'17 Yılda 400 Müftü ve Vaize Eğitim Verdi'

Erzurum'da 1996 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi, kurulduğu tarihten bugüne kadar 400 müftü ve vaize eğitim verdi.
Bu haber 2013-08-19 15:59:02 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'da 1996 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi, kurulduğu tarihten bugüne kadar 400 müftü ve vaize eğitim verdi. Eğitim alan kursiyerler, Türkiye'nin çeşitli illerinde göreve başladı.

Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Akbulut, müftü ve vaizlere verilecek olan eğitimlerin 26 Ağustos tarihinde yapılacağını, 75 kişiye eğitim verileceğini söyledi. Akbulut, "Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezimiz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, din hizmetlerini yürüten personelin mesleki bakımdan daha iyi yetişmelerini sağlamak, verimliliklerini artırmak ve başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere tefsir, hadis, fıkıh gibi temel dini kaynaklara doğrudan başvurma yeteneğini elde etmelerini temin etmek amacıyla 1996 yılında kurulmuştur. Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Erzurum'un Aziziye semtinde yer almakta olup 8 adet derslik, çoğunluğu temel İslam bilimlerine dair klasik eserlerden olmak üzere zengin bir kütüphane, konferans salonu, mescid, çeşitli spor aktivitelerinin yapılabildiği spor odası ve kafeterya bölümleri mevcuttur. Eğitim Merkezi ayrıca 5'er katlı 5 blok şeklinde yaklaşık 110 personeline hizmet veren lojmanları bulunmaktadır." diye konuştu.

"Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar 400 müftü ve vaiz'e eğitimler verdik." diyen Akbulut, "Bunlar Türkiye'nin çeşitli illerinde göreve başladılar. 2013 yılı eğitimlerimiz 26 Ağustos tarihinde başlayacak olup 75 müftü ve vaiz'e kurslar ve eğitimler verilecektir. 3 yılda 30 ay eğitim alıyorlar. Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde vaiz ve müftülük görevlerine hazırlayıcı ihtisas, tashih-i huruf ve aday din görevlilerini yetiştirilmelerine yönelik hizmet içi kurslar verilmektedir." şeklinde konuştu.

ETİKETLER : '17 Yılda 400 Müftü ve Vaize Eğitim Verdi'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA