Taziye Evine Mühür Engeli

Ardahan'ın Çıldır İlçesine bağlanma kararı alınmasıyla beraber yerel seçimler sonrası Çıldıra mahalle olarak bağlanacak olan Aşıkşenlik Kasabasında yapılan bir ilk Belediye mührüne takıldı.
Bu haber 2013-08-17 11:59:02 eklenmiş ve 422 kez görüntülenmiştir.

Ardahan'ın Çıldır İlçesine bağlanma kararı alınmasıyla beraber yerel seçimler sonrası Çıldıra mahalle olarak bağlanacak olan Aşıkşenlik Kasabasında yapılan bir ilk Belediye mührüne takıldı.

Aşıkşenlik kasabasında faaliyet gösteren Aşıkşenlik Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından yaptırılan taziye evi ve abdesthane belediyenin mührüne takıldı. 13 yıldır Aşıkşenlik kasabasında faaliyet göstererek hizmete vermeye çalışan dernek bürokrasiyi aşamayarak çeşitli engellere takıldığını iddia ediyor.

"TARİHİ CAMİDE İKİ UCUBE"

Kültür varlığı olarak kayıtlara geçen Aşıkşenlik camisinin etrafında derme çatma olarak yapılmış tuvalet ve konteynerden bozma yapılmış cenaze yıkamak için gasil hane bulunuyor. Dernek Başkanı İsmet Karahan'ın yürüttüğü faaliyetler sonrası yapımına başlanan taziye evi, abdesthane ve Kuran kursunun çeşitli engellere takıldığı iddia ediyor. Gazetemize açıklama yapan Dernek başkanı Karahan"Derneğimiz 2000 yılından beri kasabamıza hizmet vermektedir. Topladığımız yardımlarla Kasabamızda ibadetlerimizin daha uygun koşullarda yapılması için hizmet veriyoruz. Şuan kasabamızda yapımında son aşamaya geldiğimiz 3 katlı kuran kursu bulunmaktadır. Camimizin yanında bulunan gasil hane ve tuvalet artık kullanışsız halde ve tarihi mirasımız olan camimizi kötü göstermektedir. Camimizde abdesthane bulunmamaktadır. Bizde camimize yakışır bir abdesthane yaparak hem hizmet vermek hemde kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için çalışmalara başladık. Lakin başladığımız günden bu güne kadar çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Biz toplum yararına hizmet vermeye çalışıyoruz. Çıkan engeller çalışmalarımızı aksattığı gibi bizim de şevkimizi kırmaktadır" dedi.

BİR İLK ORTAYA ÇIKACAK

Belediyenin Mührüne takılan abdest hanenin bitmesiyle beraber ilçemizde de bir ilk ortaya çıkmış olacak. Abdest haneyle beraber yapımına başlayan taziye evi de İlçemizde bir ilk olarak hizmet vermeye başlayacak. Taziye evinin İlçe için büyük bir hizmet olduğunu beyan eden Karahan"Taziye evi ilçemiz için büyük bir öneme sahiptir. Cenazeler için kullanılan çadırlar artık yetersiz durumdadır. Özellikle kış aylarında cenaze sahipleri zor anlar yaşamaktadırlar. Taziye evinin sona ermesiyle beraber halkımız daha rahat edecektir" dedi.

17.08.2013 - Ardahan

ETİKETLER : Taziye Evine Mühür Engeli
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA