IĞDIRLI HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Aileleriyle birlikte Iğdır İl Müftülüğü’nün önünde toplanan hacı adayları, manevi bir atmosferde helalleşerek, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktılar
Bu haber 2024-05-31 14:44:54 eklenmiş ve 111 kez görüntülenmiştir.

 

Haber: Murat Akkuş/Iğdır

2024 yılı hacı adayları, Iğdır İl Müftülüğü'nün önünde düzenlenen törenle, dualar ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandılar.

Aileleriyle birlikte Iğdır İl Müftülüğü’nün önünde toplanan hacı adayları, manevi bir atmosferde helalleşerek, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktılar. Törene, Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, din görevlileri, hacı adaylarının aileleri ve çok sayıda yurtlaş iştirak etti.

Dualar Eşliğinde Uğurlandılar

 

İl müftüsü Zahit Demirel tarafından yapılan konuşmada, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulunuldu ve kutsal topraklarda yapılacak ibadetlerin önemi vurgulandı. Müftü Demirel, "Yüce Rabbimiz ibadetlerinizi kabul eylesin, sağ salim dönmenizi nasip etsin" diyerek hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Aileleriyle Helalleştiler

 

Hacı adayları, tören sırasında aileleriyle vedalaşarak helallik istedi. Duygusal anların yaşandığı bu vedalaşma esnasında gözyaşları dökülürken, aileler birbirlerine sarılarak destek oldular. Hacı adayları, manevi bir görev için yola çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Kutsal Yolculuğa Başladılar

 

Dualar eşliğinde yapılan uğurlamanın ardından, hacı adayları Bizim Iğdır firmasına ait otobüslere binerek kutsal topraklara doğru yola çıktılar. Otobüslerle Erzurum’a gidecek olan hacı adayları Erzurum’dan uçak ile Cidde’ye oradan da Mekke’ye varacaklar.

Aileleri, hacı adaylarını uğurlarken, anı fotoğrafları çektirerek dönüşte sağ salim kavuşmaları için dua ettiler. Iğdır halkı, hacı adaylarının ibadetlerinin kabul edilmesi ve sağ salim dönmeleri için dualarını eksik etmedi. Hacı adaylarının kutsal topraklarda yapacakları ibadetlerin kabul olması temennisiyle uğurlama töreni sona erdi. 

ETİKETLER :
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA