Van'ın Yerel Gazetelerine Mizanpaj Eğitimi Verilecek

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ve Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan projeyle, Van'daki yerel gazetelerin sayfa sekreterlerine mizanpaj eğitimi verilecek.
Bu haber 2013-08-23 14:59:02 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ve Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan projeyle, Van'daki yerel gazetelerin sayfa sekreterlerine mizanpaj eğitimi verilecek.

VGC ve BİK Van Şube Müdürlüğü tarafndan hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, kentteki yerel gazetelerin sayfa sekreterlerine verilecek eğitim, 27 Ağustos 2012 tarihinde başlayacak.

Van'da yerel basına içerik ve görsel anlamda zenginlik kazandırmayı amaçladıklarını belirten BİK Van Şube Müdürü Yahya Öylek, şubelerinin açıldığı günden bu yana yerel basına önemli katkılar sunduğunu söyledi.

VGC'nin işbirliğiyle 2013 Teknik Destek Eğitim Programı kapsamında, DAKA'ya "Sayfa Sekreterliğinde Quarkxpress Programı Semineri'" başlıklı proje sunduklarını açıklayan Öylek, söz konusu projenin geçtiğimiz ay kabul edildiğini belirtti.

Projeye desteklerinden dolayı DAKA ve VGC'ye teşekkür eden Öylek, eğitimlerin İstanbul, Aydın ve Kocaeli üniversitelerinin iletişim fakültelerinde görsel iletişim, tasarım yönetimi, masaüstü yayıncılık ve tasarım felsefesi derslerini veren Öğretim Üyesi ve Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci tarafından verileceğini kaydetti.

6 gün devam edecek eğitimin salt bir sayfa sekreterliği eğitimden ibaret olmayacağını dile getiren Öylek, şunları söyledi:

"Eğitimlere kentimizde günlük hazırlanan gazetelerin sayfalarını hazırlayan sayfa sekreterlerinin yanısıra, gazetelerde görev yapan editörler ve yazı işleri müdürlerinin de katılacağını umuyorum. Sayfa sekreterliği eğitiminin yanı sıra gazete sayfasına girecek haber, ajans haberinin gazete haberine nasıl çevrileceği, yazı ile görsel uyumu, sayfa sekreterinin mizanpajı yapmada ne kadar özgür olacağı konusunda temel bilgiler verilecek. Yine eğitimler sırasında Türkiye'nin farklı illerindeki ve dünyanın farklı ülkelerindeki yerel gazetelerin birinci sayfaları irdelenecek. Verilecek eğitimden sonra gazetelerimizin sayfaları görsel açıdan daha iyi olacaktır."

VGC Başkanı Fatih Sevinç ise BİK Van Şube Müdürlüğü ile hazırladıkları projeyi onaylayan ve kendilerine destek olan DAKA yetkililerine teşekkür etti.

Yerel basının maddi, teknik ve fiziki koşulların yetersizliğinin yanı sıra yetişmiş eleman eksikliği bulunduğunu dile getiren Sevinç, kentte görev yapan tüm meslektaşlarına yönelik her türlü projenin içinde yer almak istediklerini bildirdi. - Van

ETİKETLER : Van'ın Yerel Gazetelerine Mizanpaj Eğitimi Verilecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA