NEBİOĞLU İŞ DÜNYASI ATAŞEHİRDE BULUŞTU.

Nebioğlu İş Dünyası, merkezi Ataşehir’de bulunan Nebioğlu Döner’de Nebioğlu Derneği öncülüğünde birbiriyle buluştu.
Bu haber 2024-05-28 17:36:30 eklenmiş ve 225 kez görüntülenmiştir.

 

NEBİOĞLU İŞ DÜNYASI ATAŞEHİRDE BULUŞTU.

 

Nebioğlu İş Dünyası, merkezi Ataşehir’de bulunan Nebioğlu Döner’de Nebioğlu Derneği öncülüğünde birbiriyle buluştu.

 

2001 Yılında kurulan, Hocvan Dernekler Federasyonunun (Hoc-Fed) kurulmasında öncülük eden hocalarımızdan rahmetli Abdurrahman Mavzerin’de bir-iki dönem başkanlığını yaptığı Nebioğlu Derneği İstanbul Anadolu Yakasında da derneklerine yer alma kararı aldı.

 

2022 yılında ilk toplantılarını yine Nebioğlu Dönerde yapan Nebiğolu İş dünyası, aynı şekilde 2024 yılında da aynı mekânda toplantı yaprak İstanbul’daki yer sorunundan, bölgede yapılacak olan, içinde taziye evi, mescid, kütüphane, mutfak ve misafirhanelerinde yer alacağı çok amaçlı kültür merkezinin inşasına kadar birçok konuyu masaya yatırdılar, konuştular, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

 

Açılış konuşmasını yapan Başkan Refik Süt, derneğin 2022’den beri yer için topladığı emtiadan, derneğin aldığı arsa ve gayri menkullere kadar mali yapıyı ve derneğin faaliyetlerini açıklarken… Derneğin mal varlıklarının erimemesi için arsa aldıklarını, bütçeyi sürekli büyüttüklerini, fakat hala bütçelerinin derneğe yakışır güzel bir mekan için yeterli olmadığını belirttiler.

 

İçinde birbirinden değerli bayan yöneticilerinde yer aldığı Nebioğlu Yönetimi ise Nebioğlu Derneğinin en şeffaf en hesap verilebilir örnek bir dernek olduğuna vurgu yaparak, sadece üyeler değil, Nebioğlu’lu herkes doğal olarak üyemizdir, derneğin gerçek sahibidir. Biz yöneticiler, yönetimler birer emanetçiyiz, halkın hizmetkarlarıyız, derneğimizin asıl sahibi halkımızdır. Bu anlamda halkımızdan her birey istediği zaman bize kuruşuna kadar hesap sorar ve kuruşuna kadar hesap veriyoruz, buda bizi örnek bir dernek konumuna çekiyor dediler. Yönetim kadar derneğimize duyarlı olarak yaklaşım gösteren iş dünyamızda teşekkür ediyoruz dediler.

 

Toplantıda Sultanbeyli merkezli bir yerin alınması ağırlıklı olarak benimsenirken, toplantıya katılan iş dünyası önemli oranda yer sorunu için bağışta bulundular. Hocvan Dernekler Federasyonuna vurgu yapıldı. Esenyurt’ta ki Federasyon merkezinin orada bulunan Hocvan nüfusunun hertür ihtiyacına derneği olsun olmasın cevap verdiğini belirttiler. Yönetimle ilgili son zamanlarda yaşanan sorunların ise içerde çözülmesi dışarıya yansıtılmaması toplantıya katılan Y. Yasin Sit’inde önerisiyle benimsenirken...

 

Genelde genç iş adamları jenerasyonundan oluşan Nebioğlu İş Dünyası büyüklerin gözetiminde yönetimlerin gençleştirilmesi, büyüklerimizin yorulmaması gerekmektedir şeklinde de görüş belirttiler. Bu anlamda daha hızlı koşar daha hızlı sorunları çözeriz görüşü de toplantıda öne çıkan görüşlerden bir diğeri oldu.

 

Toplantıya 2000’li yıllardan beri sivil toplum örgütleri içinde yer alan, içinde bölgemizin aşiretlerinden il-ilçe federasyon ve derneklerinin yer aldığı milyonlara hitap eden sivil toplum, dendiğinde, dernekler dendiğinde bölgemizin en önemli STK uzmanlarından biri olan;  Serhat Sivil Toplum, medya ve sosyal medya alanlarının da genel koordinatörlüğünü yapan, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yusuf Yasin Sit’de katıldı.

 

Sit, Nebioğlu is dünyası derneğin üyeleri maddi, manevi anlamda güçlü bir kitle. İyi organize olmalarıyla bu şehri ve bu ülkeyi yönetirler… Burada sadece iş dünyasına yüklenme yerine, yer vb. sorunlarda birazda yerel yönetimlerden faydalanma yoluna gidilmeli, bu anlamda derneğin bu konuda bir komisyon kurarak harekete geçmesi önerisinde bulundu. Sit, İstanbul Metropolü başta olmak üzere nüfus yapımız kitlemiz, halk bileşenleri olarak bizler İstanbul’dan ülke geneline temel belirleyici güç olduk. Ve 2000’li yıllarda kurduğumuz Hocvan Dernekler Federasyonu ile bölge ve ülke sivil toplum yapılanmasına her alanda örnek olduk. Bölgemiz, ve Türkiye sivil toplumu bize bakarak yol ve yön haritasını belirlemektedir. Bu anlamada hiçbir yerel yönetim bizi görmemezlikten gelemez. Sivil toplumdan gelen gücümüzü ortaya koyarak hem derneğe yer alırız, hemde bölgedeki çok amaçlı kültür merkezi için daha rahat bütçe oluşturulur. Sit, Hocfed-Federasyonun iç yönetimsel sorunlarının, sıkıntılarının da ne olursa olsun dışarıya taşınmadan kendi içimizden birbirimizi linç etmeden, ezmeden empati ile birbirimize sahip çıkarak, yüce dinimizin de belirttiği gibi “hatasız kul olmaz” gerçeğinden yola çıkarak hata ve kusurlarımızı birbirimize karşı kullanma yerine cihan şümul Kurd kültürüne bağlı kalarak sorun sıkıntılarımızı bu minvalde çözmeliyiz, çünkü dışarıdan akbabalar gibi bizleri gözetleyen leşçiler dolu, bunlara geçti vermemenin en önemli yolu birbirimize saygı sevgi ve empati kurarak yaklaşmalıyız dediler...

 

Toplantının bitiminin ardından Nebioğlu İş Dünyası ve Dernek Yönetimi birlikte hatıra fotoğrafı çektiler. Mekanlarını kendilerine açan, derneğe katkıda üzerlerini düşeni yapan Nebioğlu Dönerin sahibi Bülent Mavzerle Şenol Mavzere ve toplantıya katılan herkese teşekkür ettiler...

 

Önemli Not: Serhat Sivil Toplum  bileşenleri ve aktörleri olarak istisnaları temsil eden halkı ve derneklerimizi dışarıda tutarak, teneke ve çantacı dernek ve dernekçiliğin aksine, toplumu pazarlamayı meslek edinmiş, toplumsal çürüme ve düşmeden nemalanan siyaset-stk zübüklerinin aksine  7/24/365 esasına göre  toplumla içi içeyiz, alandayız.. Acılı günlerinde sevinçli günlerinde, toplumu, toplumsal alanı ilgilendiren eylem ve etkinliklerinde  yanlarındayız. Üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapıyoruz..  Toplumumuz, toplumsal alan kendilerine karşı herhengi bir kişisel çıkar gözetmeden çalışan inasnlarla , sırf kişisel çıkar, egosu için  toplumu kullanma üzerine ortaya çıkan siyaset-STK zübüklerini birbirinden ayırmadıkaça.. Düzgün ve namuslu insanlarla zübükleri birbirinden ayırmadıkça maalesef ülkemizde vatandaş ta çökmektedir, ülkemizde çökmekte çökertilmektedir..  Toplumun ve toplumsal alanın bu kör noktaya azami dikkat etmesi gerekmektedir.. 

 

 

NEBİOĞLU İŞ DÜNYASI FOTO GALERİ…

 

DOĞU MEDYA- HABER MERKEZİ

 

Serhat Sivil Toplum, Serhat STK Lobi Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

 

ETİKETLER : Nebioğlu İş Dünyası merkezi Ataşehir’de bulunan Nebioğlu Döner’de Nebioğlu Derneği öncülüğünde birbiriyle buluştu.
Diğer İş-STK-Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA