DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU ANKARAYA ÇIKARMA YAPTI..

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU ANKARAYA ÇIKARMA YAPTI..
Bu haber 2023-11-11 09:49:32 eklenmiş ve 392 kez görüntülenmiştir.

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU ANKARAYA ÇIKARMA YAPTI..

 

Serhat bölgesi sivil toplum örgütleri içerisinde kapsam ve etkinlik alanı bakımından bölgemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan, merkezleri İstanbul Sancaktepede yer alan, bünyesinde onlarca derneğin yer aldığı  Digor Kültür Platformu (DGP) Ankaraya çıkarma yaptı.

 

Digor Kültür Platformu yönetim kurulu Ankara’ da bölge vekillerini, meclis ziyaretleri ile HEDEP eş başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundular.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ.. 

 

Digor Kültür Platformu yönetim kurulu Başkanı Orhan Özyakışır ve beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri  platform iştiraki olan dernek başkanları TBMM de HEDEP eş başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç , Tuncer Bakırhan ve Kars HEDEP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’i ziyaret ederek başarılar dilediler. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde fikir alışverişinde bulundular .

 

Digor Kültür Platformu yönetim kurulu başkanı Orhan Özyakışır Digor un 38 köyü , Kars merkeze sonradan bağlanan 4 köy ve Kağızman’ a bağlı 2 köy olmak üzere toplam 44 köyü temsilen İstanbul Anadolu yakası , Avrupa yakası ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye ‘nin genelinde Digor’luları kucaklayan çalışmalarla 12 yıldır metropollerde Digor ‘luları bir araya getirdiklerini paylaştı.

 

HEDEP eş başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç , Tuncer Bakırhan ve Kars HEDEP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yapılan ziyarette eşlik eden heyette yer alan köy dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri ;

Dağpınar ( Bazarcıx ) Köyü Dernek Başkanı Ömer Agin

Yağlıca ( Zıxçi ) köyü dernek başkanı Cafer Ergün

Dolaylı ( Mewrek ) köyü dernek başkanı İzzet Boyraci

Kocaköy ( Nexşıvan ) köyü dernek yönetim kurulu üyeleri Abdülselam Çağdavul ve Mustafa Çalış

Sorkunlu köyü DKP temsilcisi Ömer Demir

Bayırbağ ( Sogultiya Beto ) köyü DKP temsilcisi Abdurrahman Ok

Bacalı Köyü DKP temsilcisi Kasım Özboğan

Üçbölük ( Muxaspet ) köyü DKP temsilcisi Mustafa Öncel

Hasancan köyü yönetim kurulu üyesi Turgut Bilgili

Çatak köyü DKP temsilcisi İsmail AKİ ve Tuncer AKİ

Hisarönü ( Kızıkule ) köyü DKP temsilcisi Ömer Özvarış

Erenköy ( Taşnika Milliya ) köyü yönetim kurulu üyesi Serkan Aybi

Büyükçatak köyü dernek yönetim kurulu üyesi Nurettin Mengükan

Hasanoğlan Dağpınar ( Bazarcıx ) Dernek temsilcisi Alay Barış ve HEDEP MYK üyesi İsmail Anci yer aldılar .

Digor Kültür Platformu sözcüsü Özgür AGİN Digor halkı ve Digor Kültür platformu hakkında HEDEP eş başkanların kendilerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek kendilerine  teşekkürlerini ilettiler .

DKP başkanı Orhan Özyakışır ve Platformu oluşturan dernek başkanlarımız İstanbul Sancaktepe başta olmak üzere STK alanında Digor özelinden bölge STK yapaılanmamızın ağırlığını hem bölgeye, hemde İstanbul-Anlkara gibi büyük metropollere başarı ile taşımaktadırlar..

 

ÖZ YAKIŞIR SERHAT STK ALANIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLALAMALRDA BULUNDU..

 

Özyakışır, toplumun, hemşeri camiamızın beklentilerini dikkate alarak Digor özelinden bölge geneline STK yapılanmamızın sağlam temellerde oturması için gereken her adımı attık, hep birlikte atmaya devam edeceğiz, özellikle seçim dönemlerinde dernekleri, STK alanını boşa çıkarma, halkı pazarlama ve çürütmeyi meslek edinen anlayışları, bölge STK yapılanması, Serhat lobisi olarak hep birlikte tarihe gömdük. Bu saaten sonra sadece Sancaktepe’de değil İstanbul genelinde kimse halkımızı-hemşerilerimiz seçimden seçime pazarlayamayacak.

 

STK alanında bizim öncelikli görevlerimiz arasında yerelde, kamuda, iş-siyaset-stk dünyasında hemşerilerimizin önünü açma nüfusumuz ve gücümüz oranında hemşerilerimiz hak ettikleri yerlere taşıma en önemli önceliklerimizden olacak..

 

ÖZYAKIŞIR YAKIN BİR ZAMANDA SERHAT STK LOBİSİ İÇİN İLK TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ  YAPACAĞIZ..

 

Özyakışır, Serhat STK ve lobi alanında 2000’lerden beri koşan Serhat STK lobi koordinatörlüğünü yapan, bütün dernek ve federasyonlarımızda koşan, birbiriyle buluşturan bir arkadaşımız, hemşerimiz, bir STK aktörü olarak bizleri, bölgenin büyük STK’larını birbirbiriyle buluşturduğunuz için, koordinatörlük yaptığınız için size (Yusuf Yasin Sit) tesekkur ediyoruz diyerek..  Lobi alanındaki ilk toplantı önerimize bu ayın sonu ile önümüzdeki ayın ilk haftasında Serhat STK lobi toplantısına DKP olarak ev sahipliği yapacaklarını belirterek, Serhat lobisi kurumsal bir şekilde hep birlikte ortaya çıkaracağız dediler..

 

HABERİ YAYINA HAZIRLYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel yaın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit.

ETİKETLER : DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU Sancaktepe-İstanbul Orhan Özyakışır..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA