ARDAHAN'LI ANNELER İSTANBULDA

İstanbul’u hiç görmemiş Ardahan’lı 40 Anne, İstanbul da
Bu haber 02 Mayıs 2013, Perşembe 10:30:50 eklenmiş ve 542 kez görüntülenmiştir.
İstanbul’u hiç görmemiş Ardahan’lı 40 Anne, İstanbul da
İstanbul o anaların gönlünde ve aklında hep gurbetti,sılaydı, hasretti, özlemdi.
 projelendirilen Basaksehir Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, desteklediği proğramda 1. gün Ensar Kolejinde kahvaltı yapan Ardahanlı anneler Başakşehir Kaymakamı ve Başakşehirli Annelerele kahvaltıda bir araya gelerek tanışan,  Ardahanlı anneler, daha sonra istanbul akvaryumu gezdiler. Akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya tesislerinde konaklayan kafile. 2. Gün sabahı 1453 Panoromik müze, Miniatürk, Topkapı sarayı,ve Sulatanahmet cami gibi tarihi ve turistik yerleri gezedikten sonra akşam yemeğini eski Ardahan millieğitim müdürü Hasan Dal tarafında verilen yemekle tebirlikte son buldu.
 
İstanbul’da bulunan anneler, gezilerin üçüncü ve son gününde İstanbul boğazını tekneyle gezdi.
Beyleybeyi’nde sabah kahvaltısı yapan grup, Beylerbeyi Sarayını da gezdi.  Beylerbeyi iskelesinden tekneyle Boğaz gezisine katılan Anneler, İstanbul’un güzelliklerini denizden görmenin mutluluğunu yaşadı. Rehber eşliğinde gerçekleşen turda, tarihi mekanlarla ilgili bilgiler alan,  bol bol fotoğraf çeken anneler Bozaz’a hayran kaldı. Öğle yemeğini de teknede yiyen grup, Boğaz'ın keyfini türküler söyleyerek, halaylar çekerek çıkarttı.  Gezinin ikinci ayağında ise Emirgan'ı ve Emirgan korusunu gezen anneler, akşam yemeğini  Sarıköşk'de yiyerek geziyi tamamladılar. anneler, pazartesi günü Başakşehir kaymakamının hediyelerle uğurladığı anneler bu sabah Ardahan’a doğru yola koyuldular
 

 Unutulmaz anılarla memleketimize döneceğiz
 

Farklı illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık ve dayanışma duygularını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen projeye katılan anneler, düşüncelerini şu şekilde dile getirdi. 
 

Bağdagül Demir: Çok güzel geçti. Bizleri İstanbul’a getirenlerden Allah razı olsun. Boğaz ve İstanbul çok güzel.
 

İsminaz Karabayır: Bey’im 28 sene önce rahmetli oldu. Çocuklarımı büyüttüm, evlendirdim. İmkanımız olmadığı için buralara gelemedik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hiç görmediğimiz, bilmediğimiz yerleri gördük. Sizlerle tanıştık ve çok memnun olduk. Boğaz çok çok güzel.
 

Hatice Çelik: Gezi çok güzel geçiyor. Emeği geçenlere minnet borçluyuz. Üç günde İstanbul’un her yerini gezdik. Unutulmaz anılarla memleketimize döneceğiz.
 

Gülsen Askeroğlu (Proje koordinatörü)Biz sadece Ardahan için değil tüm Türkiye adına bu projeleri ortaya çıkarttık. Gençlerimiz, atik olsun, proje üretsin, bizleri örnek alsın daha güzellerin yapsınlar. Aileye, çevreye vatana ve millete faydalı olsun. En büyük desteği veren en başta Milletvekilimiz Harun Karaca, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ve Başkanımız Mevlüt Uysal’a ve Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Baltacı’ya çok teşekkür ediyoruz.
 Suat İNCEDERE/DKM
ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA