Arü'den Türkiye'de Bir "İlk"

"Işığa Karışın" sloganıyla kurulan ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi, üniversiteler arenasında "ilk" olacak bir projeyi hayata geçirdi.
Bu haber 2013-08-18 13:59:02 eklenmiş ve 548 kez görüntülenmiştir.

Türkiye'nin en güzel kampüslerinden biri olmaya aday olan ARÜ'nün Çamlıçatak mevkiindeki yeni yerleşkesinde golf tesisleri yapımına başlandı. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Ardahan Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Demirci'nin girişimleri ile başlatılan spor tesislerinin inşaatı iki ay içinde tamamlanacak. Öte yandan ARÜ'deki tesis İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'dan sonra kurularak Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk ve tek golf tesisi olurken, üniversiteler arasında da bir "ilk" olması nedeniyle özellikle Ardahan ve Ardahan Üniversitesi için önemli bir açılım olacak.

Yapımını Golf International Şirketi'nin desteklediği tesisle ilgili konuşan Proje Müdürü Serdar Başpınar, golf sahasının alanının 213 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirterek, "Tesislerin eğitim alanı; Putting Green, Chipping Green ve Driving Range (Uzun Vuruş) alanı olarak üç bölümden oluşuyor. Putting Green yaklaşık 800 metrekare, Chipping Green yaklaşık 500 metrekare olarak belirlendi ve ikisinin içinde Short Game yer almaktadır. Driving Range ise yaklaşık olarak 50, 100,150, 200, 250 metrelerde hedef Greenler bulunan uzun vuruş eğitim alanı olarak belirlendi. Short Game kısmında Golf oyununun % 70'ini kapsayan yaklaşık 500 metrekare, Chipping Green ve iki adet Bunker bulunan kısa oyun alanın yer alacağı eğitim alanından oluşacak. İlk etapta 3, 4, 5 Par Golf parkuru yapılacak. Ayrıca Profesyonel Driving Range, Putting Green ve Chipping Green olmak üzere yapacağımız üç adet parkurumuz, daha sonra 9 delik olarak tamamlanacak. Ve profesyonel akademi alanı içinde Golfçü'nün Golfü tatması için yaptığımız bu spor tesisleriyle en güzel biçimde düzenlenecek'' diyerek, ARÜ'nün yeni yerleşkesinde yapılacak spor tesislerinin yayla havasında golf yapmaya uygun bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

"ARÜ'deki Golf Merkezi, Bölge Turizmine Büyük Katkı Sağlayacak"

Projenin Koordinatörlüğünü yapan Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Sekreteri Özgür Küçük ise, ARÜ'de yapılacak tesislerin hem Ardahan hem de bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayarak, ''Ardahan ve bölge turizmine artı değer katacak olan spor tesislerimiz, Ardahan halkına da açık olacak. Daha önce Ardahan'da meralarda ve hayvan otlaklarında oynanan golf oyunu, artık modern tesislerde gerçekleştirilecek. Bu nedenle üniversitemiz adına başta Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Valiliği, Ardahan Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Demirci, tesisimizin yapımını üstlenen Golf International firmasının sahibi Bora Yenigün'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi ve Ardahan Valiliği'nin araç ve ekipmanlarıyla da desteklediği golf sahasının yapımıyla ilgili 16 Şubat 2013 Cumartesi günü Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a makamında yaptığı ziyaret büyük önem taşıyor. Ziyaret sırasında Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi yerleşke alanının arka tarafında bir golf sahası yapma projelerinin olduğunu bildirmişti. Bu görüşmelerin ardından Ardahan Üniversitesi'ne ait kampüs alanında Ahmet Ağaoğlu tarafından yaptırılan spor tesisi Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye geneli üniversiteler bazında ilk tesis olacak.

ETİKETLER : Arü'den Türkiye'de Bir "İlk"
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA