Kazalar Mercek Altında

Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Antalya'da 2011'de meydana gelen uçak kazası ile Kars’ta 2012'de eğitim uçuşunda 1 kişinin hayatını kaybettiği balon kazasını incelemek için toplandı
Bu haber 2013-08-22 13:59:01 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Antalya'da 2011'de meydana gelen uçak kazası ile Kars'ta 2012'de eğitim uçuşunda 1 kişinin hayatını kaybettiği balon kazasını incelemek için toplandı.

Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Naiboğlu, Kurul'un yeni binasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde AA muhabirine açıklamada bulundu. 

Hava, deniz, demiryolu ve karayollarındaki kazaları inceleyen Kurul'un, kararlarında bağımsız olacağını ifade eden Naiboğlu, "Kurul'un görevleri katiyen savcı ya da mahkeme gibi değil. Ulaşım alanındaki kazaların çıkış nedenleri araştırılarak, bu kazaların olmaması için yapılması gerekenler belirlenecek. Yapılması gerekenler tavsiye niteliğinde rapor halinde sunulacak" diye konuştu.

Bir insanın hayatını kurtarmanın önemine değinen Naiboğlu, "Ülkeler ne kadar gelişirse gelişsin, yaşanan kazalar nedeniyle zaman zaman sevincin yerini kederin almasına engel olamamaktadırlar" dedi.

Naiboğlu, 2003 öncesinde 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yolların, bugün 21 bin 227 kilometreye ulaşmasına rağmen, Bayram ve tatil sevinçlerinin ölümlü kazalar nedeniyle hüzne dönüştüğü belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın desteğiyle Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu oluşturulduğunu ifade eden Naiboğlu, "Kurulumuzun amacı hesap sormak değil kazalardan edinilen tecrübelerle daha sonraki muhtemel kazaları önlemek olacak" diye konuştu. - Ankara

ETİKETLER : Kazalar Mercek Altında
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA