İSMAİL AKİ DEM MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI OLDU..

İsmail Aki, Sancaktepe DEM (Halkların Demokrasi Partisinden) Meclis üyesi adayı oldu..
Bu haber 2024-01-29 10:11:12 eklenmiş ve 223 kez görüntülenmiştir.

İSMAİL AKİ DEM MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI OLDU..

 

Serhat bölgesi  İş-STK-Siyaset dünyasının önde gelen aktörlerinden biri olan STK yöneticisi,  İş Adamı İsmail Aki, Sancaktepe DEM (Halkların Demokrasi Partisinden) Meclis üyesi adayı oldu.. 

 

İSMAİL AKİ KİMDİR..

 

İçinde 40-50 derneğe yakın Digor Kültür Platformunun, Sancaktepe Kars İl Derneğinin, Sancaktepede Serhat bölgesi etkinliklerine, Sancaktepe’de toplumsal etkinliklere her gittiğimizde hemen göze çapan, öne çıkan duyarlı bir hemşerimiz İsmail Aki.

 

Kars’ın birçok İl-ilçe-köy ve DKP gibi Sancaktepe’nin, İstanbul Anadolu Yakasının en büyük sivil toplum örgütlerinde de yönetici olarak görev Yapan İsmail Aki,

Yerel demokrasi Derneği, Digor Kültür Platformu, Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu, Sancaktepe Kars İl Derneği’ni ve İyilik Bulaşıcıdır Derneğinde de yönetici.

 

Sivil topluma duyarlılığı, STK’larda ki misyonunun yanı sıra AKİ aynı zamanda Sancaktepe’nin önde gelen iş adamlarından biri.

 

2002 yılında Akyapı İnşaat Firmasını, 2008 yılında ise Çelik kapı imalatı ve satışı yapan Akadoor firmasını kurdu.

 

90’lı yıllarda İstanbul’a ayak basan Aki, her Anadolu-Mezopotamyalı çocuk gibi hayata üç sıfır geriden başladı. Ne doğru dürüst bir iş, ne eğitim, nede kendisini bekleyen bir gelecek.. Büyük Metropolün, faşist ulus devletin dişlileri arasında ezilme yerine direnişe geçti. Hayata ayakkabı boyacılığı ile başladı, bulaşık yıkamakla mertebe atladı, ardından inşaatlarda ameliliğe geçti, ardından tc ünv okuyan mimar –mühendisleri cebinden çıkaran büyük bir inşaat ustası oldu..

 

Hayatın basamaklarını tek tek tırmanırken, eğitimini de ihmal etmedi. Dışarıdan Liseyi bitirdi, dışarıdan açık öğretim ünv okudu. 

 

Ve yukarıda vurguladığımız gibi sivil toplum örgütlerinde iş dünyası alanlarında İstanbul metropolunun en önemli, en büyük ilçelerinden biri olan Sancaktepe’de en önemli iş-siyaset-STK dünyasının aktörlerinden biri oldu. Örnek ve mütevazi kişiliği ile sivil topluma toplumsal alana en önemli katılım ve katkıları olan bir birey.

 

İsmail Aki her Mezopotamyalı-Kurdistanlı gibi binlerce gencimizin yaşamında ve kişiliğinde gördüğümüz gibi yeteneğin ve üstünlüğün sonradan kazanılan bir özellik, bir yetenek olamadığını, doğuştan gelen bir yeti ve yetenek olduğunu yaşamı ile ortaya koymaktadır. 

 

Aki hemşeri camiamızın, Serhat nüfusunun 1. Olduğu İstanbul Sancaktepe’de 90’lı yıllardan beri ikamet etmektedir. Deyim yerindeyse Sancaktepe’nin ruhunu bilen bir hemşerimiz.

ETİKETLER : İsmail Aki Sancaktepe DEM (Halkların Demokrasi Partisinden) Meclis üyesi adayı oldu..
Diğer İş-STK-Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA