Erzurum'daki Tarihi Eserler Onarımla Geleceğe Taşınacak

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, ellerinden geldiği kadar Erzurum'daki tarihi eserleri onarmaya devam edeceklerini söyledi.
Bu haber 2013-08-21 13:59:02 eklenmiş ve 415 kez görüntülenmiştir.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, ellerinden geldiği kadar Erzurum'daki tarihi eserleri onarmaya devam edeceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Erzurum'daki tarihi eserleri onarmak için kolları sıvadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, yaptığı açıklamada tarihi değerlere sahip çıkmak gerektiğini vurguladı. Yazıcı, "İl Özel İdaresi olarak Erzurum'daki bakımsız olan tarih eserleri onarımı çalışmalarını başlattık. Bu kapsamda Kongre binasını, Şeyhler hamamını, Harput kapısını ve Oltu ilçesindeki Rus kilisesini onarım çalışmalarını başlattık. Kongre binası için 4 milyon, Şeyhler hamamı 400 bin TL ödenek harcanacak. Harput kapısı ile Rus kalesinin onarım çalışmalarını başlatmadık. Şu anda bu yerlerimizin proje çalışmasını yapıyoruz, en kısa çalı zamanda onarım çalışmalarını başlayacağız." dedi.

Tarihin bir milletin en önemli değerlerinden olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları ifade etti: "Tarihimizi unutmak kendimizi unutmaktır. Tarihini unutmuş veya tarihinden ders çıkarmamış bir millet hata yapmaya mahkumdur üstelik sürekli aynı hataları yapar. Türkiye Cumhuriyeti gerek coğrafyası gerek uzun bir tarihi geçmişine sahip nadir devletlerdendir. Gerek Osmanlı Devleti gerek Orta Asya geçmişimiz ile çok büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Elimizden geldiği kadar biz bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültürümüzü ve atalarımızın bize bıraktığı değerleri sahiplenmeliyiz."

ETİKETLER : Erzurum'daki Tarihi Eserler Onarımla Geleceğe Taşınacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA