YILIN İLK PİKNİĞİ BAĞDAŞEN DERNEĞİNDEN...

Bağdaşen’liler Çekmeköy Reşadiye Güvercinlik Piknik alanında harikulade bir piknik şölenine imza attılar..
Bu haber 2024-05-27 16:50:56 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

YILIN İLK PİKNİĞİ BAĞDAŞEN DERNEĞİNDEN...

 

 Bağdaşen’liler Çekmeköy Reşadiye Güvercinlik Piknik alanında harikulade bir piknik şölenine imza attılar..

 

Ardahan dernekler Federasyonu kurucu üyesi olan, Bağdaşen’liler (Kinzotdamal) Kültür ve dayanışma derneği Çekmeköy’de harikulade bir piknik şölenine imza atdı.

 

Çekmeköy Reşadiye Güvercinlik Piknik alanında Bağdaşenliler 7’den 70 şe pikniğe akarken, gönüllerince eğlenip birbirleriyle hasret giderirlerken harikulade bir gün geçirirlerken, köye özgü “Cız Kayış” oyununda halaylara, bölgemizin zengin kültürünü en iyi şekilde yansıtırlarken...

 

YILIN İLK PİKNİĞNDE ORHAN ÇERKEZ FARKI…

 

Piknikte öne çıkan en önemli durum ise yıllardır AKP döneminde âtıl kalan bu güzelim doğa harikası piknik alanlarını Çekmeköy Bld. Başkanı Seçilen Orhan Çerkez’in bu doğa harikası piknik alanlarını bir hafta gibi kısa bir sürede revize ederek halkın ve derneklerin hizmetine sunmasıydı. Çerkez’in halka yönelik hizmetleri bununla da  sınırlı değil. Çerkez adeta bir halk kahramanı gibi. Belediyeye ait tüm tesis ve sosyal tesislerde ranta yönelik tüm soygun ve özelleştirme girişimlerine son vererek halkın hizmetine sundu. Örneğin belediyenin herhangi bir tesisinde 30-35 liraya çıkan bir çayı 5 liraya, 100-150 liraya fırlayan bir çorbayı, bir tostu 15-20; 30-35 liralara indirgeyerek halka dokunmanın halka hizmetin ne olduğunu harikulade bir şekilde ortaya koydu… Seçim sürecinde CHP din düşmanıdır algısını Ortaçağ’da yaşamış olan din adamı-filozof Martin Luther gibi kırmayı başardı.  Kamuoyunun bildiği gibi ilk defa bir CHP başkan adayı halka seccade dağıtarak akp vb. din bezirgânlığını yerle bir etmişti. Bir başka ifade ile Martin Luther nasıl ki bütün cehennem anahtarlarını satın alıp papazların, din bezirganlarının cennet anahtarlarıyla halkı kandırıp soymasını tarihe karıştırdıysa...

 

Çerkez’de ortaya koyduğu icraat ve duruşuyla toplumla oynanmasını durduran eylem ve etkinliklere hem imza atdı, hemde kısa zamanda halk belediyeciliği nedir nasıl yapılır yönünde önemli örnekler ortaya koymaya başladı.

 

Çerkez yoğun programına rağmen, il dışında olmasına rağmen piknik alanına geç saatlerde de olsa katılarak hemşerilerimizin gönlünü aldı. Bu piknik alanının 2-3 gün içerisinde yoğun bir çalışma ile hizmete girdiğini söylediler.

 

Piknikte kimler ne konuştu, neler yapıldı ilerleyen zamanda video olarak eklenecektir..

 

BAŞKAN BOZKURT ve YÖNETİMİ TAM NOT ALDILAR..

 

Bağdaşen pikniğinde öne çıkan bir diğer unsur ise Başkan Burhan Bozkurt ve yönetiminin, Mahmut Bilgin gibi önceleri başkanlık ve yöneticilik yapan Bağdaşenlilerle birlikte halkı yoğun bir şekilde pikniğe taşımaları ve derneğin kurucu başkanı, bölge STK yapılanmamızın kilit taşlarından olan Şemsettin Şenelin varlığı ve çalışmalarıydı. Şemsettin Şenel STK alanlarında ve çalışmalarında tek başına bir ordu gibi. Tüm STK alanlarına olduğu gibi Bağdaşen’e de büyük katkıları olan bir isim.  Bağdaşen’in pikniğine de en büyük katkıyı sunan isimlerden biri oldu.

 

Bağdeşen Derneği yönetimi ile, üyesi ile, Bağdaşen İş Dünyası başta olmak üzere sahip olduğu birkaç dernekle bir köyden ziyade bir federasyonu andıran bir sivil toplum yapılanmasına sahip örnek bir dernek. Bu örnek durumunu yaptığı her etkinlikle de ortaya koyan bir dernek...

 

DOĞU MEDYA- HABER MERKEZİ

 

Serhat Sivil Toplum, Serhat STK Lobi Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

 

BAĞDEAŞEN PİKNİK FOTO GALERİ TIKLAYYINIZ...

 

BAĞDEŞENLER DERNEĞİ KÖYÜ PİKNİĞİ

 

 

BAĞDAŞEN Derneği pikniğine hemşerileri tarafından yoğun bir katılım sağlandı.26 Mayıs pazar günü  Çekmeköy Reşadiye Güvercinlik mesire alanında yapılmış olan pikniğe Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve AK Parti Sancaktepe ilçe başkanı Turgay Akpınar katıldılar.

 

 

Köylüler eski  geleneklerinden  biri olan kayış oyununu oynadılar ve pikniğin bitmesine yakın kahve makinası,ütü,süpürge ve televizyon çekilişlerini yaptılar. Çekilişi tututturan bazı yönetim üyeleri kendilerine çıkan ev eşyalarını derneğe geri bağışladılar.

 

 

 

 

PİKNİK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ 



Önemli Not: Serhat Sivil Toplum  bileşenleri ve aktörleri olarak istisnaları temsil eden halkı ve derneklerimizi dışarıda tutarak, teneke ve çantacı dernek ve dernekçiliğin aksine, toplumu pazarlamayı meslek edinmiş, toplumsal çürüme ve düşmeden nemalanan siyaset-stk zübüklerinin aksine  7/24/365 esasına göre  toplumla içi içeyiz, alandayız.. Acılı günlerinde sevinçli günlerinde, toplumu, toplumsal alanı ilgilendiren eylem ve etkinliklerinde  yanlarındayız. Üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapıyoruz..  Toplumumuz, toplumsal alan kendilerine karşı herhengi bir kişisel çıkar gözetmeden çalışan inasnlarla , sırf kişisel çıkar, egosu için  toplumu kullanma üzerine ortaya çıkan siyaset-STK zübüklerini birbirinden ayırmadıkaça.. Düzgün ve namuslu insanlarla zübükleri birbirinden ayırmadıkça maalesef ülkemizde vatandaş ta çökmektedir, ülkemizde çökmekte çökertilmektedir..  Toplumun ve toplumsal alanın bu kör noktaya azami dikkat etmesi gerekmektedir.. 

 

DOĞU MEDYA- HABER MERKEZİ

 Naysinaro Sideo

 

 

ETİKETLER : BAĞDEŞENLER DERNEĞİ KÖYÜ PİKNİĞİ Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez AK Parti Sancaktepe ilçe başkanı Turgay Akpınar
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA