Bozdağ'a Yapılan Saldırıya, 7 Cemevinden Kınama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yumruklu saldırıya uğraması cem evleri tarafından kınandı.
Bu haber 2013-08-17 12:59:02 eklenmiş ve 380 kez görüntülenmiştir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yumruklu saldırıya uğraması Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve 7 cem evi tarafından kınandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Nevşehir'de düzenlenen etkinliklerde yumruklu saldırıya uğraması ile ilgili Tunceli ve Elazığ'da bulunan 7 cem evi ile birlikte yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınayan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, "Her yıl Ağustos ayında Hacı Bektaş ilçemizde düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerinin bu yılki programında, Başbakan Yardımcısı Sn. Bekir Bozdağ'a 16.08.2013 tarihinde yapılan sözlü ve fiili saldırıyı üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere tüm ülkemizi yaklaşık otuz yıldan beri etkileyen sosyal huzursuzluklara evrensel hukuk-insan hakları- demokrasi çerçevesinde çözümün arandığı barışma ve yeniden kucaklaşma döneminde ve ayrıca Alevi vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili sorunlarına çözümün bulunmaya çalışıldığı, demokratikleşme paketinin duyurulduğu bugünlerde; sevgi ve hoşgörü diyarı, incinsen de incitme felsefesinin doğduğu, aslan ve ceylanın birbirlerine bir insan kucağı mesafesinde iken bile dost olmasını öğreten Alevilik sevgi felsefesinin mimarı Büyük Hünkar'ın dergahında; bir Can'ı yuhalamayı, sloganlarla konuşmasına engel olmaya çalışmayı ve dahi filli saldırıya yeltenmeyi kınıyoruz, Aleviliğin sevgi ve hoşgörü felsefesiyle bağdaşmadığını ilan ediyoruz ve bu olayın provakatif bir olay olabileceği değerlendirmemizi kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz." dedi.

ETİKETLER : Bozdağ'a Yapılan Saldırıya 7 Cemevinden Kınama
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA