DİBE VURMADAN YUKARI ÇIKILMAZ..

Serhatlılar olarak STK ve toplumsal alanda bu dibe vuruştan önemli dersler çıkararak üste çıkmayı becermesek..Herşeyimizi kayb edeceğiz..
Bu haber 2024-01-31 18:29:59 eklenmiş ve 346 kez görüntülenmiştir.

DİBE VURMADAN YUKARI ÇIKILMAZ..

 

Kars –Ardahan-Iğdır-Ağrı, Serhat illerinin 1. Nüfus olduğu Esenyurt; Sancaktepe.. başta olmak üzere İstanbul geneli siyasi partilerin hiçbir Serhatlıyı aday göstermemesi halkın derneklere utanmıyormusunuz sorusunu sormasını da beraberinde getirdi.Halk lobi olayını bilmeyen hiç kimsenin derneklerde yönetici yapılmamasını istedi.

 

Doğu Medya olarak sürekli serhat sivil toplum örgütlerinin nüfusumuzun 1. Olduğu ya da belirleyici olduğu İstanbul ilçelerinde serhat STK lobisinin kurulması gerektiği yönündeki belirleme ve uyarılarımızın dikkate alınmaması anlaşılmaması sonucu, deyim yerindeyse hem serhat nüfusunu hem de STK alanını gömüldü gitti.

 

 Köy-il-ilçe-federasyonların, derneklerin istisnalar dışında yoz –yobaz iki adım öteyi göremeyen cahil cühela takımlarıyla dolması, STK olgu ve olayından, halkı örgütlemeden bihaber, örgütlenmenin STK’nın ne olduğundan bihaber..  Siyasi partilerin arka bahçeleri gibi davranan, birilerinin karşısında kravat ceket el pençe duran, toplumu seçimden seçime pazarlama zübüklükleri ni marifet sanan yoz yobaz, yaşadıkları şehirleri bilmeyen, kendi ülkelerini tanımayan, dolayısıyla yerel, ulusal, kürsel dünyayı analiz etmekten çok uzak cahil-cühela sürüleri STK başkan ve yönetimleri sayesinde 2024 yerel seçimlerinde İstanbıul genelinde Serhat nüfusu olarak yerle bir edildik, deyim yerindeyse yere çakıldık kaldık.

 

Tabi bu yerle bir edilme sadece Serhat STK alanı ya da nüfusu için geçerli değil, tüm ülke bazında tc kurulduğundan beri vatandaş yerle bir ediliyor. Bu meyanda biz STK lara ne laikçi yobazlara, ne ataürükcü-kürcü, nede din tüccarlarına, sağına –soluna alet olmayın.  Kutsal devlet, kutsal ırk, kutsal adam, şeyh, tarikat, kutsal kurtarıcılar, anır ahırlar kısacası İngiliz sömürge oyunlarını yemeyin, kendinizi her alanda geliştirin,  STK’ların iki kutsalı vardır a-insan, b-vatandaşın cebi vergisidir dedik; ülkenizi kendiniz yönetin, birilerinin sizi aptal yerine koyup yolsuzluk, yoksulluk , hırsızlıkla ve hastalılklarla düşürmesine izin vermeyin dedikçe.. Ne dediğimizi anlamayan, dediklerimizin kişisel çıkarlarına dokunduğu yoz-yobaz cahil cühela sürülerinden  bol-bol küfür yerken..

 

TC siyasal alanı iktidarı muhalefeti ile de Doğu Medyaya gram ilan vermeyerek yayınlarımızı bir an önce kesilmesi için 2000’lerden beri bizi hep saldırı ve abluka altında tuttular. Sadece TC siyasal alanı değil bölgemiz adına koltukları kapanların hepsi de aynı politikayı güttüler. Doğu Medya adını duyduklarında kayıplara karıştılar.

 

Doğu Medyanın gerek tanıtım bölümleriyle 20- 30 milyonlara varan tanıtım bölümleri, sosyal medya ve medya alanlarında da yüz binleri aşan gücü her geçen gün giderek büyüdü. Gezegende dolarsız, para tanrısının üstüne.. bir dev ortaya çıktı. Serhat illerinden TC büyük metropollerine ve dünya geneline birbirinden bağımsız kimsenin kulu uşağı olmayan halk-halklar için insanlık için çalışan dev bir ordu ortaya çıktı.

 

Bu büyümenin temel nedeni Doğu Medyanın gerçek tek patronu halk ve istisna iş adamı-stk vb. olmasında yatmaktadır. Halk bu sarsılmaz çizgimizi gördükçe.. Bulaşıkçıdan, temizlik –inşaat işçisine, garson aşçıdan.. tekstilciye..  ayakkabı boyacısına kadar halkın destek sunduğu Doğu medya gibi 2. Bir yayın dünyada yok.. Bu gerçek ise giderek Doğu medyayı yerel-ulusal-küresel bazda bir güç, bir aktör yaptı.. 

 

Siyasi partiler çiftliğine dönen ülkemizde akp-chp ve diğerlerinin  kafalarına göre aday belirlemeleri, meclis üyeliklerinden bld başkan aday adaylıklarına, vekilliklere  siyasetin parayla alınıp satılmasının siyaset olduğu ülkemizde, birde siyaseti perde arkasında dizayn eden halk vatandaş düşmanı sermaye ise ülkemizde hangi koltuğun kime verileceğine  karar veren bir sermaye var.. Bu gürüh tc siyasal alnının da kimin türkçülük-kürtçülük, sağ-sol, din-iman, tarikat mezhep üzerinden hangi koltuğu kapacağını planlarken.. Hukukta guguk kuşuna çevrilmiştir. İşlerine gelmeyen her siyasetçi, gazeteci, aydın, iş adamı, sıradan vatandaşa karşı aklın alamyacağı oyun ve kumpaslar kurarak 100 yıldır vatandaşı düşürmektedirler..

 

Doğu Medya olarak, birey olarak STK’lar içinde  2000’li yıllardan beri Serhat STK Lobi alanın oluşması için deyim yerindeyse 24 saat koşarken.. Başında olduğumuz Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği adına da katıldığımız tüm STK etkinliklerinde Lobi olayını işledik. STK’lar yetkinleşmedikçe İstanbul başta olmak üzere ülke geneli lobimizi oluşturmadıkça bizimle sürekli kaz-kuş gibi oynayacaklar gerçeğini heryere taşıdık.. Biz derneklerimizi, nüfusumuzu kendimiz örgütleyip öne çıkmasak çürük tc siyasal alanın hepimizi yerin dibine gömeceğini, ülkemizin madenleri, suları, ovarlı, gıdası, tarımı ile başkalarının (ülkemizi yöneten ihanet çeteleri ile yerli işbirlikçileri)  eline geçtiğine neredeyse her haber ve yazımızda vurgu yaptık..

 

ÜLKEMİZİN EN KALABLIK İLÇESİ ESENYURT NÜFUSU İLE 57 İLİ GERİDE BIRAKTI..

 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 81 ile bağlı 922 ilçe bulunurken, İstanbul'un Esenyurt İlçesi 977 bin 489 nüfusuyla en kalabalık ilçe seçildi. Bu sayıyla Esenyurt, Türkiye'nin 57 ilini nüfus bazında geride bıraktı.

 

Tüik’in bu verisinin ardından Esenyurttaki Serhat STK alanına bakan her Serhatlının Doğu medya aracılığıyla sorduğu soruyu bir kez de biz soruyoruz. Toplumumuzun, nüfusumuzun bu kadar düşürülmesinin baş aktörü olanlar  utanmıyormusunuz..

 

DİBE VURMAK ÇIKIŞ İÇİN GEREKLİDİR..

 

Bu dibe vuruş durumundan öncelikle Serhat halkı, nüfusu önemli dersler çıkarılmalı, ardından STK’lar kendilerine çeki düzen vermeliler. Öncelikle yaşadıkları il-ilçelerde kendi çatı örgütlerini bölgesel bazda sağlamalılar. Ardından tüm İstanbul’u kapsayacak lobi oluşumu için tüm STK lar harekete geçmelidirler..

 

TC’deki mevcut 2024 yerel seçimleri tutmayacak. 1 yıl geçmeden halk genel seçimler, yeni anayasa, tc siteminin yıkılıp Anadolu Birleşik Devletleri gibi yeni bir siyasal siteme dönüşü kaçınılmaz olacaktır..

 

Şu anda ülkemizde iktidar-muhalefet STK-ivil toplum vatandaşı örgütleyip ülkesine sahip çıkan vatandaşlar ortaya çıkarma yerine, hak –hukuk adaleti savunma yerine, aydın-gazeteciyi koruma yerine..  yolsuzluk-yoksulluk-hırsızlık-hastalıklarla beli bükülmüş hareket edemeyen vatandaş tipini hedeflerken..  iktidarı muhalefeti ile muhalefeti de silerek tek parti-tek adam sistemine çekerek, ülkemizi bir an –önce Syria-Iraka çevirmek için çok sinsi büyük bir oyun dönmektedir. Ortadoğu bop projesi kapsamında tc siyaseti iktidar –muhalefeti ile bir tiyatro oyunu sergilenmektedir. TC siyasi partilerinin hepsi birer figüran olarak rollerini çok iyi oynamaktadırlar..

 

Ülkemizde sistemden siyasal alana durumu tersine çevirecek tek güç vardır. O da köy-il-ilçe, federasyon, bölge federasyonları tek kelime ile STK’lardır. STK alanı hem kendini hem halkı kısa zamnda örgütleyerek ülkenin kaderine el atacak yeti ve yeteneğe kavuşmalıdır..

 

Serhat bölgesi özelinden ülke geneli STK sivil toplumun gücünü bilmeyen, lobi olayı önünde duran ne kadar davar –etki ajanı-kripto varsa halk bunları çözmeli ekarte etmeli.. Vatandaş ülkesinin kaderine el atacak aktöre dönüşmelidir..

 

Yazımızı basit bir örnekle bitiriyoruz. İstanbul’da bir sonraki seçimde Esenyurt TC siyasi partileri değil, Serhat lobisi, diğer bölge STK lobileri bir araya gelip Ahmet bld başkanı, memet yrd., hasan itifaye eri, husen temizlik iscisi.. belilemelidirler..

 

Gelişmiş toplum budur. Bld başkanından vekile meclis üyesine stk-halk birlikte belirler. Birlikte kontrol eder. Gelişmiş toplumun iki kutsalı vardır insan ve vatandaşın cebidir. Gelir adaletsizliğinin uçurumların kaldırımsı vatandaşın geliştirilmesidir..

 

STK ve lobi olayını şimdiden başlatıp ülkemizin diğer tüm bölgelerine yaymalıyız. Çünkü rejim şu gerçeği gördü. Ülkemizin en politik kesimi Serhatlılar. Bunlar tüm vatandaşı uyandıracak. Bundan dolayı ülke genlinde Serhat nüfusunun önü kesildi.. Diğer bölgelerde de bizim gibi işlerin doğru yürümediğinin farkında olan her vatandaş siyasetçi abluka altında düşürülmektedir..

 

Dibe vurmadan yukarı çıkılmaz, bu dibe vuruştan önemli dersler çıkararak halk düşmanı bu yoz –yobaz rejimi değiştirip dönüştürüp halkın ve vatandaşın rejimi yapmak için her vatandaş artık yürümeyi, özne olmayı öğrenmek, rejimin bizleri soymak, düşürmek, yok etmek  için dayattığı tüm kutsalları da rejime yedirmek  zorundayız.. 

 

ANALİZ  HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

 

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit.

 

 

ETİKETLER : Serhatlılar olarak STK ve toplumsal alanda bu dibe vuruştan önemli dersler çıkararak üste çıkmayı becermesek..Herşeyimizi kayb edeceğiz..
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA