ÇERKEZİN ADAYLIK BAŞVURUSUNA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ..

ÇERKEZİN ADAYLIK BAŞVURUSUNA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ..
Bu haber 2023-12-03 07:42:04 eklenmiş ve 442 kez görüntülenmiştir.

ÇERKEZİN ADAYLIK BAŞVURUSUNA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ..

 

Yerel seçimlerde CHP’den Çekmeköy Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan, Orhan Çerkez’in adaylık açıklamsına izdihama varan bir katılım gerçekleşti..

Çerkez, aday adaylığı resmi başvurusunu 2 Aralık Cumartesi günü CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda miting gibi bir toplantıyla gerçekleştirdi.

Çekmeköylüler, Bölge İş-STK-Siyaset, federasyonlar, köy, il-ilçe dernekler, İstanbulun her ilçesinden hemşerilerimizden de yoğun bir katılım oldu.

 

ÇERKEZ ADAYLIK FOTO GALERİ..

 

Hemşeri camiamızdan İstanbul geneli yerel seçimlerle ilgili adaylık başvurularında izdihama varan katılımlarla miting havasında geçen adaylık başvurularında 1., 2. Ve 3. Sıraları .. Çekmeköyden Orhan Çerkez, Sancaktepeden Dr. Gazi karakurt, Şişliden Muammer Keskin aldılar diyebiliriz..

 

Orhan Çerkez’in adaylık başvurusu için CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı binasının önünde izdiham yaşandı. Orhan Çerkez, Yoğun katılımın olduğu miting gibi coşkulu bir kalabalık eşliğinde CHP Çekmeköy Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu İlçe Başkanı Melda Tanışman Tutan’a teslim etti.

 

Çerkez,  “ Saygıdeğer Çekmeköylü komşularım, Federasyon, Köy, İl-İlçe dernek başkanlarımız, çok kıymetli Çekmeköy ilçe yönetim kurulu, değerli yol arkadaşlarım.   Bugün burada bir araya gelmiş olmanın büyük heyecan ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Çünkü bu topluluk bir arada olmanın ve birlikte hareket etmenin gücünü temsil ediyor. Buradaki topluluk İstanbul geneli Serhat Sivil Toplum örgütülerinin bu şehrin kaderini belirlemede önemli bir güç ve lobi olduğunun işaretini ortaya koyarken, Birlikte daha güçlü, daha adil ve daha güzel bir İstanbul ve Çekmeköy için bir aradayız.

 

Yerel yönetimlere yeni bir konsept ve anlayışla yola çıktık. Artık şehirlerimiz kapalı kapılar ardında değil, halkla halkın STK alanlrıyla birlikte yöneteceğiz. Şefaflık ve hesap verilebilirlik, gelişimi toplumların yönetim anlayışı, demokrasiyi hayatın her alanın da içselleştirecek; hayata geçireceğimiz gibi sadece chp’lilerin değil tüm Çekmeköylülerin Bld bşk. olduğumuzu buradan ifade ediyoruz..

 

Ne güzel tesadüftür ki, 1980 yılı yine Aralık ayının soğuk bir kış gününde Cekmekoy’e geldim. Anadolu’nun küçük bir köyünden umutlarını, hayallerini ve geleceğini sırt çantasına koyarak gelen bir kardeşinizim. Şimdi de tıpkı o günkü heyecanla Çekmeköy’ü daha güzel yarınlara taşımak amacıyla karşınızdayım. Öncelikle, sizlere 38 yıllık belediyecilik tecrübemle, Çekmeköyümüze hizmet etmeye talip olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Uzun yıllar Kadikoy, Atasehir gibi büyük ilçelerin Belediye Başkan Yardımcılığı görevine kadar, belediyeciliğin her kademesinde tecrübe edindim.  Çekmeköyümüzü daha yaşanabilir bir ilçe ve aynı zamanda Çekmeköylülerin Sosyal Belediyecilik ile tanışdığı, bir Çekmeköy İçin, Belediye Başkanı Aday Adaylığımı sizlere duyuruyorum. Sadece bir aday olarak değil, aynı zamanda Çekmeköy’ün bir belde olduğu, imkanların olmadığı bir dönemde burada yaşamış, ailesini burada kurmuş, çocuklarını burada büyütmüş, Çekmeköy’ü yüreğinde taşıyan bir komşunuz olarak buradayım. Çekmeköy’ümüzü ve ihtiyaçlarımızı yakından biliyorum. İhtiyaçlara yönelik çözümleri biliyorum. 148 kilometrekarelik alanda hangi sorunlar yaşandığını görüyorum. 38 yıllık bilgi ve birikimimle, Çekmeköye dokunacak projelerimle hizmet etmek için geliyorum. Sadece bir makama değil, köklü değişime, yeni bir yönetim anlayışını Çekmeköy’e kazandırmaya geliyorum. Çekmeköy’ü bir adım değil koşar adım geleceğe taşımaya sizlerin de desteğiyle adayım. Bir umudum var. Gelecek güzel günlere. Bir umudum var Mutlu yarınlara. Bir sözüm var Çekmeköylülere, Çekmeköy’de ki bu düzeni değiştirmeye Görüyorum ki bugün Çekmeköy Değişim İçin Hazır. Çekmeköy ayağa kalkmaya Hazır. Çekmeköy örnek bir ilçe olmaya hazır Çekmeköy yarını kurmaya hazır Şimdi hep birlikte önce insan, önce Çekmeköy diyerek yola çıkma vakti Tam da şimdi yan yana, omuz omuza daha güçlü, daha yaşanabilir bir Çekmeköy için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, Çekmeköyü hep birlikte yönetmek için yola koyulalım. Bu yolda, sizlerin desteği ve güveniyle, daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.  Bizim belediyecilik anlayışımız gelişmiş toplum kriterlerine yükselerek, şehirlerimizi. Halkla, halkın STK’larıyla ortak yönetmektir. Çekmeköyde değişiminin ayak seslerini duyuyorum. Bu düzeni değiştireceğiz mutlaka kazanacağız” dedi.

 

ÇERKEZİN ADAYLIĞINDAN UFAK BİR İZLENİM..

Bilindiği gibi Serhat bölgesi geneli iş-STK-siyaset dünyasının eylem ve etkinlikleri, devasa Doğu Medya, Serhat Sivil toplum, Doğu Kültür medya gibi sosyal platformlara anında düşerek tüm bölgeye buradan ülke geneline yayılmaktadır.

Şimdiye kadar izlediğimiz aday adayı açıklamalarında Orhan Çerkezin açık ara 1.liğe yükselmesinin temel nedeni Serhat Sivil Toplum alanı..

Bilindiği gibi Çerkez 70-80 derneğin üyesi olduğu Ardahan Dernekler Federasyonu (Ardafed) genel başkanı. Federasyon ise Serhat bölgesinin kapsam ve etkinlik alanında en büyük STK’larından biri.  Çerkez İstanbul Avrupa yakasında olduğu gibi,  İstanbul Anadolu yakasında da STK alanı içinde en üst seviyede aktif aktörlerden biri.

 

Çerkez, İstanbul Anadolu Yakasının en önemli STK’larından biri olan Kar-Der (Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği) kurucusu ve uzun dönem başkanlığını yaptığı gibi, Ataşehir Bld Bşk Yrd. lığı görevinin yanı sıra Yerel Yönetimler alanında yarım yüzyıla yaklaşan deneyimi ile de bölgemizden çıkan en önemli yerel yönetim uzmanlarından biri..

 

Bir başka ifade ile STK alanından yerel yönetimlere uzman, ahlaklı dürüst bir kişilik ve hemşeri camiamız, halk parti-görüş, ideoloji hafiliğine düşmeden izdihama varan bir katılımla Çerkezin Belediye başkan adaylığını desteklediklerini ortaya koydular..

 

CHP parti olarak Serhat Sivil Toplum alanının bu önemli desteğini,  parti hafifliğine düşmeden Çerkez’i aday göstertirse Çekmeköy’ü rahatlıkla alacaktır. Aksi bu destek tepkiye dönüşerek CHP’nin Çekmeköyü kayb etmesini de beraberinde getirecektir..

 

HABERİ HAZIRLAYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit..

 

 

 

ETİKETLER : ÇERKEZİN ADAYLIK BAŞVURUSUNA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA