KÜRTLER DEM’İN 29 OCAK’TA YAPACAĞI AÇIKLAMAYA KİTLENDİLER..

Kürtler, kendileri adına ortaya çıkan HDP şimdiki adıyla DEM’in birilerine kayb ettirme (AKP), birilerine kazandırma (CHP) siyasetinin derhal son bulmasını
Bu haber 2024-01-27 19:07:21 eklenmiş ve 243 kez görüntülenmiştir.

KÜRTLER DEM’İN 29 OCAK’TA YAPACAĞI AÇIKLAMAYA KİTLENDİLER..

 

Kürtler,  kendileri adına ortaya çıkan HDP şimdiki adıyla DEM’in birilerine kayb ettirme (AKP), birilerine kazandırma (CHP) siyasetinin derhal son bulmasını.. Bu siyasi anlayışın 10 yıldan fazladır Kurdleri tıkadığını, siyasal alanı kitlediğini, bu siyasetin derhal son bulmasını istemektedirler..

 

DEM bir Kurd partisi ise ülke geneli sağ-sol hafifliğine girmeden devrimci-demokratlar, sendikalar, gerçek Müslümanlar, en önemlisi Kurdi STK’larla, ülkemizin ciddi halk STK alanlarıyla en az 1 yıl önceden başlayan ortak seçim çalışmaları, ortak seçim stratejilerini bugüne kadar çoktan belirlemesi gerekmekteydi.  Diyelim özgün koşullar, rejimin baskıları bu çalışmalara izin vermedi engelledi;  hala geç kalınmış değil. Demin Yukarda vurguladığımız toplumsal kesimlerle ortak adaylar belirleyerek Kurd illeri ve büyük tüm metropollerde ve ilçelerinde adaylarını derhal çıkarması gerekmektedir..

 

Anadolu –Mezopotamya halklarının umut bağladığı DEM’in 1 oy’da olsa kendi gücünü ortaya koyması, halka ve ezilenlere ötekilere işçi sınıfına.. Umut olması gerekmektedir. 

 

Kurdlerin, Anadolu –Mezopotamya halklarının DEM’den tek beklentisi ülke genelinde yukarda vurguladığımız gibi bu ülkenin ötekileri ile ezilenleri ile birlikte uzanabildiği heryerde kendi adayını çıkarması yönündedir..

 

DEM’in birilerine kayb ettirme, birilerine kazandırma stratejisinin çıktığı tek kapı sömürgeci-soykırımcı halk düşmanı TC rejiminin değirmenine su taşımak; Kurdler öncülüğünde gelişebilecek rejimi değiştirme yönündeki halk hareketini, siyasal hareketleri zayıflatmak, TC rejimini beslemektir..

 

Bu anlamda Ay’ın 29’da Amed’de yapılacak İstanbul Adayı açıklaması DEM için hayati önemde olacak. Şayet İstanbul’a aday çıkarmasa birilerine kazandırma-kaybettirme çizgisini devam ettirirse, halkların, ezilenlerin, ötekilerin de güvenini kayb edeceği gibi, halkın gözünde ise CHP-AKP vb. gibi tamamıyla bir düzen partisi konumuna kayacaktır.

 

CHP Kürdistan’da ve büyük Metropollerde  (İstanbul’da Kurdlerin 1. Derece ağırlıkta olduğu Esenyurt, Adalar, Sancaktepe.. DEM adaylarına yer vermemesi) Kurdlere  kayb ettirmek için btün oyunları sergilemesi, Kurdistan’da DEM Parti'ye karşı aday çıkarması.. Faşist ulusalcı CHP nin Kurdlere bakış açısını net ortaya koymaktadır..

 

 

CHP Kurdistan’da DEM’e karşı her ilde aday çıkardı. CHP’nin DEM’e karşı Aday Çıkardığı Bazı illerden örnekler:

 

Ağrı Belediye Başkan Adayı Erkan Bulut

Batman Belediye Başkan Adayı Hasan Sünük

Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Dara Gökel

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir

Hakkari Belediye Başkan Adayı Cüneyt Özbek

Şırnak Belediye Başkan Adayı Cevahir Sanrı

Dersim,  Belediye Başkan Adayı Ali Mustafa Çelik

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahar

 

CHP’nin bu hamlesi yani Kurdlere, devrimci-demokrat –yurtseverlere kaybettirme hamleleri bütün gözleri bir iki gün sonra yapılacak AMED’de yapılacak  açıklamaya çevirmiş bulunmaktadır..

 

Halklar,  DEM Parti’nin İstanbul’da Başak Demirtaş’ı aday çıkarıp çıkarmayacağı  sorusuna yanıt ararken.. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan konuya ilgili yaptığı açıklamada halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adayların tanıtılacağını açıkladı.

 

TİPİTİP EKREMLE ÇORBACI MURAT FORMÜLÜ TUTMAYACAK, ÜLKEMİZ YENİ BİR SİYASAL SİSTEME GEBE..

 

Kılıçdaroğlunun gitmesi, CHP’nin karikatür Ekremle, Tipitip Özel’e kalması, İstanbul BLD başkan adaylılıklarında Ekramın tek belirleyici unsura dönüşmesi CHP’yi  hem İstanbul’da hem de ülke sathında bitirecek.. 

 

Bu anlamda halkların ana muhalefet olarak gördükleri tek parti DEM. DEM kurdlerin cihanşumul-evrensel  boyun eğmeyen zulme-zalime karşı dik duran kültürünü, pozisyonu ve siyasetini ortaya koyarsa bu seçimin de gelecek seçimlerinde tek galibi olacaktır..

 

Zaten görünen köy klavuz istemez, chp –akp bloğunun halkı, stkları devre dışı bırakan çorbacı murat, tipitip Ekrem çıkışları siyon-yahudi oyunları ve değiştirilemeyen siyasi partiler yasası ve yasalar nedeniyle; ülkemizde yerel seçimlerin hemen ardından TC rejiminin değiştirilmesi, genel seçimler gündeme gelecek. Artık ülkemiz TC siyasal alanının içerisine girdiği komedi durumu kaldırmamaktadır..

 

Ülkemiz genel seçimlerden yeni anayasa, TC rejiminin yıkılıp Anadolu Birleşik Devletleri gibi yeni bir siyasal siteme kayışına kadar yeni bir siyasal sisteme gebe. (Ki ak partiyi 20 yıldan fazladır iktidarda tutan temel gerçekte tc yikma söylemi ile ortaya çıkmasıydı. Fakat akp giderek sistemin en önemli ayağı, bekçisi, hizmetçisi konumuna geldi..)  DEM tc siyaseti gibi sağ-sol, ırk hafifliğine düşmeden halkın bu beklentisini doğru okursa ülkemizin ana siyasal akımına dönüşeceği gibi bütün Ortadoğu’da da temel belirleyici etken olacaktır.

 

Aksi DEM’de tc’nin diğer siyasal partileri gibi ıskartaya çıkacaktır. Anadolu-Mezopotamya halkları 300 yıldır devam eden TC sömürge-soykırım zihniyetini tarihe gömecek kendi siyasal akımlarını kısa zamanda ortaya çıkaracaklardır.. Bu gelişme sadece TC ile sınırlı bir gelişme değil kıtalar bazında artık bütün dünya halkları siyon-soykırımcı kapitale karşı ayakta. Dünyayı doğru okuyanlar siyasi, sosyal.. her alanda geleceğin de temel belirleyici unsurları olacaklardır..

 

 

ETİKETLER : Kürtler kendileri adına ortaya çıkan HDP şimdiki adıyla DEM’in birilerine kayb ettirme (AKP) birilerine kazandırma (CHP) siyasetinin derhal son bulmasını
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA