Bel Fıtığı Cinsel İşlev Bozukluklarına Neden Oluyor

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Emin Kasım, idrar kaçırma sorununun bazen bel fıtığından kaynaklandığını belirterek bel fıtığının cinsel ve ürolojik sorunlara neden olabileceğini vurguluyor.
Bu haber 2013-08-20 10:59:03 eklenmiş ve 472 kez görüntülenmiştir.

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emin Kasım, idrar kaçırma sorununun bazen bel fıtığından kaynaklandığını belirterek bel fıtığının cinsel ve ürolojik sorunlara neden olabileceğini vurguluyor.

Bel fıtığının belirtilerinin meydana gelmesi üzerine hem doktora başvurulması gerektiğini kaydeden Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emin Kasım, "Vücudumuzu dik tutmamızı sağlayan omurganın sırttan kuyruk sokumuna kadar olan bölümünü bel olarak isimlendiririz. Bu arada 5 kemik ve bunların arasında 5 yumuşak yastıkçık bulunur. Bu yastıkçıkların zamanla ağır iş yapma, kilo alma, sigara kullanımı ve genetik faktörler gibi birçok faktörle yıpranıp oldukları yerden dışarı taşmaları sonucu bel fıtığı gelişir. Bel fıtıkları Belden bacağa doğru uzanan sinirlere baskı yaparak hem belde hem bacakta Ağrı, uyuşukluk, kuvvetsizlik oluşturabilir. Yine toplumda çok sık atlanan idrar ve cinsel işlev bozukluklarına neden olabilir." dedi.

Bel ağrısı ile birlikte cinsel işlev bozukluklarının ortaya çıkacağını kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emin Kasım, "Bel ağrısı çok sık izlenen bir durum olarak karşımıza çıkar ve önemli bir kısmı birkaç günlük yatak istirahati ile geçer. Bu tip ağrılar genellikle bel fıtığından ziyade bel kaslarından dolayı meydana gelen ağrılardır. Eğer ağrılar çok şiddetliyse, birkaç günlük istirahate rağmen geçmiyorsa, bacaklarda Ağrı, uyuşma, kuvvetsizlik hissediliyorsa, bel ağrısı ile beraber idrar ve büyük abdest tutulamayıp altına kaçırma durumu varsa, yine bel ağrıları ile beraber cinsel işlev bozuklukları mevcutsa; bunlardan herhangi birinin varlığında vakit kaybetmeden hekime başvurmak gerekir." dedi.

Her bel ağrısının bel fıtığı olmadığını ifade eden Kasım, "Bel fıtığı tanısı iyi bir muayene ile bu konunun uzman hekimi tarafından konulabilir. Fıtığın büyüklüğü, cerrahinin gerekliliği, ek hastalık varlığı MR ile belirlenir. Unutulmaması gereken husus her bel ağrısı bel fıtığı değildir. Belde kayma, kanserler, kanal daralmaları, kemik ve eklem bozuklukları da belde Ağrı yapar. Hastamıza bel fıtığı teşhisi konduktan sonra nasıl tedavi edeceğiz. Tabii ki her bel fıtığı ameliyat edilmemektedir. Ameliyat kararı hastanın ağrısının şiddeti, fıtık nedeniyle hasara uğramış sinirde harabiyet derecesi, MR da görülen fıtığın büyüklüğü ve tabii ki hekimin deneyimine göre verilir. Bilinmesi gereken her 100 beli ağrıyan hastadan ancak 1-2 tanesinin ameliyat ihtiyacının olmasıdır." dedi.

Bel fıtığına erken müdahalenin önemine dikkat çeken Kasım, "Ameliyat olup olmayacağınıza genellikle beyin cerrahisi uzmanınız karar vermelidir. Eğer idrar kaçırma, bacakta kuvvetsizlik, dayanılmaz Ağrı ve/veya MR'da saptanmış fıtığınız varsa ameliyat geciktirilmeden yapılır. Ameliyat gelişmiş teknolojik imkanlarla mikrocerrahi yöntemlerle hastanede bir gece kalmayı gerektirecek kadar rahat yapılabilmektedir. Hatta spinal anestezi dediğimiz hastayı uyutmadan sadece Belden aşağı verilen anesteziyle anestezik riskler ortadan kaldırılarak yapılabilir. Ancak fıtığınız küçük ve siniriniz çok yıpranmamışsa hastalığın şiddetine göre istirahat tedavisi, ilaç tedavisi, Belden iğne uygulamaları, fizik tedavi gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tedavi edilmemiş bel fıtıklarında zarar görmeye başlamış olan sinirde harabiyet kalıcı olmaya başlar. Hastanın ayağında şiddetli kuvvetsizlik, uyuşma ve Ağrı kalıcı olur. İdrar ve büyük abdest kaçırma şikayeti oluşmuşsa maalesef bu şikayetler devamlı olur. Daha sonra uygulanacak tedavilerden de sonuç alınamayabilir." dedi. - TEKİRDAĞ

ETİKETLER : Bel Fıtığı Cinsel İşlev Bozukluklarına Neden Oluyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA