MHP'li Dumanlı: "Bizi Eleştirenler Önce Kendi Yaptıklarına Baksınlar"

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, AK Parti iktidarında ülkenin kaos ortamına girdiğini savunarak, "Bizi eleştirenler önce kendi yaptıklarına baksınlar" dedi.
Bu haber 2013-08-20 20:59:02 eklenmiş ve 466 kez görüntülenmiştir.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, AK Parti iktidarında ülkenin kaos ortamına girdiğini savunarak, "Bizi eleştirenler önce kendi yaptıklarına baksınlar" dedi.

Partisinin Çankırı İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Çankırı AK Parti Milletvekili İdris Şahin'in Kurşunlu İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı eleştirilere yanıt verdi. MHP'li belediyelerde hiçbir yolsuzluk olmayacağını ifade eden Dumanlı, MHP'nin kişilere değil, direkt olarak Türk milliyetçilerine ve Türk-İslam ülküsüne bağlı olduğunu kaydetti. Çözümle müzakere sürecini eleştiren Dumanlı, "MHP'yi eleştirenler önce İmralı canisi ve PKK'nın ayakları altında siyaset yaptıklarının farkında değiller. Ayrıca 2002 yılından sonra gömlek değiştirenlerin partisi olduklarının da farkında değiller. Cami yıkan ve camiden çok kilise açan bir partinin mensubu olduğunun bile farkında değiller. Sözde barış çalışmaları kapsamında doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesini PKK'nın emrine terk eden, Elazığ, Tunceli, Şırnak, Hakkari'de PKK bayraklarının gölgesinde yaşayan ülkenin çocukları da değiller. MHP'ye dil uzatanların öncelikle 10,5 yılda yaptıklarına bakmaları lazım" diye konuştu.

AK Parti iktidarında ülkenin kaos ortamına girdiğini savunarak, "Bizi eleştirenler önce kendi yaptıklarına baksınlar" dedi.

Hükümetin iç ve dış politikalarını da eleştiren Dumanlı, "Irak'ta Müslüman kanının akmasına yol açanlar da bunlar, 1 milyon Iraklı kadına tecavüz edilmesini sağlayanlar, o tecavüzü yapan adi, şerefsiz Amerikan askerlerine ülkelerine dönmeleri için duacı olanlarda bunlardır. Suriye kan gölüne dönmüşken, sınırlarımız kevgir gibiyken, Sünni-Şii ayrımını çıkartmak suretiyle Türkiye'de Alevi-Sünni çatışmasının önünü açanlar da bunlardır" ifadelerini kullandı.

10 yıllık AK Parti iktidarında gelir dağılımının bozulduğunu ve kamu kesinin borçlarının arttığını iddia eden Dumanlı, dış borçların tamamının 350 milyar dolara ulaştığını kaydetti. AK Parti iktidarının Türklüğe ve Müslümanlığa büyük zararlar verdiğini savunan Dumanlı şunları kaydetti:

"Anayasamızda Türk'e ait ne varsa, hepsini oradan çıkartmaya çalışıyorlar. Ekonomimiz batağa saplanmıştır. Bugün Türkiye'de uygulanan yöntem tamamen dışa dayalıdır. İstihdam imkanı sağlamayan bir ekonomi modelimiz var."

Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi ile ilgili süreçte Milliyetçi Hareket Partisi'ni suçlayıcı bazı ifadeler kullandığını belirten Dumanlı, MHP'nin sürecin tamamen dışında olduğunu ve şu an AK Parti'li olan 41 milletvekilinin idamın kaldırılmasına evet oyu kullandığını savundu.

Öcalan'ın yakalanmasından 2 yıl önce Erbakan - Çiller hükümetinin 11 numaralı protokolü imzalayarak idamın önünü tıkadığını savunan Dumanlı, Öcalan'ın yakalandığında MHP'nin meclis dışında olduğunu hatırlattı. - ÇANKIRI

ETİKETLER : MHP'li Dumanlı: "Bizi Eleştirenler Önce Kendi Yaptıklarına Baksınlar"
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA