KONGRE ÖNCESİ, ARDAFED KONGRE Mİ-KAHVALTIMI YAPTI..?

Bilindiği gibi 28 Nisan Pazar günü Çekmeköy’de Ardafed 5. Olağan kongresi yapılacak.
Bu haber 2024-04-20 12:16:44 eklenmiş ve 253 kez görüntülenmiştir.

KONGRE ÖNCESİ, ARDAFED KONGRE Mİ-KAHVALTIMI YAPTI..?

 

Bilindiği gibi 28 Nisan Pazar günü Çekmeköy’de Ardafed 5. Olağan kongresi yapılacak. Şişlide yapılan toplantı tam bir curcuna oldu. Kahvaltımı, kongremi.. Hepsi analiz yazımızda..

 

Kongreden önce İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (Ardafed) 21-04-2024 günü genel kurul öncesi Şişlide kahvaltılı bir toplantıda Federasyon Üye Dernek başkanları ve başkan adayları ile bir araya geldi.

 

HABER FOTO GALERİ.. 

 

Bu toplantıda federasyonun yönetilmediği tam bir curcuna ve komedinin yaşandığına şahit olurken.. Çerkez adı ve gölgesi olmasa ortada bir yönetimin de olmadığı kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..

 

Orhan Çerkez’in başkanlığa geldiği bu üç yıllık süre içerisinde federasyon önemli bir yol kayd etdi. Kapanmaktan kurtuldu. Orhan Çerkez’in Çekmeköy Bld. Başkan adayı ve bld başkanı olmasında tarihi bir rol oynadı, Çerkez sahip olduğu özgün koşullardan İstanbul ve bölgede önemli etkinliklere imza atdı..Ama lobi olmada hemşerilerimizin önünü açmada sınıfta çaktı. Kazndığımız birçok mevziyi de kayb etmemizi beraberinde getirdi..

 

Federasyonun potansiyel gücünün yol açtığı bu olumlu gelişmelerin yanı sıra Çerkez dönemi aynı zamanda federasyonun en kötü yönetildiği ve kullanıldığı dönem oldu.

 

DERNEK BAŞKANLARIYLA, DERNEKLERLE, ARDAHANLILARLA 3 YIL BOYUNCA  RESMEN DALGA GEÇTİLER..

 

Çerkez’in seçim süreci ve yoğunluğunu bir kenara bırakırsak federasyon yönetimi diye bir yönetim ortada yoktu. Ortaya şef küpeli çıkıp kah hoplattığı, kah zıplattığı, Ardahan derneklerinin küçük düşürüldüğü bir koro vardı..

 

Yönetimin yapacağı tüm işleri denetleme kurulu başkanı gariban Şemsettin Şenel yaparken,koşup nefessiz kalırken.. Ortada Ardafed yönetimi diye bir yönetim yoktu. Şef küpeli ve figüranları vardı.. 

 

İşin daha da ilginci Çerkez dönemi federasyonun başkan ve yönetimi Mustafa Küpeli oldu. Her toplantıda mikrofonu eline alıp kendi söyleyip kendi saz çaldı. Biz dernekler ve yönetimde küpelinin korusuna katılan figüranlar olduk.. 3 yıl boyunca bu komediye katlanmak zorunda kaldık. Federasyon Ardahanlıların değil bir partinin arka bahçesi gibi kullanıldı..

 

Orhan Çerkez’in Bld Başkanı olmasıyla birlikte federasyonu şef küpelinin çiftliğine çeviren engin demirkusla hakkı celikuslar gibi acar yöneticilerimiz dünkü kahvaltıda yine tarih yazdılar..

 

Bütün dernek başkanlarıyla adeta dalga geçildi.  Küpeli eline yine sazı mikrofonu alıp 1-2 saat  çalıp oynarken  herkesi iyice gerip çileden çıkarırken, eline şeker verilen çocuklar misali ses çıkmayan bir mikrofonla canlı-cansız yayınla Ardahanlıları kullanılan figüranlara çevirirken.. Ardahanlılarla nasıl dalga geçildiği resmi ortaya konarken..

 

Bereket versin Kurucu başkan Güven Doğruyol’la dernek başkanları ile Talip Kaya gibi başkan adayı olacak hemşerilerimiz bu komediye müdahale yaptılar. Olmayan bir yönetimin Ardahanlılarla nasıl dalga geçtiğini ve oynadığını Ardahanlıların önünün nasıl tıkandığını net ortaya koydular..

 

Aylar öncesinden delegelerin hazirun cetvellerinin çıkarılması, hazırlanması gerekirken.. Hiç bir şey yapılmadığı bu kongrenin bu şartlarda yapılmasının Ardahan STK alanıyla dalga geçme olduğunu ortaya koydular..

 

Federasyonu şef mustafanın korusuna çeviren şef demirkuşla şef ahkkı abelerimiz gibi acar yöneticilerimiz ise dört koldan başkan adayı olarak çıkan yada çıkacak olan hemşerilerimizi markaja alıp  aha bunların hepsi demirkuşun  başkan olması için çekildiler bu iş tamam, gibi kahvaltı olayı demirkuşun bizi kağıt kuşlara çevirme operasyonuna döndü.. Bir başka ifade ile 3 yıl bounca Ardahanlıları şef mustafaonun  korusuna katılan figüranlara ceviren demia acar yöneticilerimiz yeniden bizi proje yapmak için ha bire kulis yaptılar..

 

Ardahan STK yapılanmasının oynanan bu oyun ve komedilere federasyon ve federasyona bağlı derneklerle bu yönlü oynanmayı durduracaklarına tüm Ardahanı temsil eden ben değil bizi temsil eden bir yönetimi bu koşullarda da ortaya çıkaracaklarına, federasyonla oynanmasına izin vermeyeceklerine inancımız tamdır..

 

TC rejimi şu anda Batı-Orta-Doğu ((Sinop-Erzincan-Ardahan’a))  batıdan doğuya uzanan Karadeniz koridorunda Karadenizi küresel soykırımcı firmalarla ve yerli işbirlikçileri ile patlatıp Anadolu-Mezopotamia halklarını maden faaliyetleri tarihe gömmeye çalışırken..

 

Küresel firmalarla yerli işbirlikçileri Göle’den başlayarak dağlarımıza ovarlımıza dadanırken.. dadanmaya çalışırken.. Gole Fed Kadın komisyonu başkanı Türkan Deli’nin dünyada eşi olmayan sarıçam ormanlarımızın yok edildiğini şu anda Erzincan’dan nasıl maden faaliyetleri ile canlı cansız yaşamın yok edildiği plan ve projesinin aynı şekilde Ardahan’a dayatıldığına vurgu yaparken, ülkemizin dağları ovarlı suları gıdası ile işgal altında olduğuna vurgu yaprken.. Ardahan’ın en üst çatısı olan bu kurumun gündeminde bu gibi ölümcül konuların olması gerekirken.. Bunlar federasyonumuzun gündeminde yoktu..

 

Gündemimizde şef mustafau ve korosunun çalıp oynamalarına yeniden federasyonu nasıl cebimize koyarız oyunlarına şahit olduk.. 

 

Toplantıda şef mustafanın korosundan din kardeslerimiz demirkuşların  listesinin daha kongre yapılmadan kazandığı ilan edilirken.. Şemsettin hoca küplere binip giderken.. Gerçekten Ardahanlıları temsil edecek olan bir listenin ortaya çıkıp çıkmayacağına kongerde şahit olacağız. Büyük ihtimalle federasyon kurucuları olan derneklerle, şu anda Beykoz Ardahanlılar, Sultangazi Ardahanlılar Kültür evi ve donanımlı göle derneklerinin buna izin vermeyeceklerinin fotoğrafını gördük. Bu fotoğrafın kongreye yansıyıp federasyonu bu kullanımlık durumdan çıkaracağına inancımız tamdır..

 

Özetle bu hafta yapılacak olan kongrede Çerkez öncesi düşülen durumlara düşülmemesi için bütün Ardahanlıları temsil eden bir yönetimin oluşması, şef Mustafa ve korosunun federasyonla oynama durumunun sonlandırılması bütün Ardahanlıları kapsayan bir yönetimin ortaya çıkarılması gerekmektedir..

 

 

Doğu Medya Haber Merkezi.. 

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

 

ETİKETLER : Bilindiği gibi 28 Nisan Pazar günü Çekmeköy’de Ardafed 5. Olağan kongresi yapılacak.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA