ARDAHAN KÜLTÜR EVİ YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYOR..?

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYOR..?
Bu haber 2024-03-19 10:54:50 eklenmiş ve 408 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYOR..?

 

Bilindiği gibi Doğu Medya olarak STK’lar içinde bir aktör olarak 2000’li yıllardan beri Sivil Toplum Örgütleri içindeyiz.. 2000’li yıllardan beri Serhat Bölgesi lobisinin oluşması için canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Bu konuda önemli bir yol ve mesafe kayd etdik.

 

Olağanüstü , ölümüne yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye, Celaliler, Sipkanlar, Digor Kültür Platformu gibi artık milyonlara hitap eden STK oluşumlarının ortaya çıkmasının yanı sıra Ardahan başta olmak üzere Serhat illeri (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı..) kendi Federasyon ve derneklerini ortaya çıkararak muazzam bir güç olmaya doğru hızla yol almaya başladılar. Sahada çalışan aydın, kanaat önderi, STK başkan ve yönetimleri ile birlikte oluşturduğumuz lobileşme hareketi artık bütün ülkemiz genelinde örnek alınmaya başlandı. STK nedir misyonu nedir diğer bölgeler  oluşturduğumuz serhat sivil toplum olgusuna bakarak yol ve yönlerini görmeye tayin etmeye başladılar.

 

 

Çürümüş soykırımcı TC rejiminin de çürük çürümüş siyasi partilerinde sonunu getirecek bütün temelleri 90'lı yıllardan itibaren, din-dil-ırk-ideolji-mezhep ayırımına düşmeden atmaya başladık. Bu temelleri sadece tc bazlı atmadık, yerel, ulusal, küresel atdık. Günümüzde artık insanlık kıtalar bazında ayakta..

 

Oluşturduğumuz devasa medya ve Sosyal Medya alanlarında bütün il-ilçe-köy federasyon ve Platform yönetimlerini,  dernekleri tek çatı altında toparladık.. Halkın kendi ülkesinin sahibi ve yöneticisi olması için yaptığımız bu çalışmalardan dolayı tc rejimi bizi 40 yıldır gizli-açık hapse alıp, açlık, yoksullukla telef etmeye çalışırken.. 90'larda yüzyılları aşan cezalarla kuşatırken.. Günümüzde ise halkın temsilcileri değil siyonist çetlerin oyuncaklarının koltukları kaptığı Rejmin iktidar ve muhalefet erbabı bize gram ilan vermezken.. Bütün yokluk ve kuşatmalara rağmen önemli bir yol ve mesafe kayd ettik. Artık ülkemiz STK alanı giderek ülkenin kaderine el atacak noktaya gitmesinin temlerini atdık. Çünkü halk bu rejimin ve sistemin kendilerini 7 sülaleri ile nasıl yok ettiğini nasıl ölüme yatırdığını görmeye ve anlamayA, Doğu Medya gibi stratejik kurum ve yayınları takdir ve görmeye başladı.. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen..

 

Esenyurt Serhat STK alanı 2024 yılında sınıfta çaktı, yere çakıldı kaldı..

 

Esenyurt, Sancaktepe.. başta olmak üzere Serhat sivil toplum örgütleri 20 yıldan fazladır verdiğimiz lobi mücadelesini anlamadıkları gibi lobi alanında da İstanbul geneli tek bir toplantı yapamadılar..

 

Gelişmiş toplumlarda bir şehrin yönetimini halk ve  STK’lar atarken, belirlerken.. Esenyurtta Serhat STK’ları öncülüğünde şehrin bld başkan adayı ve yönetimi belirlenmesi gerekirken.. Kravat ceket takan bir sürü dernekçilikten bi haber cahil yine siyasi partilerin eşiklerini çiğneyip halkı çiğnetip durdular..

 

Esenyurtta siyasi partiler halkla dalga geçercesine bld başkanı budur, yok bu değil odur, budur.. Tam bir komedi yaşandı. Neyse ki bu yaşanan komediyi dernekler değil DEM partisinin girişimiyle yine bir siyasi parti çözdü, muhalefetin adayının adını sanını öğrendik.

 

Ve halk arasında kendiliğinden gelişen Halk İttifakı bileşenleri, teneke olmayan STK alanları halkı örgütleyerek Muhalefet ortak (CHP) adayı etrafında kilitlenmesini ve toplanmasını sağladılar.. Yani derneklerin yapması gereken toparlamayı DEM yaparak teneke STK alanının açığını kapattı.. Serhat STK alanları için utanç verici bir açık lobi açığı böylelilikle kapandı.

 

Lobi çalışmaları alanında 2024 seçimlerinden önce Esenyurt Serhat STK alanında tam bir komedi yaşandı. Bir tek toplantı yapılmadı.

 

Lobiciliği bilmeyen, toplumu bilmeyen, bölge ve ülkemizi tanımayan, derneklerin içine sızan etki ajanları-kriptoların yönlendirdiği, kontrol ettiği  geri apolitik yönetimler nedeniyle .. Hem ülkemizi hem de yaşadığımız şehirleri kayb ediyoruz..

 

Bu anlamda bu geri yoz, lobi olayından bi haber sadece kendilerini konuşturmak, derneklerden 3-5 krş nemalanmak , 1-2 yakını işe koymak vb.. için dernekleri işgal eden tüm yönetimleri 2024 yılında al aşağı etmeliyiz..

 

Ardahan Kültür Evi, alt yapı bakımından, hizmet bakımından mevcut bld başkanı Bozkurtunda destekleri ile altyapı bakımından önemli bir dernek. Cenaze, yemek, rutin toplantılar vs on numara. Bunun dışında lobi olayından tutun, STK alanına toplumumuzu, dernekçiliği çürüten en büyük  projelerden birine dönüşmüş bulunmaktadır.. STK lobi alanlarında öncülük yapması gereken bir dernek dernekçiliği çürüttüğü gibi yangından mal kaçırırcasına kongre kararı ile yine toplumumuzu çürütmeye bakmaktadırlar.. Başkan ve yönetimine stk nedir diye sorsan 99,9 cevap veremez bir kadro..

 

Seçim üzeri, insanlar nefes alamıyor, Esneyurtttaki serhat stk alanı yukarda ifade ettiğimiz gibi diğer il ve bölgelere öncülük edip o şehrin bld başkanını tayin etmeleri gerekirken.. Bırakın tayin etmeyi bu tür konuları düşünebilecek, STK nın ne olduğunu bilecek birilerinin olmadığı komedi stk yapılanmasının sorgulanması gerekirken, masaya yatırılması gerekirken.. Gekolar bunu yapmadan tekrardan baskin kongrelerle bir sonraki donemlerde-seçimlerde Ardahanlilari… Yazmiyorum siz anlayın..

 

Bunlar yangından mal kaçırırcasına kongre kararı almışlar.. Esenyurttaki Ardahanlılar bu kongre kararını tanımalılar. Sadece Ardahan Kültür Evinde değil tüm dernek ve federasyonlarda lobi olayını bilmeyen, zirzop cahil-cühelanın foto karelere girmek için birbirini ezdiği komedi dernekçilik anlayışı ve yönetimlerini artık tarihe gömmeliyiz.

 

Çünkü tc rejimi, rejimin siyasi partileri halkı, vatandaşı bu geri yapıdan dolayı yok ediyor. Erzincan Fırat havzasından ülkemizi 80-90 milyon vatandaşla birlikte gömmeye başladılar. TC siyaset ve stk alanı tam bir komedyen konumunda ülkemize ve vatandaşa dayatılan yok edilmeyi ruhları bile duymuyor..  

(X-1 dip not siyaset ve stk alanlarının geriliği ve yozluğu nedeniyle tc rejimi bizi 7 sülalelerimizle nasıl yok ediyor alttaki dipnotlara bkz..)

 

Ardahan İl Dernek başkanı olarak bizim de üyesi olduğumuz Ardahan Kültür Evi kongre kararı üyeyi, Ardahanlıları yok sayan, yangından mal kaçırma ve bu devasa kurumu kullanarak toplumumuzu çürütmeye yönelik bir kongre kararıdır.

 

Bu kararın çöpe atılması, lobi olayı ve olgusuna vakıf, STK olgu olayına vakıf, kendi çıkarları ve dar görüşleri için değil, halk için koşacak yönetim kadrolarının oluşması, Esenyurtlu Ardahanlıların Onayladığı bir yönetimin oluşması için tüm Ardahanlıların ortak bir liste ile harekete geçmesi..

 

Yangından mal kaçırırcasına halka hesap vermeden tekrardan derneği ve Ardahanlıları dizayn etmek için baskın kongre kararını alan Efrail Çiftçi ve yönetimini Ardahanlılar yerle bir etmeli, göndermeli, bir daha stk olgu ve olayına vakıf olmayanlara geçit vermemeliyiz..

 

Aksi 2028-29 yapılacak seçimlerde hemşerilerimiz serhat stk lobisi olmadığından ortaya çıkmadığından yine rejim ve rejimin komedi siyasi partileri tarafından birer komedyene çevrilerek harcanacaklar.. Kravat ceket taktırılan stk-siyaset zübükleri halkı pazarlama, düşürme ve çürütmeye devam edecekler. Halk içinde gerçek karşılığı olan, halkın onayladığı bir tek Allahın kulu yine şehrin-şehirlerin kaderinin belirlenmesinde rol almayacaklar.

 

Tekrar ediyoruz. Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı .. Serhat STK lobisinin oturması, lobi olayı için yola çıkmayan, STK olgusundan bi haber geri –yoz hiçbir yönetimin artık köy derneklerinde bile başa çıkmasını halkı kullanmalarını engellemeliyiz. Bu geri kalmışlığı bitirmedikçe rejim ve siyasal alanı stk ve siyasete sızan etki ajanları, kriptolar bizim yoz-yobaz-cahil sürüleri ile bu alanlardan nemalanan zübükleri  kullanarak bizi (80-90) milyon vatandaşı  7 sülalelimizle  yok etmektedirler..

 

Ülkemizde siyaset tc rejimi kurulduğundan beri başını siyon çetenin çektiği belli firma ve ailelerin tekelinde. Kimin hangi koltukta oturacağına, ne yapacağına, kimin kaç paraya satın alınacağına.. Ülkemizde Siyaset halk ve ülke için yapılmamakta. Halkı ve ülkeyi düşürmek için soykırıma uğratmak için siyonist çetelerin sermaye gruplarının çıkarına alınıp satılan bir metaya dönüşmüştür. Erzincan’da ortaya çıktığı gibi küresel soykırımcı firmalar, yerli işbirlikçi firmalarla bize kıyamet senaryoları dayatarak ülkemizi ve vatandaşımızı yok etmektedirler.. Ve ülkemizin bu gerçeklerinin i sini bilmeyen davar sürüleri derneklerde siyasi partilerde birbirini ezmektedirler..

 

STK alanında bu geri duruma müdahale etmedikçe, rejim ve sistem her şeyimize müdahale edip hepimizi 7 sülalemizle yok etmektedir.. Vatandaşı rejime-sisteme karşı koruması örgütlemesi gereken STK alanı olgu olayı tam aksine vatandaşı rejimin dümen suyunda kırılan koyun sürülerine çevirmektedir.. STK alanlarında bu komediyi derhal bitirmeliyiz.. 

 

DİP NOT:

((X-1 dip not siyaset ve stk alanlarının geriliği ve yozluğu nedeniyle Bizi nasıl yok ediyorlar..))

 

KIYAMETİN DÜĞMESİNE FIRAT -DİCLE HAVZASINDAN BASILDI.. TIKLAYINIZ..

 

AKP’DE TERSİNE DEVRİM ve U DÖNÜŞÜ.. TIKLAYINIZ..

 

2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİRERKEN AK PARTİYİ AK GEZENLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER .. TIKLAYINIZ..

 

SERHATTA - DOĞUDA İŞGAL ve SOYKIRIM DALGASI SON HIZ SÜRÜYOR.. TIKLAYINIZ..

 

Komedi Kongre haberi aynen aşağı alırken yangından mal mı kaçırıyorsunuz diye haklı olarak mevcut yönetimi eleştiren Harun Yıldırımı da duyarlı bir hemşerimiz olarak tebrik ediyoruz. Dönen oyunları gören, anlayan, bilen .. Hemşerilerimizin artık STK lara girip halka öncülük yapmaları gerekmektedir..

 

Ardahan Kültür Evi 24 Mart’ta Kongre Yapacak

 

Merkezi İstanbul Esenyut’ta bulunan ve Başkanlığını Efrail Çiftçi’nin yaptığı İstanbul Ardahan Kültür Evi Derneği, 24 Mart 2024 Pazar günü olağan genel kurul toplantısı yapacak. Kongrede öncesi Mali Müşavir Recep Yıldırım ve mevcut Başkan Efrail Çiftçi aday oldukları öğrenildi.

 

İstanbul Ardahan Kültür Evi Derneği binası Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılmıştı. Derneğin mevcut 1182 aktif üyesi bulunmaktadır. Daha önce yapılan kongrede muhalif adayı destekleyen üyelerin silindiği iddiası bu dönem içinde konuşulmaya başlandı. Ayrıca her kongre takvimi muhalif aday üye yapmasın diye seçime kısa süre duyurulması tepki toplamaya devam ediyor.

 

Esenyurt Otogar Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Harun Yıldırım yaptığı açıklama şöyle “Ardahan Kültür evinin acele ederek hiç bir üyenin bilgisi olmadan, sorulduğunda; ”yerel seçimlerden 3 ay sonra kongre olacak.”diyor. Mevcut yöneticilerin kendi yapılarına göre aile şirketi gibi, az olsun bizim olsun mantığıyla üye kayıt edip hukuk tanımayan, ortaçağ zihniyetiyle kurumu ve siz kıymetli Ardahanlı hemşerilerimizi yok hükmünde sayan bu güzide kurumu işlevsiz hale getiren, hiç bir lobi gücü olmayan,cenaze ve taziye dışında hemen hemen hiçbir faaliyette bulunmayan, içerisinde gençliğin ve kadınların olmadığı, herhangi bir eğitim faaliyetlerinin bulunmadığı, sadece seçimden seçime masalarda boy boy resim paylaşarak Ardahanlıları temsil ettiğini sanıyorlar. Ardahan kültür evi bu aldığınız Karar neyin telaşıdır? Takdirini siz kıymetli hemşerilerimizin taktirine bırakıyorum ve alınan bu zorba kararı esefle kınıyorum”

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit

ETİKETLER : ARDAHAN KÜLTÜR EVİ YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYOR..?
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA