MEHMET ZEKİ SANİN'İ BİNLER UĞURLADI..

MEHMET ZEKİ SANİN BİNLERİN KATILIMIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI..
Bu haber 2023-12-21 08:16:13 eklenmiş ve 757 kez görüntülenmiştir.

MEHMET ZEKİ SANİN BİNLERİN KATILIMIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI..

 

70’li yıllardan beri yurt dışında olan Mehmet Zeki Sanin yaşadığı Avusturya’da vefat etdi, İstanbul’da binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı..

 

Vasiyeti üzere cenazesi İstanbul’a getirilerek defin edildi. Cenazesi Beykoz Yeni Mahalle Şeref Yıldız Camiinden kılınan öğle namazının ardından Yeni Mahalle’de bulunan aile kabristanına defin edildi. Cenaze törenine Avrupa’dan,  Serhat bölgesinden İstanbul’dan ikamet ettiği Yeni Mahalleden binler katıldı, son yolculuğunda kendisini binler uğurladı..

 

Mehmet Zeki Sanin yurt dışına gitmeden öncede iş dünyasında aktif bir hemşerimizdi. Yeni Mahalle ilk minibüs hatlarını ilk o getirmişti. Ticari sosyal anlamda birçok ilke imza atmıştı.

 

Avrupa’ya giden ilk kuşaklardan olan M. Zeki Sanin onlarca hemşerimizi de iş-aş meslek sahibi olmalarında öncülük ettiği gibi, aynı misyonunu onlarca hemşerimizi yurt dışına taşıyarak ta yerine getirmişti. Vatandaşa, akrabaya, konu komşuya yardımı, yardım severliği bu misyonu ömrünün son demlerine kadar da süren örnek bir insandı. Akrabaya, hemşeri camiamıza, ülkesine tutkun bir isnadı.

 

Bölge STK –Siyaset yapılanmamızın temel taşlarından biri olan birçok il-ilçe-köy derneğine üyelikleri ile öne çıkan, birçok derneğimizde de başkanlık, YK üyelikleri yapan kemal Sanin’de abisi olan M. Zeki Sanin’in mensup olduğu Sanin ailesi aynı zamanda her alanda bölgemizin öncü ve örnek ailelerinden bir aile.

 

Camide taziyeleri kabul eden Sanin Ailesinden Kemal Sanin, Metin Sanin gibi ailenin önde gelen bireyleri de toplumsal alana duyarlıkları ile öne çıkan örnek kişilikler. Ardahan’da derneklerin bölgeye yönelmesi yönlerini ve yüzlerini bölgeye yönlendirmeleri konusunda öncülük yapan hemşerilerimizin başında STK’lar içinde 90’lı yıllardan beri en önemli aktörlerden biri olarak Kemal Sanin öne çıkarken.. Hakeza aile içinde Metin Sanin gibi isimler en zor zamanlarda en zor  bedellerin ödendiği, HEP-Hadep gibi partilerde  siyaset yaparak, Ardahan, Esenyurt gibi mega şehirlerde il-ilçe başkanlıklarını üstlenerek  halka toplumsal alana öncülük ve önderlik etmede hep öncü oldular.

 

 

M.Zeki Sanin Avusturya vatandaşı olan bölgemizin önemli kanaat önderlerinden olan Celali Aşireti mensubu Cavit Avşar'ında kayın babasıydı..

 

M.ZEKİ SANİN CENAZE FOTO GALERİ

 

Cenaze törenine Serhat Sivil toplum STK Lobi koordinatörü, Ardahanlılar Dernek Başkanı, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit, Dem Partisi Beykoz ilçe teşkilatı Menderes Kaya ve YK üyeleri, CHP ilçe başkanı Mahir Taştan.. Ardahan Federasyonları, Hoc-Fed, Arda-Fed, federasyonlarda başkanlık yapmış olan Güven Yılmaz, Latif Yılmaz, Yakup Mavzer, Devriş Arslan.. Federasyonlara bağlı dernekler, dernek başkanları, yöneticiler, Kars—Ardahan –Iğdır Beykoz STK’ları  iş dünyamızdan Volkan kaya gibi, Turgut Acay, Zeki Talay..  gibi yüzlerce insan, binlerce hemşerimiz, yeni Mahaleleiler hem Mehmet Zeki Sanin’in cenaze törenine katıldılar. Hemde örnek kişiliği ile öne çıkan Vahit Talay’ın 7’sinin okutulduğu Küçüksu Eğitim ve Kültür Derneğindeki etkinliğe katıldılar.

 

Binlerce hemşerimiz Çarşamba günü Beykoz Yeni Mahallede hemşerilerine karşı birbirleriyle buluştular, onlara karşı son görevlerini ifa ettiler..

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

 

Serhat Sivil toplum STK Lobi koordinatörü, Ardahanlılar Dernek Başkanı, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit ve Doğu Medya Teknik Servisi..

ETİKETLER : MEHMET ZEKİ SANİN BİNLERİN KATILIMIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA