Adli Yardım Bürosu Güvence Kapısı Sayılıyor

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, adli yardım bürosunun hukuki desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verdiğini söyledi.
Bu haber 2013-08-17 11:59:02 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, adli yardım bürosunun hukuki desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verdiğini söyledi.

Maddi imkanları kısıtlı bulunan kişilerin avukatlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanması ve hak arama özgürlüğünün güvence altına alınması amacını taşıyan 'Adli Yardım Sistemi' maddi durumu iyi olmayan kişiler için güvence kapısı sayılıyor.

"Erzurum Baro Başkanlığı olarak Erzurum'da maddi imkanı bulunmayan vatandaşlara yönelik olarak verilen Adli Yardım hizmetlerimiz devam ediyor." diyen Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, şunları söyledi: "Adli Yardım hizmeti sadece Ücretsiz Avukatlık Hizmetini kapsamaktadır. Avukatlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmak şeklinde de tanımlanabilen Adli Yardım mekanizmasının, bir nevi hak arama özgürlüğünün güvence altına alınması anlamına geliyor."

Adli yardım hizmetinden faydalanabilmek için başvuranın ödeme gücünün bulunmadığını belgelemesi gerektiğini hatırlatar Terzioğlu, şu bilgileri verdi: "Bunun için çoğu baroca muhtardan onaylı fakirlik belgesi yeterli görülmekle birlikte bazı barolarca ticaret sicil kaydının, taşınmazının bulunmadığı, SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan gelir bağlanmadığını gösterir belgeler de istenmektedir. Bu nedenle adli yardım talebinde bulunacak kişilerin gerekli belgelerin neler olduğunu öğrenmek için talepte bulunulacak baro başkanlığına başvurması gerekmektedir. 2012 yılında 288 kişi başvuru yaparken 251 kişiye adli yardım hizmeti verilmiş olup 2012 yılında adli yardım hizmeti veren avukatlar için yapılan ödeme 290 milyon 188 bin 62 TL iken 2013 yılının ilk 7 ayında 228 kişinin adli yardım için başvuru yapmış olup, 197 kişinin adli yardımdan faydalanmıştır. Adli yardım için avukatlara yapılan ödeme 103 milyon 377 bin 17 TL'dir."

İSTİSMAR EDENLER OLUYOR

Her yardımda olduğu gibi adli yardımda da istismar edenlerin olduğunu dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti: "Bize adli yardım için başvuran kişileri çok iyi süzgeçten geçiriyoruz. Adli yardım talebinde bulunanlar içerisinde maddi durumu çok iyi insanlara rastlayabiliyoruz. Bugün baktığımızda her yardımda olduğu gibi adli yardımda da istismar edenler var. Bu sebeple adli yardımlar için yapılan başvuruları ince eleyip sık dokuyoruz."

ETİKETLER : Adli Yardım Bürosu Güvence Kapısı Sayılıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA