Sit Alanına Sahip Çıktıkları İçin Yollarının Yapılmadığını İddia Ediyorlar

Tunceli'de, Güneyharman ve Karabulut Mahallesi sakinleri, birinci derece arkeolojik sit alanına sahip çıktıkları için belediye tarafından yollarının yapılmadığını ileri sürüyor.
Bu haber 2013-08-23 17:59:02 eklenmiş ve 365 kez görüntülenmiştir.

Tunceli'de, Güneyharman ve Karabulut Mahallesi sakinleri, birinci derece arkeolojik sit alanına sahip çıktıkları için belediye tarafından yollarının yapılmadığını ileri sürüyor.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesi Güneyharman Mahallesi'nde bulunan alan, 2011 yılında mahalle sakinlerinden Tuncer Karateke'nin başvurusu üzerine Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen alandan geçtiğimiz Haziran ayında Akpazar Belediyesi tarafından mahalle yollarının yapımı için malzeme alınmaya başlandı. Duruma tepki gösteren mahalleliler, mağara, kaya mezarları ve tarihi kalıntıların bulunduğu alandan malzeme alınmasına tepki göstererek çalışmayı durdurdu.

Mahalle sakinleri, sit alanına sahip çıktıkları ve alandan malzeme alınmasına izin vermedikleri için diğer mahalle yollarının yapılmasına rağmen Güneyharman ve Karabulut Mahallelerinin yollarının yapılmadığını ileri sürüyor. Tarihi alanın tescil edilmesini sağlayan mahalle sakinlerinden Tuncer Karateke, belediye başkanının sit alanındaki malzemeyi kullanması halinde kendilerine yol yapacağını söylediğini belirtti. Karateke, "Başkan diyor ki buradaki malzemeyi bana vermezseniz yolunuzu yapmayacağız. İmza toplayacaksınız. 2 kilometrelik yolumuz yapılmıyor. ille de bu malzemeyi istiyor imza karşılığında. Köy yollarının yapımı için bu güne kadar kimden imza toplanmış. Burada amaç sit alanından çıkarılan malzemeyi kaldırıp suçunu örtbas etmek ve bizleri suçlu duruma düşürmektir." dedi.

40 hanenin yaşadığı mahalleye yol yapılmamasını sit alanına sahip çıkmalarına bağlayan mahalle sakinleri, diğer mahallelere yol yapılmasına rağmen Güneyharman ve Karabulut Mahallelerine yol yapılmamasına anlam veremediklerini ifade ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Akpazar Belediye Başkanı Ali Aydın, iddiaları reddederek, daha önce yol yapımına mahalle sakinlerinden bazılarının karşı çıktığını, mahallelilerin imza toplaması halinde yollarının yapılacağını söyledi.

ETİKETLER : Sit Alanına Sahip Çıktıkları İçin Yollarının Yapılmadığını İddia Ediyorlar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA