticilerinin emekliliklerinde CHP gibi partilerden siyasete giriyor olmaları da dikkat çekiyor. DİSK’in genel başkanlığını yapmış isimlerin tamamı emekliliklerinde CHP ve TİP’ten siyasete girdiler. DİSK’in kurucu ilk genel başkanı Kemal Türkler, 1961 yılında Türkiye İşçi Partisi kurucuları arasında yer aldı. Kemal Nebioğlu da, Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunda yer aldı. TİP’ten 1965 seçimlerinde Tekirdağ Milletvekili olarak Meclis’teki yerini aldı. Abdullah Baştürk ise, 1969’da CHP’den Yozgat Milletvekili seçilerek, Meclis’e girdi. DİSK’in eski genel başkanlarından diğer iki isim olan Rıdvan Budak ile Süleyman Çelebi de CHP’ye katılarak, milletvekilliği yaptılar.
ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA