BEYKOZ TÜM EMEKLİLER SENDİKASI 2. GENEL KURULUNU KAVACIKTA YAPTI.

BEYKOZ TÜM EMEKLİLER SENDİKASI 2. GENEL KURULUNU KAVACIKTA YAPTI.
Bu haber 2024-03-14 20:29:52 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ TÜM EMEKLİLER SENDİKASI 2. GENEL KURULUNU KAVACIKTA YAPTI.

 

2021 yılında Beykoz’da kurulan merkezi Paşabahçe’de olan Beykoz Tüm Emekliler Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunu Kavacıkta Bulunan Dedenin Kahvesinde gerçekleştirdi..

 

Genel kurula üyelerden ve STK’lardan yoğun bir katılım oldu. İstanbul geneli Disk Emekli Sen temsilcilerinden, birçok sendika temsilcisi, Beykoz Dem İlçe Bşk. Atilla şair, Dem Bld Başkan Adayı Recep Yılmaz, Ardahanlılar Dernek Başkanı Yusuf Yasin Sit ve birçok STK temsilcisi de genel kurula katıldılar.

 

Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilen İbrahim Karadağ açılış konuşmasını yaparken, İstanbul Emekliler Sendikası MYK üyesi Yavuz Kaya ise Türkiye’deki sendikal hareketler Beykoz’da sendikal hareketlerin geçmişi, sendikalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

 

Yeniden başkanlığa seçilen İbrahim Karadağ, 90’lı yıllardan beri 30-40 yıldır sendikal hareketlerin içerisinde. Biz 90’larda Gündem gazetesinde muhabirlik yaparken Karadağ Gülay Attığın Şişli Bld Bşk olduğu dönemde belediye işçilerinin haklarını savunuyordu. Yapılan bir basın açıklamasında kötü bir şekilde saldırıya uğramıştık. O zamanlar genç ve dinamik bir muhabir olduğumuzdan adeta duvarlardan uçarak foto makineleri vb. kaptırmadan kurtulurken (Yusuf Yasin Sit) İbrahim Karadağ, basın açıklamasına katılan birçok gazeteci gözaltına alınmıştı. Sendikacılar keyfi bir şekilde tutuklanırken.. Tahliye edildiklerinde yine gazeteciler olarak onarlı ceza evinde çıkarken karşılamıştık..  (x1 90 larda  ve günümzde tc analiz yazısı dip notta.. )

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

İşte bu mücadeleci gelenekten gelen Beykoz Tüm Emekliler Sendikası başkan ve yönetimleri genel kurullarını yapıp yeni yönetimlerini seçtiler. Konuşmacılar sendikaların, sendikal hareketlerin tek çatı altında toparlanması konfederasyon vurgu yaptılar.

 

Kongrede kimler ne konuştu, kimler katıldı. Bütün ayrıntılarıyla sizler için video yaptık..

 

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ..

 

 

Dipnotlar..

(x1 90 larda  ve günümzde tc analiz yazısı dip notta.. )

90’larda tc rejimi ve terör lejyonları ortaklaşa Kürdü-Solcuyu-Yurtseveri dağa sürüp Kürt gençliği dağda imha ederken, rejim ulu türk diye kandırdığını, beyni yıkadığını da ovada harcıyordu.  Cia-Mossad ajanlarının yönettiği tc de öğleden önce aynı silahla solcuyu, öğleden sonrada sağcıyı vuruyorlardı..

 

Gerçek gazetecilik ise ateşten bir gömlek gibiydi. Kaçırılan, faili meçhule uğratılan aydın, gazeteci hadi var hesabı yoktu. Gittiğimiz her olayda işçi sınıfı, halk bizi gözetlemese 20 kez faili meçhul yapılmıştık.. Biz sürekli kelle koltukta gazetecilik yaparken.. Sadece gazetecilik yapmıyorduk, aynı zamanda ezilenleri, işçileri örgütlüyorduk. Mücadele eden kim olursa olsun kayda alarak takip ederek tc nin onları faili meçhul yapmasını engellemek için canımızı dişimize takıyorduk.. Örneğin bir inşaat firmasında çalışıyorsunuz kimse duymadan görmeden gözaltına alındınız. Faili meçhul yapılmanız kaçınılmazdı..

 

Bu örneği vermemizin temel nedeni ülkemizde sendikal hareketler hiçte kolay bir süreçten geçerek ortaya çıkmadılar.. Çok çetin mücadeleler sonucu ortaya çıktılar..

 

İbrahim Karadağ, Yavuz Kaya vb. birçok insan bu zorlu süreçlerden günümüze onurlu mücadelelerini halen sürdürmektedirler..

 

Ama günümüzde geldiğimiz, içine girdiğimiz süreç halen karanlık bir süreç. STK örgütlenme olayı, politik toplum olma, gelişmiş toplum olma olgusu oturmadığından rejim bizi akp ve chp ye mecbur bırakarak her alanda bitirmektedir.  

 

Rejim bir taraftan ülkemizi gıdası, toprağı, madenleri, ovaları, suları ile küresel soykırımcı siyon firmalarla, yerli ihanetçi işbirlikçileri eliyle yok ederken.. Erzincan’da Fırat-Dicle havzasında görüldüğü gibi milyon milyarlarca yıl içinde oluşmuş dünyada eşi benzeri olmayan kaynak sularımızı kaynağında yok ederken.. Siyanür başta olmak üzere Karadeniz sınırlarından Anadolu-Mezopotamya’ya canlı-cansız yaşamı yok etmektedir. Milyon milyarlarca yıl içinde oluşmuş olan maden damarlarını yok ederek Karadenizi patlatarak Anadolu ve Mezopotamya halklarına kıyameti dayatmaktadır..

 

TC siyasal alanı iktidar ve muhalefeti ile küresel soykırımcı firmalara uşaklıkta birbirleriyle yarışmaktadırlar. Ülkemize her alanda yok edilme  dayatılırken.. Muhalefetten de hiç birinin iktidara dava açmaması ülkemizin nasıl derinden işgal edildiğinin siyasetin de halkı ülkemizi değil küresel soykırımcı soytarı firmaların uşaklığını yaptığının net resmidir.

 

Bu örnekleri vermemizin nedeni örgütlü bir topluma dönüşmesek TC rejimi hepimizi 7 sülalemizle uydurduğu İngiliz sömürge kutsallarıyla yok etmektedir..

 

Bizi nasıl yok ediyorlar..  TC rejiminin vatandaşa dayattığı tuzaklardan örnekler alttaki linklerde..

 

KIYAMETİN DÜĞMESİNE FIRAT -DİCLE HAVZASINDAN BASILDI.. TIKLAYINIZ..

 

AKP’DE TERSİNE DEVRİM ve U DÖNÜŞÜ.. TIKLAYINIZ..

 

2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİRERKEN AK PARTİYİ AK GEZENLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER .. TIKLAYINIZ..

 

SERHATTA - DOĞUDA İŞGAL ve SOYKIRIM DALGASI SON HIZ SÜRÜYOR.. TIKLAYINIZ..

 

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit. Doğu Medya Teknik Servisi.

 

ETİKETLER : BEYKOZ TÜM EMEKLİLER SENDİKASI 2. GENEL KURULUNU KAVACIKTA YAPTI.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA