İlaç Kullanımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Daha önce kullandım bir şey olmadı, ilaçlar bayatlamaz gibi bilimsel bir dayanağı olmayan yorumlar önemli sağlık sorunlarına yol açıyor.
Bu haber 2013-08-22 09:59:04 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

MİT 1 DAHA ÖNCE DE KULLANDIM, BİR ŞEY OLMADI

Doktorunuzun; bazı testler yaptıktan sonra, o anki sağlık durumunuza uygun olarak verdiği ilaçları daha sonra kullanmayın. Zaman içinde sağlık durumunuzda bazı değişiklikler olmuş olabilir ve bu değişiklikler nedeniyle o ilacı kullanmanız çok tehlikeli olabilir.

MİT 2 KREMLER TARİHİ GEÇENE KADAR KULLANILABİLİR

Tüp içinde krem ya da damla olarak satılan ilaçların prospektüsünü çok dikkatlice okumak gerekiyor. Çünkü bu ilaçların çoğunun prospektüsünde, son kullanma tarihi geçmemiş bile olsa, açıldıktan sonra en fazla bir ay kullanılabileceği, bu zamandan sonra kalan miktarın atılması gerektiği yazıyor. Aksi halde, bu ürünlerin içinde bakteriler ürüyor ve steril olma özelliklerini kaybediyorlar.

MİT 3 İLAÇLAR BAYATLAMAZ

Tüm ilaç kutularının üzerinde bir son kullanma tarihi bulunuyor ve üretici firma ilacın etkinliğini ancak bu tarihe kadar garanti ediyor. Aksi halde ilaç, soruna karşı etkisiz olabiliyor. Tabii bu da sağlık açısından bazı durumlarda son derece riskli sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin bir tansiyon ilacı ya da antibiyotiğin etkisiz olması hasta için tehlike arz edebiliyor.

MİT 4 İLAÇLAR BANYODAKİ ECZA DOLABINDA OLMALI

Hayır! Aksine banyolar, nemli ortamları nedeniyle ilaçların saklanması için en yanlış mekanlardandır. Fakat yanlış bir inanışın etkisiyle birçok kişi, ecza dolabını banyoya koyuyor ya da ilaçlarını buradaki dolap ve çekmecelerde saklıyor. İlaçlar, fazla nemli olmayan, ışık almayan ve mümkünse hep 25 derecenin altında sıcaklığa sahip olan yerlerde saklanmalı.

TOKSİK ETKİ YARATIYOR

MİT5 GRİP İLAÇLARINDAN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANABİLİRSİNİZ

Çoğu kişi, reçetesiz satılan Ağrı kesicileri, grip ve soğuk algınlığı ilaçlarını ve boğaz pastillerini ilaç sınıfında saymıyor. Genellikle tedavi niteliği olmayan bu ilaçlar; o anki semptomları giderip sizi rahatlatsalar bile, karaciğeriniz üzerinde toksik bir etkiye neden olabiliyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

ETİKETLER : İlaç Kullanımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA