Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası

Dünya ikincisi Muhammed Enes Altun, memleketi Erzurum'da davul zurnayla karşılandı
Bu haber 2013-08-26 20:59:02 eklenmiş ve 460 kez görüntülenmiştir.

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan Muhammed Enes Altun, memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde gerçekleştirilen şampiyonada 85 kiloda dünya ikincisi olan Altun, dünya beşincileri olan Bülent Deveci, Eren Turan ve Mehmet Erzincanlı, Erzurum Havalimanı'nda Türkiye Güreş Federasyonu il temsilcisi Selami Topaloğlu, yakınları ve sporcular tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Topaloğlu ile beraberindekiler Erzurum barı oynarak karşıladıkları Altun'u omuzlarına alarak bir süre taşıdı ve çiçek takdim etti. İl temsilcisi Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin ana sporunun güreş olduğunu ancak buna yeterince destek sağlanmadığını söyledi.

Sırbistan'da sporcuların büyük başarı elde ettiğini ifade eden Topaloğlu, Erzurumlu sporcuların elde ettiği başarıyla Türkiye'nin gururu olduğunu kaydetti.

Güreşe daha fazla destek sağlanması gerektiğini vurgulayan Topaloğlu, "Eğer güreşe destek sağlansa nice dünya ve Avrupa şampiyonları çıkacak. Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin büyük takımı olması gerekiyor. Belediye bu işe destek olmalı" dedi.

Yıldızlarda ve gençlerde dereceye giren sporcuları kentte toplayarak Erzurum adına iyi bir takım oluşturmayı amaçladıklarını belirten Topaloğlu, "Güreş camiası çok büyük bir camia. Güreşe gönül vermiş insan sayısı çok fazla. Bunun dikkate alınarak, mutlaka bir kulüp oluşturulmalı. Bu çocukların çok daha başarılı olmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. - Erzurum

ETİKETLER : Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA