PANİG 2024 GECESİNDE İZDİHAM DEĞİL, TUFAN YAŞANDI..

Panig Dayanışma Gecesinde İzdiham değil, tufan kotu, ne yer yetdi, ne gelenlerin ardı arkası kesildi, protokol 3-5 kez doldu boşaldı..
Bu haber 2024-02-11 10:45:22 eklenmiş ve 825 kez görüntülenmiştir.

PANİG 2024 GECESİNDE İZDİHAM DEĞİL, TUFAN YAŞANDI..

 

Yaptığı her etkinlikte binleri birbiriyle buluşturan Hoc-Fed Üyesi Ardahan Panig Köyü Derneği Beykoz -Kavacık Asri Mekân’da binleri birbiriyle buluşturdu.

 

Klasik deyimiyle yoğun geçen dayanışma geceleri için izdiham yaşandı deyimi kullanılırken..

 

Panig Dayanışma Gecesinde İzdiham değil, tufan kotu, ne yer yetdi, ne gelenlerin ardı arkası kesildi, protokol 3-5 kez doldu boşaldı; akşam saat 19’da başlayacak olan programı beklemeyen kitle saat 16.00- 16.30 civarında salonu doldurdu. Saat 22.00-22.30 arası hala salona gelenler vardı.

 

PANİG 2024 GECE FOTO GALERİ:

 

FOTO GALERİ-1

 

FOTO GALERİ -2

 

FOTO GALERİ-3

 

İstanbulun her semtinden insanların akışının yanı sıra Ardahan’dan, İzmir, Ankara, Urfa’dan katılımların olduğu geceye, Almanya başta olmak üzer yurt dışından da birkaç ülkeden katılım oldu.

 

PANİG 2024 GECE VİDEO TIKLAYINIZ..

 

Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de gerek medya, gerekse bütün Serhat bölgesi STK alanına hizmet eden devasa medya ve sosyal medya alanlarıyla destek sunduğu geceye yönetim olarak Panigli birçok yöneticinin aynı zamanda Ardahan il derneğinde de yönetimde olmaları; Ar-Der Baskanı Y.Yasin Sit'in 2000'li yıllardan beri Serhat STK alanı lobi koordinatörü olması.. Ardahanlılar Derneği de başkan ve yönetimi ile geceye azami düzeyde destek sundukları gibi bü tür önemli derneklerimizin etkinliklerinin yerel-ulusal-küresel çapta görülmesini, tanınmasına da azami düzeyde katılım ve katkı yaptılar..

 

Osmanlı döneminde Sancakbeyliği olan Serhat bölgesinin en önemli yerleşim birimlerinden olan, en az 20-30 bin yıllık yerleşim yeri olan, altında Hititler dahil Medler, Medlerin en büyük kollarından olan Persler, Urartular, Asurilerden.. Eski çağ Kurdi Empreums şehirlerinin yattığı (ki sahte –yalan-dolan tc tarihinin aksine Ardahan Köleci Empreums dönemlerinde imparatorlukların ordularına tahıl vb. yetiştirmek için Arde-Xan, Arde -Xam ((Kurdi ham topraklar, ham ovalar manasına geldiği gibi, Kura nehri de adını Kur ((Kurdi derin ve bilge kelimelerinden almaktadır, bu gerçekler ortaya çıkmasın diye de bölgede ne kadar yüzeyde tarihi ve eski yazıt varsa, asma köprü,eser varsa çoğu kırıldı, tahrip edildi. Altlarında yatan hazineler ise tc yi işgal eden-kuran çetlerin kasalrına ve uluslarası kollarına taşındı..)  Kurdi nüfus tarafından şehirleşmiş, şehirleşme aşamasına köleci imparatorluklar döneminde geçmiştir. Vahşi kapitalizm bin yıllar önceden Mezopotamya’ya göz dikerken, Osmanlı-İran, Osmanlı Çarlık savaşlarıyla sürekli bölgeyi parçalarken.. Vahşi soykırmcı kapitalizm 20 yüzyılda dünyayı kölelştirmek, düşürmek ve insan soyunu sıfırlama politikalrının bir sonucu olarak;  tc dahil mısırdan Afganistan’a alana faşist ulus devletleri döşemesiyle birlikte Anadolu ve Mezopotamya halklarına fiziki, siyasi, coğrafi, kültürel soykırım da dayatarak Kurdleri tarihten silmeye çalışması sonucu bu devasa coğrafyada yaşayan halklar gerçek tarihi bilgilere halen günümüzde de ulaşabilmiş değiller..

 

Panig Sancağı kendine bağlı 34 köyü ile, dünyaya dağılmış, dağıtılmış  1,5, 2milyonluk nüfusuyla Panig (Pa-Nig : Kurdi El-Ayak) gerçekten Serhad Kurdlerinin eli-ayağı olduğunu bir kez daha bu geceyle ortaya koydu. Geceye yurt içi-dışı, dünyaya dağılmış, dağıtılmış nüfusunun önde gelenlerinin de birbiriyle buluştuğu yoğun bir akının yaşandığı bir gece oldu..

 

Gecede halkın en çok alkışladığı, bağrına bastığı siyasi parti Beykoz DEM oldu.Başkan Atila Şair ve yönetiminin adı okunduğunda alkış tufanı koptu. DEM’in ardından en büyük, en yoğun ilgi ise Bld. Bşk. Adayı Alaattin köselere, Panig Derneğinin üyesi olduğu Hoc-Fed’e karşı yapıldı. Köseler salona girerken ve çıkarken dakikalarca süren bir ilgi, alaka ve kuşatmayla karşılaştı. Hemşerilerimizden kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerden, hal hatır sohbet için etrafını saran yoğunluk Köselerin toplumumuzda, Beykoz’da ne kadar sevilip sayıldığının da önemli bir işareti oldu. 

 

Geceye azami 1000 kişi beklenirken, belki 3000 bin kişilik akının olması, çoğu insanın yer bulamaması tepkilere neden olurken, yer bulamayan Panig’liler hemşerilerimiz yinede birbirlerine hal-hatır sorup hasret giderdikten sonra yer bulamama sorunu nedeniyle erken ayrılmak zorunda olanlar,  oturanlardan fazlaydı.

 

Gecenin yoğun geçmesinde bir diğer önemli faktör ise Panig İş Dünyası, kanaat önderlerinin geceye yoğun desteği ve ilgisi sayesindeydi.. Örneğin geceye hem çelengini gönderen, hemde 10-15 kişilik gurupla katılan iş adamı Özkan Yıldız, Panig dendiğinde akla gelen önemli kanaat önderlerinde İlkin Yıldız geceden günler önce Doğu Medya olarak bizleri arayarak medya ve sosyal medya alanlarında çalışma yapmamızı istemişlerdi. Benzer bir şekilde yönetimin yanı sıra duyarlı Panigliler ve halkı kendinden üstün tutan  iş dünyası da geceye katkı ve katılım için azami efor harcadılar..

 

 

Gecedeki bu izdiham durumunun yanı sıra Yusuf Harputlu sahne aldığında çok bozuk bir ses ve ses sisteminin olması, yer bulamama ve erken ayrılmalr nedeniyle tepkiler oldu..

 

DEMİR, BÖYLESİNE BÜYÜK YOĞUN BİR KATILIM BEKLEMEDİKLERİNİ İFADE ETTİLER..

 

Yönetim Kurulu üyeleri ile sahneye çıkan başkan Cengiz Demir, gecenin açılış konuşmasını yaparken, beklenti ve tahminlerinin çok-çok üstünde bir katılımın olması kendisi ve yönetimini mahcup ettiğini.. Bu anlamda misafirlere, protokole, katılımcılara ve Panig halkına ne kadar teşekkür etsek azdır, bu yoğun katılımdan dolayı yaşanan ve yaşanacak olan aksaklıklardan dolayı şimdiden özür diliyoruz dediler. Ve alkış tufanı koptu.

 

CHP’Lİ VEKİL PANİG DERNEĞİ ARSASI İLE İLGİLİ SÖZ VERDİ..

 

Ardahanın -Serhadın devasa gücünü Beykoza taşıyan Geceye CHP Beykoz Bld Başkan adayı Alaattin Köseler, CHP ilçe Bşk Mahir Taştan’la birlikte  katılan CHP İstanbul 1.  Bölge Milletvekili Gökçek  halkı selamlama konuşması yaparken, gecede gördüğümüz gibi bu derneğimiz artık geceyi artık kapalı  alanlarda değil açık  alanlarda, stadyumlarda yapması gerekmektedir derken..

 

Vekil birlikte sahneye çıkan başkan Cengiz Demir, bir önceki başkan Memet Yıldız ve Yönetimi döneminde Panig Derneği için alınan arsalarıyla ilgili bilgi verdi. Arsa ile ilgili sorunlar yaşandığını ifade ettiler. Sorunların giderilmesinin ardından arsanın üzerine derneğimizin binasını dikmek istiyoruz dediler.

 

Gökçek, bu dernek bizim derneğimiz, söz veriyoruz, hem takipçisi olacağız hem de ne gerekiyorsa yapacağız dediler. 

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYANLAR..

Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit ve Doğu Medya Teknik Servis bölümü..

ETİKETLER : Panig Dayanışma Gecesinde İzdiham değil tufan kotu ne yer yetdi ne gelenlerin ardı arkası kesildi protokol 3-5 kez doldu boşaldı
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA