ARDAHANLILAR SULTANGAZİDE BİNLERİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..

Sultangazi Ar-Der geleneksel hale getirdiği Ardahan Tanıtım Günlerini bu yıl 4. sünü yine Sultangazi Meydanında 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdi.
Bu haber 2023-11-11 09:44:31 eklenmiş ve 532 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR SULTANGAZİDE BİNLERİ BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..

 

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Sultangazi Ar-Der) geleneksel hale getirdiği Ardahan Tanıtım Günlerini bu yıl 4. sünü yine Sultangazi Meydanında 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdi.

 

Arder-Sultangazi Derneğinin Sultangazi Belediyesiyle birlikte organize ettiği, Ardahan tanıtım günleri etkinliği 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde bir hafta boyunca devam ederken, etkinliğe kötü hava koşullarına rağmen bir hafta boyunca binlerce hemşerimiz katıldı..

 

KAZ ETİ İKRAM ETTİLER..

 

Etkinliğin son günü kapanış gününde ise İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Senemoğlu Derneği ev sahipliğinde Sultangazi Protokolunun da yer aldığı katılımcılara bölgenin önde gelen lezzetlerinden olan bulgur pilavlı kaz eti ikram edildi.

Etkinlik boyunca sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar da Gırara-keşmaşi, bölgeye özgü yiyecek içecekler, girişe yakın Standalarda Sultangazide bulunan, Göle, Çıldır, hanak köy dernek başkan ve yönetimleri halka, katılımcılara sürekli ikramlarda bulundular..

Etkinlik boyunca tanıtım günlerine katılan, ziyaret eden Ardahan STK alanı etkinliğin son gününde de yoğun bitr katılım hgösterdiler..

 

Sultangazide yer alan 11 Ardahan il-ilçe köy derneklerinin yanı sıra  Ankara Ardahanlılar Federasyonu Başakanı Ergüder Şimdi, Serhat STK lobi Kooordinatörü, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Doğu Kültür Medya  (DKM) Genel Yayın Yönetmeni  Yusuf Yasin Sit, Esenyurt  Ardahanlıların önde gelen temsilcilerinden Hanak Dernek Başkanı Ak Parti meclis Üyesi Mali Müşavir Togay Çoban, Serhat STK alanından Yavuz Uzunkaya, Mustafa Küpeli, Cevdet Yılmaz, Duygu Akçay, Sebahat Örs, Orakilise Bşk. Ensar Avşar, Atif Gökçek gibi STK alanında aktif birbirinden değerli hemşerilerimiz başta olmak üzere etkinliğe yoğun bir katılım oldu..

 

DURSUN, SULTANGAZİ’Yİ MARKA BİR ŞEHİRE ÇEVİRDİ..

 

STK alanına yaklaşımı ile plan ve projeleri ile, seçim dönemlerinde verdiği sözleri fazlası ile yerine getirmesi ile, devasa, harikuldae projeleri ile Sultangazi Belediyesi ve Bld. Başkanı Av. Abdurrahman Dursun başından sonuna butür yöresel etkinliklere katılım ve katkı sunarken, etkinliğin son gününde de Sultangazi protokolu ile etkinlikte yer aldılar.

 

Etkinliğe, heryıl Anadolu Yöresel Etkinlikleri ile STK alanına önemli katkılar sunan, afiş ve logolarında da belirtildiği gibi söz verdiklerinin fazlasını fazlasıyla yapan, Sultangazi’yi marka bir ilçe haline getiren  Sultangazi Bld. Bşk. Av. Abdurrahman Dursun, ilçe kaymamkamı, üst düzey yerel-kamu görevlileri de katıldılar..

Etkinliğin son gününde olumsuz, fırtınalı hava koşullarına rağmen Sanatçı Erkan Ergezer kapanışa kadar katılımcılara müzik ziyafeti çekti..

 

DARBOĞAZ ve AKBABA TEŞEKKÜR ETDİLER..

https://www.dogukultur.com/files/firm/photo/b36b170c02.jpg

2007-2008 Yıllarında Kurulan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneğinin de Kurucu Başkanı olan Başkan Mustafa Darboğaz ve yönetimi etkinliğin kapanış gününde katılımcılara kaz eti sunarken, Kaz Etinin ilkram edilmesinde ev sahipliğini de Senemoğlu Derneği yaptı. Darboğaz ve Senemoğlu dernek  başkanı Güven Akbaba, Sultangazide bulunan diğer dernek başkanlarıyla birlikte olumsuz hava koşullarına rağmen, etkinlik süresi boyunca Sultangazi Ardahanlıları yalnız bırakmayan, katılan, katılım ve katkı sunan herkese şukranlarımızı sunuyor, teşekkürü bir borç biliyoruz dediler..

 

Sultangazi’de bulunan Ardahan Dernek Başkan ve Yönetimleri,  başarılı yönetimi, Sultangazi Ardahanlıları köy, il, ilçe dernekleri ile aynı çatı altında buluşturan Başkan Mustafa Darboğaza, Ankardan etkinliğe katılan Ankara Ardahanlılar Federasyonu Bşk. Ergüder Şimdiye, 2000’li yıllardan beri Serhat STK lobi alanındaki faaliyetlerinden, bölge ve ülke STK alanına katkılarından, medya ve sosyal medyada hemşeri camiamızı olağanüstü bir şekilde birbiriyle buluşturmasından dolayı  dolayı Yusuf Yasin Site ayrıca teşekkür ettiler..

 

SULTANGAZİ ARDAHANLILAR HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 HABERİ YAYINA HAZIRLYAN..

 Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel yaın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit. 

 

 

Etkinlik ön haberleri..

 

 

ARDAHANLILAR SULTANGAZİDE BULUŞACAK..

 

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Sultangazi Ar-Der) geleneksel hale getirdiği Ardahan Tanıtım Günlerini bu yıl 4. sünü yine Sultangazi Meydanında 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirecek.

 

Arder-Sultangazi Derneğinin organize ettiği, Ardahan tanıtım günleri etkinliği 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde bir hafta boyunca devam edecek.

 

 

HABER FOTO GALERİ.. 

 

 

Sultangazi meydanında yapılacak Ardahan tanıtım günlerinde Ardahan folklorundan, aşık, hozan, dengbejlere buradan Ardahan yöresel ürünleri, Ardahan’a özgü tat ve lezzetler olan kaz eti, Ardahan Kafkas balı, kaşar, kaşar, çeçil, tulum, gravyer peyniri gibi bölgeye özgü ürünler sergilenecek..

 

            Geleneksel olarak her yıl yapılan Ardahan Tanıtım günlerinde Örf ve adetlerimizi yaşatılmasının yanı sıra İstanbul Metropolünün insanı öğüten-bitiren atmosferinden bir nebze olsun dışına çıkma, hemşerilerimizi birbiriyle buluşturma.  Ki bu buluşma etkinliklerine Serhat Bölge geneli yoğun bir katılım sağlamaktadır.

Sultangazi İstanbul Avrupa Yakası Dernek Başkanı Mustafa Darboğaz ve YK üyeleri tüm hemşerilerimizi, iş-stk-siyaset dünyası temsilcilerimizi etkinliğimize bekliyoruz dediler.

          

 

DARBOĞAZ HERKESİ DAVET ETDİ..

 

2007-2008 Yıllarında Kurulan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneğinin de Kurucu Başkanı olan Başkan Mustafa Darboğaz

 

Anadolu –Avrupa’nın Kafkaslara açılan kapısı, tarihi İpekyolu güzergâhında Avrupa kıtasının Asya’ya açılan binyılların ticaret kapısı, yiyecek içecekten Dengbejlerden folklora Ardahan Kültürünün tanıtıldığı etkinliğimize bütün dost ve hemşerilerimizi davet ediyoruz.

 

Arda-Fed üyesi olan Arder-Sgazi kuruluşundan bugüne derneğin başkanlığını yapan hemşerilerimiz.. Mustafa Darboğaz, Nurettin Çukurçayır, Suat Korkmaz, Yavuz Uzunkaya, Akın Bozkaya başkanlık yapan hemşerilerimiz olurken, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Başkanı Y.Yasin Sit, İs Adamı Alican Demir, Vedat Kaya, Talip Kaya gibi hemşerilerimiz de dönem –dönem dernekte Bsk. Yrd ve YK üyeleri olarak yönetimlerde yer alırdılar.  Sultangazide bulunan STK alanında güçlü derneklerimiz içinde yer alan Senemoğlu,  Orakilise vb Ardahan köy dernek başkan ve yöneticileri de yönetimlerde yer almaktadırlar..

 

HABERİ YAYINA HAZIRLYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel yaın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit.

ETİKETLER : Sultangazi Ar-Der geleneksel hale getirdiği Ardahan Tanıtım Günlerini bu yıl 4. sünü yine Sultangazi Meydanında 15-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirecek.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA