SHP YENİDEN KURULDU…

Ülkemizde tc ve siyasi partilerine güven giderek dibe vurup karasız seçmen çığ gibi büyürken SHP yeniden kuruldu.
Bu haber 2024-07-09 07:31:37 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

SHP YENİDEN KURULDU…

 

Ülkemizde tc ve siyasi partilerine güven giderek dibe vurup karasız seçmen çığ gibi büyürken SHP yeniden kuruldu.

 

Vatandaş yeni kurulan tüm siyasi parti ve hareketlere karşı artık temkinli. Yeni kurulan, kurulacak olan siyasi parti, hareketler, STK’lar yıkılmakta olan tcye payanda mı olacaklar yoksa halkın beklediği yönde rejimi addan anayasaya   değiştirecek siyasal -toplumsal çıkışlar mı olacak…

 

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden siyaset sahnesine döndü. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurduğu iddiasını yalanladı.

 

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), 28 Haziran 2024 tarihiyle itibarıyla yeniden kuruldu. Karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yayınlandı.

Yeni kurulan SHP'nin adresi, Yargıtay'a "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" olarak bildirildi.

 

Kılıçdaroğlu cephesinden açıklama geldi!

 

'KILIÇDAROĞLU' İDDİASINA RET

 

Kurucu isimleri belli olmayan parti, CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilişkilendirildi. Ancak Kılıçdaroğlu'na yakın isimler partiyle herhangi bir bağlantılarının olmadıklarını belirtti.

 CHP’li isimler, Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurduğu iddiasını 'Deli saçması' olarak nitelendirdi.

 

KARAYALÇIN "DOĞRU BULMAM" DEMİŞTİ

 

SHP'nin kurumsal kimliği 1995'te Murat Karayalçın'ın liderliğinde feshedilmiş, parti CHP'ye katılmıştı. 2002'de Karayalçın, partiyi tekrar kurup CHP'de Deniz Baykal muhaliflerini bir araya getirmişti. Karayalçın, SHP'den ayrılıp CHP'den 2009'da Ankara Büyükşehir adayı olmuş ve genel başkanlık görevini Hüseyin Ergün devralmıştı. Ergün, partiyi 2010'da Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) birleştirmişti. SHP, böylece üçüncü kez kurulmuş oldu.

 

Mayıs 2023 seçimleri sonrasında CHP'de yaşanan değişim tartışmaları, SHP'nin yeniden kurulacağı iddiasını gündeme getirmişti. Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise konuyla ilgili olarak, "Son Genel Başkan olarak SHP'nin yeniden açılmasını düşünenler varsa, bunun yanında olmam ve doğru bulmam" demişti.

 

STK’LAR YENİ KURULAN SHP İÇİN NE DİYORLAR…

 

Bilindiği gibi ülkemizde artık kararsız seçmen, tc rejimine ve siyasi partilerine inanmayan büyük bir kitle giderek büyümektedir.

 

Serhat Sivil Toplum gibi büyük oluşumlarla, DGD gibi büyük sivil toplum platformlarıyla birlikte ciddi bütün STK alanları ülkemizin asıl sorununun her analiz yazı ve haberimizde de belirttiğimiz gibi tc rejimi ile ülkemizin derinden işgali siyon çete ve diğer çetelerdir. Ülkemizde ciddi-gerçek tüm STK alanları ülkemizin ırk (kurt-turk-ermeni…), dil, din, mezhep… Sorunlarının ana kaynağı diktatör ve soykırımcı tc rejimin ta kendisi olduğundan hem fikirler. Bu meyanda halkın mevcut sisteme, siyasi partilerine güveni hergeçen gün bittiğinden ülkemizde karasızlar, ne yapacaklarını bilmeyen vatandaşlar çığ gibi büyümektedirler.

 

 

Bu gerçekten hareketle ülkemizde ortaya çıkacak siyasi partilerin tc rejimini ad’dan anayasaya değiştirip dönüştürme, halkı put-totem, anır-ahır kabirlerden kurtaracak, din bezirganlarının, tarikatların halkı soymayacağı derin işgal rejmi, siyon çete rejimine son verecek, kutsal devlet, ırk vs oyunları ile vatandaşla oynayamayacak, gelişmiş toplum kriterlerine uygun kısacası soykırımcı diktatör tc rejimine son verecek siyasal çıkışlar iktidara yürüyecektir.  

 

Ülkemizde halk-vatandaş için bir partinin kurulması vs fazla anlam ifade etmiyor, fazla anlam taşımıyor. Çünkü kurulan pati-örgüt vs arakasında hep derin işgal rejimi tc siyon çeteleri çıkmaktadır. Halkın ana beklentisi bu rejimi derin çete yapılanması ile tarihe gömecek siyasal-sosyal çıkışlar.

 

SHP’nin çıkışının tek iyi yönü rejimin ana direği, 6 oku ile şeytanı simgeleyen chp nin bitişi olacaktır. Çünkü artık ülkemiz devrimci-demokrat-aydın kesimleri tc yi de tcyi kutsayan chp gibi partilerin sorunların ana kaynağı olduğunu görmeye ve anlamaya başladılar.  Bu anlamda ülkemizin sosyal demokratları, aydınları sağ-sol hafifliğine düşmeden shp vb. yapıda daha hızlı toparlanma bir araya gelme gerçekleşir…

 

TC’de vatandaşın ana beklentisi uyduruk soykırımcı-diktatör tc nin yıkılması, yerine ırk-dil-din-mezhep üstü imparatorluk ruhumuza uygun Anadolu Birleşik Devletlerinin kurulmasıdır. Hangi siyasal harket bu yönlü çıkış yapı yürüse ülkemde iktidara onlar yürüyecek halk-vatandas onların arkasına yığılıacak…

 

 

SHP, KURUCU KADROLARDA BELLİ OLDU…

 

 

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin kurucu isimleri belli oldu. Kurucular arasında Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Sabriye İçkilli, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik gibi isimler yer aldı.

 

Kuruluş işlemleri tamamlanan Sosyal Demokrat Halkçı Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "faaliyette olan siyasi partiler" listesinde yer aldı.

 

Kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kuruluş işlemleri 28 Haziran'da tamamlanan partiyi "faaliyette olan siyasi partiler" arasına ekledi.

 

Listede kısaltması "SHP" olarak yer alan partinin adresi, Kızılay Karanfil Sokak'ta gösterildi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin kurucuları şu isimlerden oluştu:

 

"Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın."

 

12 Eylül Darbesi'nden sonra kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını bünyesinde toplamak amacıyla 2 Kasım 1985'te Halkçı Parti ve Sosyal Demokrasi Partisi'nin aralarında yaptığı protokolle Sosyal Demokrat Halkçı Parti kuruldu.

 

Sosyal Demokrasi Parti'nin 3 Kasım 1985 tarihinde kendini feshedip SHP'ye katılmasıyla parti son halini aldı.

 

1995'te Murat Karayalçın'ın liderliğinde kurumsal kimliğini feshedip CHP'ye dahil olan SHP, 2002'de yeniden kuruldu. Karayalçın'ın yeniden CHP'ye katılması ile genel başkanlık görevi Hüseyin Ergün'e geçti. Ergün ise partiyi 2010'da Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) birleştirdi.

 

Erdem UYGUR, Halkın Sesi Gazetesi -DOĞU MEDYA

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Ülkemizde tc ve siyasi partilerine güven giderek dibe vurup karasız seçmen çığ gibi büyürken SHP yeniden kuruldu.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA