AR-DER OLARAK DAVETLERE İCABET ETTİK, KATILIM ve KATKI SAĞLADIK..

Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu hafta sonu, Beykoz, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer ve İstanbulun birçok ilçesindeydik..
Bu haber 2023-12-09 10:52:44 eklenmiş ve 601 kez görüntülenmiştir.

AR-DER OLARAK DAVETLERE İCABET ETTİK, KATILIM ve KATKI SAĞLADIK..

 

Bölgemizin toplumsal anlamda en faal derneklerinden biri olarak bu hafta sonu yine alanlardaydık. Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu hafta sonu, Beykoz, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer  ve İstanbulun birçok ilçesindeydik. Yine hemşerişlerimize, sivil topluma, toplumsal alana üst düzeyde katılım ve katkımızı sunduk.. 

 

Her gün toplumsal alanla, sivil toplumla ilgili ilimizi, bölgemizi ilgilendiren etkinlere hicbir derneğin katamadığı katılım ve katkıyı yapan bir dernek olarak, bu hafta sonu, Beykoz, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer  ve İstanbulun birçok ilçesinden merkezi Beykoz’da bulunan ,  Ardahanlılar  Kültür ve Dayanışma Derneği (AR-DER) olarak aldığımız tüm davetlere icabet ettik. Ulaşabildiğimiz yerlere başkanlık düzeyinde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte katılırken, davetlere icabet ederken..

 

Gidemediğimiz-ulaşamadığımız  yerlere, etkinliklere  ise elimizdeki devasa basın gücü, sosyal medya gücümüzü, dernekler ve alanlardaki  temsilci arkadaşlarımızı yönlendirerek derneğimiz adına  katılım ve katkı sağladık.

 

Bu Pazar günü bir STK olarak, ciddi bir STK’nın ne demek olduğunu sizlere taşırken.. Katıldığımız, icabet ettiğimiz toplantı ve etkinlikleri ise Doğu Medya farkı ile sizler için bir araya topladık, sizlere taşıdık.

 

----Beykoz Hedep İlçe Teşkilatı 30 Aralık tarihinde yapılacak olan 2. Olağan genel kurulları için ön toplantı yaptılar. 

-----Alaattin Köseler Beykoz’da  İzdihama varan bir katılımla CHP bld. Bşk aday adaylığını açıkladılar..

----İstanbul Ardahan ili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Deniz Aydemir CHP Pendik ilçe binsında aday adaylığını açıkladı..

----Digor Kültür Platformu Sancaktepe Hilal Mah. Mevcut muhtarı hemşerimiz Nesim Bölgi’ye desteklerini sunduklarını ifade ettiler..

 

----Sarıyer’den Geçen Hafta Devriş Arslan Meclis Üyeliği adaylığını açıklarken, Bu Hafta ise Ardahanlı Hemşerimiz Musa Şit’de Sarıyer CHP’den Bld. Başkan Aday Adaylığını açıkladılar.. 

 

HABERLERİN FOTOĞRAFLARI,

 

FOTO GALERİ

 

TIKLAYINIZ..

 

BEYKOZDA BUGUN KÖSELERİN ADAY ADAYI AÇIKLAMSI İLE BEYKOZ HEDEP İLÇE TEŞKİLATININ TOPLANTISI VARDI..

 

Beykoz Hedep İlçe Teşkilatı 30 Aralık tarihinde yapılacak olan 2. Olağan genel kurulları için ön toplantı yaptılar.  Toplantıya mahallelerden halk temsilcileri, Serhat STK’ları adına Ardahanlılar Kültür ve dayanışma Derneği, Merkezi beykozda bulunan işçi sendikları ve temsilcileri ile parti üyeleri katılım göstediler..

 

Toplantının gündemi seçimdi. İl temsilcileriyle birlikte divanda yer alan, devrimci-demokrat, ilerci çizgisinden hayatı boyunca asla taviz vermeyen Menderes Kaya toplantının içeriği ve yapılacak kongre hakkında bilgi verdi. İl temsilcisi ise gündemi değerlendirdi. Rejimin kürt halkına, zindandaki tutsaklara yönelik tecriti, baskılar ve zülümler karşısında mücadeleyi daha da büyütmek, kongrelerin daha da güçlü geçmesi gerekmektedir deiler..

Katılımcılar oluşacak yeni yönetim hakkında görüşlerini, belirttiler, yönetim için isimler önerdiler.. Bizde Ar-Der olarak dernek üyelerimizden ve mahallerden isimler önerdik.

Diğer siyasi Partilerde olduğu gibi Hedep’inde STK’lardan temsilci istemesini ve Kurdi STK’lar başta olmak üzere STK  alanıyla ilişkilerini daha da geliştirmelerini önerdik..

 

KÖSELER ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASINDA İZDİHAM YAŞANDI..

 

Köselerin derneğimizi ziyaret etmeye çalışması, dernek olarak bizleri davet etmesi nedeniyle, hemşerilerimiz ve dernek yöneticilerimizle birlikte katılım ve katkı gösterdik. Davetlerine icabetten 100 binleri aşan sosyal medyamızda toplantıdan önceden yaydık.. 

 

Köselerin aday  adaylığını açıklayacağını duyan Beykozlular ki içinde yoğun bir şekilde hemşerilerimiz ve derneğimizle birlikte hareket eden doğu delegasyonundan (Ardahanlılar Derneği  çatısı altında yer alan Doğu-Güney Doğu Temsilcileri) da arkadaşlarımız yer aldılar.

 

Köselerin aday adaylığı açıklamasında kalabalık parti binasının önündeki cadde ve sokaklara kadar taştı.

Parti binasının içi ise nefes alınamayacak şekilde  Beykozlularla dolup taştı..

Köselerin toplantıya damga vuran cümleleri  ise 80’lardan beri planlı ve bilinçli olarak boşaltılan Beykoz’da hemşerilerimizin göçünü durduracağız, Beykozluları göçertmek isteyen, komşularımız arkadaşlarımızı bizden koparan, cennet ilçemizin halkını boşaltmak isteyenleri Beykoz’dan hep birlikte göndereceğiz, Beykoz Beykozlularındır cümleleri alkış tufanı ile yanıt karşılık buldu.. 

 

MAHİR TAŞTAN HER ALANDA MAHİR..

 

Köselerin aday adayı açıklamasında öne çıkan bir diğer konu ise hemşerimiz CHP ilçe başkanı Mahir Taştan’ın, her alanda maharetli bir başkan olduğunun kanıtı gibiydi.. Taştan Beykoz halkı olarak, halkla STK’larla birlikte  el ele omuz omuza, hem Beykoz’u alacağız, hem de birlikte yöneteceğiz dediler..

 

AYDEMİRİN ADAY ADAYI AÇIKLAMSI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

 

İstanbul Ardahan ili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Deniz Aydemir 'in, örgütün adayı olarak Pendik Belediyesi Başkanlığı Aday Adaylığını açıkladığı toplantıya yoğun bir katılım oldu.

 

Serhat geneli sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Devrimci 78’liler gurubu da açtıkları pankartla Aydemire destek sundular.

 

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRLERİ HER ALNDA KENDİMİZİ YÖNETECĞİZ..

 

İstanbul Sancaktepe ilçesinde yer alan , onlarca derneği bünyesinde barındıran Serhat Sivil Toplum Lobisinin İstanbul Anadolu yakasındaki en önemli bileşenlerinden biri olan Digor Kültür Platformu da bld. Başk aday adayı, meclis üyesi, muhtar adayı hemşerilerimize desteklerinin tam oldıuğunu açıkladılar.

 

Platform Başkanı Orhan Özyakışır, Sancaktepe Hilal mahallesi  mevcut muhtarı Nesim Bölgi bu dönem yine  muhtar adayı olmuştur. Bizler de Digor kültür Platformu ailesi olarak  muhtar adayımızı tebrik ediyor; başarılar diliyoruz. Muhtar adayımıza desteklerimizi yönetim kurulumuz adına sunuyoruz dediler..

 

 

Digor Kültür Platformu  Kuruluş 2012

Digor kültür Platformu Yönetim Başkanı  Orhan ÖZYAKIŞIR.

 

 

CHP. SARIYER BAŞKAN ADAY ADAYI MUSA ŞİT’TEN REÇETE GİBİ BASIN AÇIKLAMASI

 

Yaklaşık olarak yarım yüzyıla yakındır turizm hizmet sektöründe faaliyet gösteren, İstanbul’un birçok bölgesinde işlettiği  turizm-hizmet mekanlarıyla öne çıkan, halende İstanbul Aranvutköyde Kireçburnu Balık’ı işletten Ardahanlı Hemşerimiz Musa Şit’de Sarıyer CHP’den Bld. Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladılar.. 

 

Duayen Gazetecimiz, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı Hüsnü Bediroğlunun sahibi olduğu, Birkan Keskinin Genel Yayın Yönetmeni Olduğu Kent hayat Dergisine verdiği şiir gibi röportajın linkini sizler için olduğu gibi aşağıya alıyoruz..

 

MUSA ŞİT ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMSI..

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit

 

 

 

ETİKETLER : Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu hafta sonu Beykoz Pendik Sancaktepe Sarıyer ve İstanbulun birçok ilçesindeydik..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA