BEYKOZ ARTIK EMİN ELLERDE ..

Beykoz’da 2024 yerel seçimlerinin ardından yavaşta olsa artık halkın yüzü giderek gülmeye başladı. Ak Partinin 22 yıllık iktidarında giderek
Bu haber 2024-05-07 11:11:06 eklenmiş ve 592 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARTIK EMİN ELLERDE ..

 

Beykoz’da 2024 yerel seçimlerinin ardından yavaşta olsa artık halkın yüzü giderek gülmeye başladı. Ak Partinin 22 yıllık iktidarında giderek halkı içine çeken korku ve endişe girdapları 2024 yerel seçimleriyle tarihe karıştı. korku ve endişelerin yerini umut ve gülümseme aldı.. 

 

İstanbul geneli olduğu gibi halktaki korku ve endişeler Beykoz’da da giderek kaybolmaya başladı.

 

Bu güven umudun, korku ve endişelerin halktan uzaklaşması.. Bunun temel nedeni Beykoz, Beykozluların olacak, Beykozlular Beykoz’da kalacak şiarı ile yola çıkan ve halk bileşenlerinin de destek sunduğu Mahir Taştan’la Alaattin Köselerin artık Beykoz’da kaptan köşküne çıkmalarından kaynaklanmaktadır. Beykoz Ak Partililerin de değil ak partiyi ele geçieren ifritlerin kıblesi ve kalesi konumuna gelmişti. halkın hayatına evlerine herşeylerine göz dikmişlerdi. Bizim gib ülke sorunlarına vakıf STK uzmanları işi bildiğimizden 2021 yılında ardahanlılar kongresinde 3 yıl önceden başkanlık hakkımızı seçim dönemine denk getirdik ki zübük takımlarının halkla oynamsını da engelledik. Ve Beykoz halkı halk bileşenleri olarak tarih yazdık.

 

Bu gerçeği Beykoz halkına taşırken şu tehlikeye de dikkat çekmeden geçemeyeceğiz.. Ak Parti de olduğu gibi siyaset-stk zübükleri hiçbir zaman boş durmayacaklar. CHP ilçe ile belediye başkanı arasında sorun ve husumet taşları döşemeye bakacaklar. Buna da azami düzeyde dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Beykoz’a bir an önce ulaşım alt yapı sorununu çözecek metro  çalışması başlatılmalı. İmar sorunlarının da mevcut iktidar ve kanunlar nedeniyle çözülebileceğine pek ihtimal verilmezken.. İBB ve Köselerin halk yararına ne varsa yapacaklarına halkın inancı tamdır..

 

Beykoz dayanıklılık açısından, deprem açısından İstanbulun en değerli arazisidir. Gökdelenlerin en iyi şekilde yükseleceği arazidir. Mevcut yerleşim alanları ve mahaller değerlendirilirse 1,5 – 2 milyon nüfusu rahatlıkla kaldıracak bir ilçedir. Beykoz boğazda denize sıfır noktalarda yapılaşmaya asla izin verilmemelidir.  Hatta tüm İstanbul geneli Boğazı işgal eden tarihi yapılar dışındaki tüm yapılaşma yavaş-yavaş kamulaştırılarak kaldırılmalıdır. Beykoz’da 80’lardan beri Beykoz halkı sökülüp atılmaktadır.

 

2028-29 da CHP yerel genel Beykoz’da iktidar olmak istiyorsa imar alanında Beykoz yoksul kesimleri, orta sınıfı zengin edecek tüm imkânlar var. Beykoz imar çok katlı yapılaşmada bld binaların yarısını masraf yarısını vatandaşa verirse hem zengin bir belediye, hemde zengin bir vatandaş kitlesi oluşacak..

 

Gelişmiş ülke ve toplumlarda imarda siz ev, işyeri yaparken.. Doğal yaşmadan komşunun izinine halk esas alınırken.. Bizim gibi geri kalmış ülkelerde ve toplumlarda ev yaparken Anakara balkonunuza karışıyor.. Ülkemizde öncelikle halka her alanda pranga vuran bu yasa anayasa ve rejimin değiştirilmesi gerekmektedir. Gelişmiş toplumlarda halkın gelişmesi refahı, yaşam standart’ının yükselmesi, vatandaşın cebi, vergisi esas alınırken.. Bizim gibi geri kalmış ülke ve toplumlarda vatandaşı nasıl paket edip malına mülküne konarız hastalığı ile siyasi, yerel, kamu, tarikat alanlarıyla vatandaşın vergisine nasıl konarız ahlaksızlığı had safhada sürmektedir. Birileri kısa zamanda şişip patlarken halk yoksullaşarak bitirilmektedir..

 

Özetle halkın, halk bileşenlerinin Beykoz’un önemli iki simgesi olan Taştan ve Köselere sevgi, saygı ve destekleri her alanda tamdır. Ak parti döneminde içine girilen Belediye ilçe kavga-sorunları gibi sorunları fişekleyenler çıkarsa.. Hem belediyede hemde ilçede anıda paket etmeliler. Bu durum beykozun yumuşak karnıdır buna asla geçit ve izin verilmemelidir.. 

 

Bu yazımızda Beykoz’a huzur ve güveni getiren bu iki önemli aktör kimdir kısa biyografileriyle serhat sivil topluma ve sizlere taşıyoruz..

 

ALATTİN KÖSELER KİMDİR..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/764be5b6d6.jpg

Alaattin Köseler, 1960 yılında Paşabahçe’de dünyaya geldi. 3 kuşak Beykozlu bir ailenin evladı olan Köseler; ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Beykoz’da okudu. 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni tamamladı. Ankara Mamak’taki Askerlik görevinin ardından Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisansa başladı.

 

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) üyesi olan Köseler, evli ve bir çocuk babası.

 

Hayatı boyunca sporla iç içe olan Köseler, Beykoz Spor Kulübümüzde 12 sene basketbol oynadı. Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Mimar olarak çeşitli inşaat firmalarında, şantiye şefliği ve proje müdürü görevleri yaptı. Daha sonra kendi ofisini kurdu ve Bahçeşehir Ticaret Merkezi gibi pek çok büyük projeye imza attı.

1999 Yerel Seçimlerinde, halkın teveccühüyle Beykoz Belediye Başkanı seçildi. 2004 yılına kadar devam ettiği görevinde, Beykozlulara şerhsiz tapu veren tek Başkan unvanını aldı.

Döneminin en büyük ve en modern hayvan barınağını faaliyete geçirdi. Zamanla Beykoz’un sembolü olan Bayrak Anıtı’nı hizmete açtı. Rüzgarlıbahçe’de, Belediye Hizmet Binası yaptı.

Beykoz’un köklü meselelerinden imar sorunu çözmek için ilçenin tüm paftalarını bilgisayar ortamına aktartarak sayısallaştırılmasını sağladı.

Beykoz’un bir diğer sorunu olan işsizliği çözmek için İTKİP ile ortak proje geliştirdi ve o dönem 1500 kişiye iş imkânı sağladı.

2004 yılında, depreme yönelik başlattığı çalışmalar, Bakırköy Belediyesi tarafından kullanılarak Afet Karar Destek Modelleri oluşturuldu. Bu projeler; 2 kez E-TR olmak üzere, birçok ödül aldı.

 

 

MAHİR TAŞTAN KİMDİR..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/6c1f4bed56jpeg

Beykoz’un Beykozluların olmasını sağlayan aktörlerden biri olan Mahir Taştan, 2023 yılı genel seçimlerinin ardından yapılan 38. Olağan kongrenin ardından Beykoz İlçe başkanı seçilmiş, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Beykoz’u kazanacaklarını sözü vermişti. Ve yaptıkları olağanüstü çalışmalarla Ak Partinin kalesi olan Beykoz Seçimini Köselerle birlikte kazanmışlardı.

 

2023 yılı genel seçimlerinin ardından Seçim sonrası yapılan değerlendirmelerde Aydın Düzgün’ün süreci iyi yönetemediği, bir süredir örgüt içerisinde bölünmelere neden olduğu, Milletvekili Aday Adaylarının çalışmalarına dahi katılmadığı gibi şikâyetler göz önüne alınarak görevden alınmıştı.

 

 Düzgünün yerine Örgütün sevdiği isimlerden olan Mahir Taştan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla Beykoz İlçe Başkanlığına atanmıştı. .

 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası görevden alınan Aydın Düzgün ve Yönetimi’nin ardından ilçeye kayyum olarak atanan Mahir Taştan ve Yönetimi, CHP Beykoz İlçe Örgütü’nü 38. Olağan Kongre’ye taşıdı.

 

Başkan Adayı Taştan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yerel seçimler için başlattığı, seçim startına uyarak 2024 Yerel Seçimleri’nde Beykoz Belediyesi’ni partilerine kazandıracak İlçe Başkanı ve Yönetimi olacaklarının altını çizerek konuşmasına devam ettmişti.

 

Beykoz İlçe Örgütü’nü 38. Olağan Kongre’sine 400 delegenin 375’i katılım gösterdiği seçim Taştan 230 oy alırken rakibi Temel Karadeniz 143 oy almıştı.

 

CHP Beykoz’un yeni İlçe Başkanı Mahir Taştan gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında seçimin kaybedeni olmadığı, seçimi CHP Beykoz’un kazandığını ve hemen seçimin ertesi günü 2024 Yerel Seçimleri için çalışmalara başlayacaklarını ifade etmiş ve çalışmalara başlamıştı.

 

 

1967 Ardahan Doğumlu. 2000’li yıllardan beri iş dünyasında. Mahir Taştan iş adamı siyasetçi, 8 Temmuz 2001 Çözüm Muhasebe ve Mali Müşavirlik Bürosunu kurdu sahibi olarak halen aynı işi sürdürüyor.

1995 yılında Beykoz Anadoluhisarı ticaret meslek lisesinde okudu. İstanbul’da Üniversiteyi bitirdi.  İstanbul'da yaşıyor. Memleketi Ardahan

ETİKETLER : Beykoz’da 2024 yerel seçimlerinin ardından yavaşta olsa artık halkın yüzü giderek gülmeye başladı. Ak Partinin 22 yıllık iktidarında giderek
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA