AR-DER 2024 İLK TOPLANTIMIZI YAPTIK..

Ardahan’ın en önemli derneği olan Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Ar-Der) 2024 yılı ilk YK toplantısını Beykoz Merkezde gerçekleştirdi. Önemli kararlar aldı..
Bu haber 2024-01-29 10:09:35 eklenmiş ve 285 kez görüntülenmiştir.

AR-DER 2024 İLK TOPLANTIMIZI YAPTIK..

 

Merkezi Beykoz’da bulunan 2000’li yıllardan beri Ardahan İl Derneği olarak İstanbul’da varlığını sürdüren, bu anlamda geçmişi ile yıllara meydan okuyarak varlığını devam ettirmesi ile, Lobi faaliyetlerini Serhat Bölgesi geneline taşıması ile.. Ardahan’ın en önemli derneği olan Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Ar-Der) 2024 yılı ilk YK toplantısını Beykoz Merkezde gerçekleştirdi. Önemli kararlar aldı..

 

Panig Derneğimiz lokalinde yaptığımız toplantıda 31-Mart-2024’te yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde nasıl bir yol ve yöntem izlenecek, dernek olarak nasıl bir strateji izleyeceğiz konusu masaya yatırılırken..

 

2. gündem maddemiz ise Ar-Der olarak 500 ya da 1000 kişiye yönelik dayanışma gecesinin yapılması kararı alındı.

 

Gece için yer ve tarih önümüzdeki 1-2 hafta içinde belirlenme kararı alınırken..

 

Toplantıda alınan kararlar:

 

40-50 kişilik Çalışma kadrosu.. 

Donanımlı, yaşadığı yerden ülke ve dünya sorunlarına vakıf, her alanda kendini iyi yetiştirmiş 40- 50 kişilik bir kadro ile sadece seçime endeksli olmadan her zaman sahada çalışma yapacak bir kadronun oluşturulması. Bu kadro ile birlikte STK-Dernek olgusunun tüm hemşeri camiamıza taşınması.  Bu kadro içinde STK alanını ve yöneticiliği laiki ile yapan hemşerilerimizden bir sonraki resmi YK’nın oluşturulması. Yalandan adını yönetimlere yazdırıp dernekleri-dernekçiliği aşağı çekmek isteyen anlayış ve kişiliklerin tavsiyesi, dernekçilikte deşifre edilmeleri yönetimlerde  bir daha yer verilmemesi..

 

YK da ve yönetimlerde yer alacak, sahada çalışacak her hemşerimizin üyelik vasıflarını yerine getirecek en az 5-10 hemşerimizi derneğe çekmesi ve üye yapması şartı aranacak.. Teneke üye, ahbap-çavuş akraba, nine-teyze üyelik dönemi ve anlayışı sona erdirildi. Hemşeri camiamızı en iyi örgütleyen, STK –Dernek olgusunu halka taşıyan samimi-özverili çalışma yapan her Ardahanlı kağıt üzerinde olsun olmasın gerçek yönetici olarak dernekteki tüm çalışmalara katılabilecek. Gerçek yönetici olarak kabul edilecektir.

 

KURUMSAL DEĞİL KİŞİSEL ANLAMDA HALKI PAZARLAMAYA –KULLANMAYA ÇALIŞAN ZÜBÜKLER ANINDA DEŞİFRE EDİLECEK HALKA TAŞINACAK..

 

STK-Dernek olgusunun oturmasını istemeyen, dernek ya da stk alanını, halkı değil de kişisel çıkar ve yararı için kendisini öne çıkaran hemşeri camiamız içinde çıkacak-çıkabilecek tüm zübükler anında deşifre edilip halka taşınacak. Halkla –hemşeri camiamızla derneklerle oynama dönemini sona erdirme kararı aldık. Bir başka deyişle resmi olarak başkan bile olsa baş-başkan ayakları ile kişisel ve bireysel olarak hiç kimse tek başına çalışma yapmayacak. Kurumsal olarak çalışma yapılacak. Siyasi partilerden değişik çevrelerden gelen istek ve talepler derneklere iletilecek. Karar mercileri kişiler değil kurumlar yani dernekler olacak..

 

HER MAHALLEYE 4-5 TEMSİLCİ ATANACAK..

 

Halkı STK-Dernek alanında bilinçlendirme, çalışmalardan haberdar etme, örgütlü ve bilinçli bir toplum oluşturma babında 2023 yılından beri hayata geçirdiğimiz her mahalleye temsilci olgusu güçlendirilerek Beykozda hemşerilerimizin yoğun olduğu her mahalleye 4-5 Ar-der temsilcisi atanacak. Köy, il-ilçe derneği ayırımı yapmadan Ardahanlılar tek çatı altında hareket etme kararı aldılar.

 

ŞARTLI DESTEK SUNULUCAK..

 

Seçim sürecinde parti fark etmeksizin Ardahanlılar adına ortaya çıkan meclis üyesi, başkan aday adayları siyasi parti temsilcilerine şartlı destek sunulacak.

 

Ar-Der mevcut aday ya da aday adaylarının derneğe yaklaşımlarını, derneğe, sivil topluma, topluma ve hemşeri camiamıza katkılarına bakarak destek sunacaktır. Bir başka ifade ile toplumsal çıkar ve yarar için değil, kişisel çıkar ve egosunu tatmin için ortaya çıkan, STK alanına ve topluma katkısı olmayan hiç kimseye destek sunulmayacak.  Aksine bunlar deşifre edilerek toplumumuzla hemşeri camiamızla bir ilişkilerinin olmadığı topluma taşınacak.

 

Yurtsever, devrimci, demokrat, kişiliği il halka hizmette kendini kanıtlamış, toplumsal çıkarı esas alan, rant değil halk belediyeciliğini esas alan, 80’lı yıllardan beri devam eden Beykoz’un boşlatılması projesini tersine çevirecek, Beykoz ve Beykoz halkı için sahaya çıkan geçmişi bilinen aday yada aday ayları herhangi bir şart ve koşul, parti aranmadan desteklenecek..

 

Beykoz geneli Muhtar adayı tüm hemşerilerimiz koşulsuz desteklenecek.

 

Beykoz’un her mahallesinde hemşerilerimizin kendi içlerinde tek aday çıkarmaları, birbirleriyle yarışmamaları derneğimizin ana esasını teşkil ederken, yani her mahalleye 1 Ardahanlı hemşerimiz muhtar adayı olarak öne çıkması esasını benimserken. Bu meyanda Muhtar adayı tüm hemşerilerimize koşulsuz destek sunma kararı aldık.

 

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/a45a63554b.jpg

Murat Yılmaz-Kavacık Muhtar Adayı hemşerimiz..

 YK toplantımıza katılan Kavacık muhtar adayı Murat Yılmaz arkadaşımıza hemşerimize koşulsuz destek olma kararı aldığımız gibi, YK dan bazı arkadaşlarımız da Kavacık’ta görevlendirerek kendisini en kısa zamanda tüm hemşeri camiamıza taşıma ve tanıtma kararı aldık.  Derneklerimizin ana yayın organı Doğu medyada bu yönlü hemşerilerimizle ilgili tanıtım medya sosyal medya tüm mecralarda yapılacak..

ETİKETLER : Ardahan’ın en önemli derneği olan Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Ar-Der) 2024 yılı ilk YK toplantısını Beykoz Merkezde gerçekleştirdi. Önemli kararlar aldı..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA