Eğitim İş: Sbs Aslında Kalkmamıştır Merkezi Sınav Adı Altında 12 Sınava Çıkarılmıştır

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'ye getirilen yeni düzenleme ile öğrencilerin çocukluklarını yaşayamadan yine "yarış atı" gibi görüleceğini vurgulayarak, "SBS aslında kalkmamıştır Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'ye getirilen yeni"...
Bu haber 2013-08-27 09:59:03 eklenmiş ve 376 kez görüntülenmiştir.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'ye getirilen yeni düzenleme ile öğrencilerin çocukluklarını yaşayamadan yine "yarış atı" gibi görüleceğini vurgulayarak, "SBS aslında kalkmamıştır Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'ye getirilen yeni düzenleme ile öğrencilerin çocukluklarını yaşayamadan yine yarış atı gibi görüleceğini vurgulayarak, "SBS aslında kalkmamıştır. SBS'nin sadece adı değiştirilerek sınav sistemi, merkezi sınav adı altında 12 sınava çıkarılmıştır" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Demir, yeni SBS sistemini ANKA muhabirine değerlendirdi. Türkiye'de eğitim alanında yapılan değişikliklerin, önceden bir planlama ve analiz yapılmadan gerçekleştirildiğini söyleyen Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da durumun böyle olduğunu savundu.

-"GENEL LİSELERİN KAPILARININ ÜSTÜNE Anadolu LİSESİ TABELASI ÇAKTINIZ, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"-

Uygulanan bu sistemin "oldu bitti mantığına" dayandığını vurgulayan Demir açıklamasında, "SBS'yi kaldırıyorum demekle bu iş olmaz. Eğitim sistemimizi önce bu sınav odaklı yapısından uzaklaştırmamız lazım. Uzaklaştırmadan ben kaldırdım derseniz aynen Anadolu liselerindeki gibi olur. Genel liseleri kapattınız kapıların üstüne tabelayı çaktınız, Anadolu lisesi yaptınız hiçbir şey değişmedi. Bu okulun alt yapısı, öğretmeni, öğrencisi değişmedi, ama adı Anadolu lisesi oldu" ifadelerine yer verdi.

SBS'nin "ben kaldırıyorum" demekle kaldırılma şansının olmadığına dikkat çeken Demir, yeni SBS sistemiyle, çeşitli derslerden yapılan sınav sayısının 12'ye yükseldiğini kaydetti. Demir, bu sınavlarla birlikte eğitim öğretim yılının 1. ve 2. döneminde 6'şar sınav yapılacağını belirterek, "Daha önce öğrenciye bir yılda bir sınav yapılırken, öğrenci bir sınav stresi yaşıyordu. Şimdi 1 yılda 12 sınav yapılarak öğrenciye SBS gibi bir psikolojik ortam yaratılacaktır. SBS aslında kalkmamıştır" dedi.

-"DERSHANELER KAPATILSA DA MERDİVEN ALTI DERSHANELER DEVAM EDECEK"-

Yeni sınav sistemiyle öğrencilerin çocukluklarını yaşayamadan yine "yarış atı" gibi görüleceğini vurgulayan Demir, dershanelerin ise kapatılacağına inanmadığını belirtti. Demir, dershaneler kapatılsa bile merdiven altı dershanelerle, özel öğretmenlerle çalışmaların devam edeceğini dile getirerek şunları kaydetti:

"SBS'nin sadece adı değiştirilerek merkezi sınav adı altında 12 sınava çıkarılmıştır. Yani değişen bir şey yok. Dershaneleri kaldırırlarsa da sıkıntı. Lisedeki okulların arasında müthiş farklar var. İstanbul'daki bir Galatasaray Lisesi'yle, Hakkari'deki, Van'da ki bir okulun arasında müthiş, korkunç bir nitelik farkı var. Bu çocuklar okullara neye göre girecek o da ilginç . Çünkü Van' da ki öğrenci ya da Artvin'deki öğrenci 100 tam puan alabiliyor. ya da özel okullarda puanlar tam veriliyor. Ama bu işi gerçekten ciddi tutan okullarda ise, not adeta tartıyla verilir."

-"GİZLİ KAPAKLI ORTAMLARDA DERS VERİLMESİ Belki de ORALARDA ÇOCUK İSTİSMARI OLAYLARINI ARTIRACAK"-

SBS'nin kaldırıldı denilerek kamuoyunun yanıltıldığını savunan Demir, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı yapan isimlerin 5 farklı uygulamaya imza attığını fakat hiçbirisinin tutmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da bu işleri çözemediğine işaret eden Demir, "Bu iş çözülemeyen bir arap saçına döndü. SBS' yi kaldırdım diyerek kamuoyu yanıltılmakta. SBS falan kalkmamıştır. Sınav sayısı 1'den 12'ye çıkartılmıştır. Daha öncede gelen bakan 5 farklı uygulama yapmıştı. Ama hiçbirisinin ki tutmadı. Bu da tutmayacaktır" diye konuştu.

Dershanelerin kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını dile getiren Demir, "Resmi olmazsa gayri resmi dershaneler olacak. Merdiven altı dershaneler olacak. Öğretmenler belki özel derslerle çalıştıracak. Gizli Kapaklı daha sağlıksız koşullarda çalışılacak. Belki oralarda çocuk istismarı olayları artış gösterecek. Yani daha ciddi sorunlar yaratacak. Bunun Milli Eğitim kontrolünde yapılması her zaman iyidir. Biz dershanenin kaldırılmasına da tarafız. Tabi ki dershane istemiyoruz. Bunu yıllardır da söylüyoruz. Dershanelerin yanlış olduğunu orta öğretimin yerine geçtiğini söylüyoruz. Ama "ben kaldırdım' demekle de bu işin olmadığını biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

ETİKETLER : Eğitim İş: Sbs Aslında Kalkmamıştır Merkezi Sınav Adı Altında 12 Sınava Çıkarılmıştır
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA